Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 7 έως 13 Ιουλίου

Το αστρολογικό καλεντάρι της εβδομάδας είναι σχεδόν λευκό από συμβατικές όψεις, με τον Ποσειδώνα μόνον να σχηματίζει την Κυριακή και την Δευτέρα αντίστοιχα μια χιαστί (150 μοίρες) με τον Άρη και ενάμισι τετράγωνο (135 μοίρες) με τον Ήλιο.

Και οι δύο αυτές όψεις που κατατάσσονται στις «δυσαρμονικές», πιέζουν δηλαδή προς την συνειδητοποίηση μιας κατάστασης ή την επίτευξη ενός στόχου, έχουν τα καλά και τα στραβά τους. Από την μια πλευρά θέτουν το ...γνωστό θέμα εμπιστοσύνης ή ακύρωσης που «βγάζει» κάθε όψη του Ποσειδώνα, από την άλλη όμως πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες μας να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα, αναζητώντας την ηρεμία στην φύση και ιδιαίτερα την ...πλανεύτρα θάλασσα. Ηλιοβασιλέματα, λοιπόν γεμάτα με αναμνήσεις, συνοδεία μουσικών οργάνων και μεθυστικές εσανς αλκοολούχων, είναι η πρόταση του πλανήτη της φαντασίας, που μας θέλει να φεύγουμε χωρίς απαραίτητα να αφήσουμε πίσω μας συντρίμμια, όπως λένε οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού.

Βλέποντας ωστόσο λίγο πιο ...μακριά, δημιουργεί σίγουρα πολλές σκέψεις και προβληματισμούς η κίνηση του Άρη στο Ζυγό προς τους δύο «μεγάλους» του ζωδιακού που αρέσκονται να φέρνουν τα πάνω κάτω, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα.

Το τ-τετράγωνο των τριών πλανητών θα «κλείσει» με ακρίβεια το τριήμερο 17-19 Ιουλίου, είναι όμως πολύ πιθανόν να θελήσουν να δημιουργήσουν ...κλίμα από νωρίς!

Και πέρα από τους ...σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς με τους οποίους «διασκεδάζουν» κι οι τρεις τους, δεν είναι σκόπιμο να ξεκινήσουμε κάτι σημαντικό αυτήν την περίοδο. Αντίθετα, οι συνθήκες είναι ιδανικές για να ξεφορτωθούμε ή να γκρεμίσουμε ότι φράζει τον δρόμο μας, συμπεριλαμβανομένων και των πιο «σκοτεινών» ενστίκτων μας...

Πέρα όμως από τις «προειδοποιητικές βολές» του συγκεκριμένου σχήματος, η κατάσταση δείχνει εντελώς ...ανήσυχη, αν συμβουλευτούμε τα δεδομένα της ιδιοσυναστρίας.

Εξετάζοντας τις «κρυφές» όψεις ανάμεσα στις τροπικές και αστρικές πλανητικές θέσεις, διαπιστώνουμε πως σε αυτό το ταραχώδες κοσμικό «πάρτι», είναι καλεσμένη και η Αφροδίτη στους Διδύμους, η οποία ετοιμάζεται να «κλειδώσει» πάνω στο συγκεκριμένο τ-τετράγωνο στην αστρική του εκδοχή. Και ως πολύφερνη αλλά και ευαίσθητη νύφη, είναι εκείνη που τελικά θα ...πληρώσει τα σπασμένα!

Του «Κουτρούλη ο γάμος» αναμένεται να γίνει το ερχόμενο Σ/Κ, με τις αδέσποτες «μπαλωθιές» να διαφεντεύουν τα συναισθήματα και τις καρδιές μας.

Κι εδώ όμως έχουμε ένα πρελούδιο, με τις διεκδικήσεις, τις ζήλειες και τα αίματα να ανάβουν υπέρ του δέοντος.

Γιατί, ούσα ανάδρομη το αμέσως προηγούμενο διάστημα, η Αφροδίτη κινείται με σχετικά μικρή ταχύτητα, με αποτέλεσμα να δέχεται μια διαρκή ...πλαγιοκόπηση από τον αστρικό Άρη στην Παρθένο, που πρακτικά την τετραγωνίζει για τις επόμενες 10 ημέρες.

Αυτό απλά σημαίνει πως καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας το πάθος περισσεύει, ιδιαίτερα στις ανθρώπινες σχέσεις, ενώ είναι πολύ εύκολο να χαθεί κάθε έλεγχος εξ αιτίας των «φουρτουνιασμένων» συναισθημάτων μας.

Main stream: Έρωτας χωρίς όρια. Μοναδικές ερωτικές-σεξουαλικές εμπειρίες. Γνωριμίες μέσω «κοινωνικών δικτύων». Ξέφρενος τρόπος ζωής. Αγορές και δώρα με ...υπονοούμενα.

SOS: Παθολογική ζήλεια, ακραία συμπεριφορά, φανατισμός. Εγκλήματα τιμής, τραγωδίες. Απιστία, σπατάλες.

Τέλος, την Τρίτη έχουμε μια καθ' όλα «ουδέτερη» σύνοδο του αστρικού Ερμή με τον τροπικό Ήλιο στον Καρκίνο, μια όψη που αναμένεται να προωθήσει την επικοινωνία σε όλα τα μέτωπα. Ταξίδια, συναντήσεις, συμφωνίες και ανταλλαγές απόψεων, θα εμπλουτίσουν την καθημερινότητα μας με μόνο κίνδυνο να ...ζαλιστούμε από τον όγκο ή τη συχνότητα των πληροφοριών.

Επιπλέον, η ημέρα, όπως και η επόμενη της, μπορεί να φέρει κοντά οικεία και αγαπημένα πρόσωπα, υλοποιώντας στην πράξη την σύνδεση των Λεοντικών και των Καρκινικών περιεχομένων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved