Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 1 έως 3 Ιουλίου

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον ορμητικό Άρη, ο οποίος ύστερα από εννέα περίπου μήνες παραμονής στην Παρθένο, κτυπάει με ζέση την πόρτα του Ζυγού

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 1 έως 3 Ιουλίου

Με τον Άρη οδηγό

Ύστερα από το επιβλητικό τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Ήλιο, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, ένα σχήμα με ανατρεπτικές και καταλυτικές διαστάσεις, τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον ορμητικό Άρη, ο οποίος ύστερα από εννέα περίπου μήνες παραμονής στην Παρθένο, κτυπάει με ζέση την πόρτα του Ζυγού.

Το ραντεβού είναι «κλεισμένο» για την Τρίτη στις 15:31 και ως συνήθως τίποτε δεν μπορεί να το ματαιώσει.

«Κόκκινος» συναγερμός σημαίνει λοιπόν για τους εκπροσώπους των τεσσάρων παρορμητικών ζωδίων (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους), που δεν έχουν πλέον καμία δικαιολογία να παραμένουν αδρανείς ή αναποφάσιστοι μπροστά στις ουκ ολίγες προκλήσεις της περιόδου.

Θυμίζω βέβαια, πως η ενεργειακή καμπύλη του Άρη είναι κυματοειδής με υψηλές κορυφές και κοιλίες, δημιουργώντας έτσι σημεία μέγιστης έντασης-κορύφωσης αλλά και πλήρους αδράνειας, ενίοτε αναγκαστικής. Και στο κοσμικό μενού του Άρη υπάρχουν τόσο «καυτά» και ...περιπετειώδη πιάτα ή δυνατά ελιξίρια, όσο και πικρές γεύσεις.

Ειδικά οι Ζυγοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για επίμονες σωματικές ενοχλήσεις, ικανές να τους καθηλώσουν στο κρεβάτι ή τις... ξαπλώστρες!

Πρακτικά, αυτού του είδους τα έντονα αλλά σχετικά σύντομα «μπλοκαρίσματα» έρχονται για να εξισορροπήσουν το ενεργειακό δυναμικό μας, οδηγώντας το σε μια νέα αφετηρία, οπότε ...υπομονή. Άρης είναι θα περάσει!

Ωστόσο, στους Ζυγούς δίνεται και μια λαμπρή ευκαιρία, αφού πρώτα έρθουν στα ίσα τους, να τρέξουν» καταστάσεις που χρονίζουν ή να πάρουν επιτέλους εκείνες τις αποφάσεις που θα τους απελευθερώσουν από δεσμά και παρωχημένες πεποιθήσεις.

Οι Κριοί πάλι δείχνουν πρόθυμοι για ένα γενναίο ξεκαθάρισμα στις σχέσεις και τις συνεργασίες τους και έχοντας μια εκλεκτή συγγένεια με τη φουριόζικη φύση του Άρη, το πιθανότερο είναι μαζί με τα «ξερά» να κάψουν και μπόλικα «χλωρά».

Οι Καρκίνοι συναισθηματικά είναι μάλλον σε πιο μειονεκτική θέση, αφού ο πλανήτης θα αναστατώσει την οικογενειακή ηρεμία τους. Και μετά από τα διαδοχικά γκρέμισε-κτίσε θα νοιώσουν κάπως ...αφυδατωμένοι!

Αντίθετα, οι Αιγόκεροι έχουν την τύχη να διαπραγματευτούν θέματα εξαιρετικά οικεία, όπως είναι η καριέρα και οι κοινωνικές στοχεύσεις τους. Αν δεν το έχουν πράξει ήδη, οι συνθήκες θα τους «σπρώξουν» να διεκδικήσουν τον ηγετικό ρόλο που πάντα επιθυμούσαν, αμφισβητώντας φυσικά κάθε καταξιωμένη αυθεντία που θα βρεθεί στο διάβα τους.

Όσο για τα υπόλοιπα οκτώ ζώδια, δεν θα μείνουν ...παραπονεμένα. Για το καθένα ο Άρης θα ενεργοποιήσει έναν διαφορετικό τομέα συμβάντων και παρότι οι εξελίξεις μπορεί να μην είναι πρώτης γραμμής, σίγουρα η παρουσία του θα γίνει αισθητή.

Για τους Παρθένους και τους Ιχθύες, οι οποίοι είναι μάλλον κουρασμένοι από την πολύμηνη παρουσία του πλανήτη στον άξονα των σχέσεων τους, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πια σε οικονομικά θέματα. Το κυνήγι του χρήματος βέβαια είναι αμφίδρομο και οι ίδιοι θα βρεθούν τόσο στην θέση του επιτιθέμενου, όσο και του αμυνόμενου.

Για τους Διδύμους και τους Τοξότες ή έμφαση πέφτει στις ερωτικές και φιλικές τους σχέσεις αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει «τσουγκρίσματα» με αγαπημένα πρόσωπα ή αγωνία για την κατάσταση τους αλλά και νέες γνωριμίες, με τις εξελίξεις να τρέχουν πολύ γρήγορα.

Οι Ταύροι και οι Σκορπιοί καλούνται να ρίξουν το βάρος στην σωματική άσκηση, την υγεία τους γενικότερα αλλά και τα εργασιακά θέματα. Το πιο δύσκολο σημείο είναι ίσως οι ίντριγκες που θα αντιμετωπίσουν, αφού σε αυτές θα πρωταγωνιστήσουν συχνά άτομα «υπεράνω πάσης υποψίας».

Τέλος, οι Λέοντες και οι Υδροχόοι, με το μυαλό αλλά και τα... πόδια τους να παίρνουν «φωτιά», θα κινηθούν πιο επιθετικά, προσπαθώντας ενίοτε να πείσουν για την ορθότητα των απόψεων τους ακόμη και τα πιο ...αγύριστα κεφάλια. Πλεονέκτημα τους η εφευρετικότητα και η πρωτοτυπία, μειονέκτημα όμως η βιασύνη... Ακόμη, συγγενείς και γείτονες μπορεί να τραβήξουν τα φώτα επάνω τους, ρίχνοντας συνάμα το «μήλον της Έριδος» στην καθημερινότητα τους.

Αυτά ως μια γενική εκτίμηση μέχρι τις 23 Αυγούστου, που ο Άρης θα περάσει στον Σκορπιό.

Όμως λίγο πριν ο πλανήτης αλλάξει ταχύτητα ή κατεύθυνση στις εξελίξεις, την Κυριακή και τη Δευτέρα κάνει και δύο «κρυφές» όψεις που σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Η σύνοδος του Άρη με τον αστρικό Κρόνο στην Παρθένο θα δώσει το έναυσμα για συγκρούσεις-ρήξεις ανάμεσα στους υπερασπιστές του «παλιού» και τους φορείς του «νέου». Οπωσδήποτε απαιτείται διπλωματία, ώστε να μην φθάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο, πολύ μεγαλύτερη προσοχή όμως χρειάζεται στην οδήγηση και στον χειρισμό μηχανημάτων. Η σύμπραξη των δύο πλανητών είναι εξαιρετικά «φιλική» στα ατυχήματα.

Παράλληλα, ο αστρικός Άρης σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Δία, υποσχόμενος μεν μεγάλες επιδόσεις και ...απίστευτα κατορθώματα αλλά από την άλλη πλευρά δεν το 'χει σε τίποτα να μας ανάψει μεγάλες φωτιές, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Αυτό το ενεργειακό overdose δεν είναι εύκολο στον χειρισμό του και οι δυσάρεστες επιπτώσεις του μπορεί να συνοψιστούν στο γνωστό «μια σπίθα αρκεί για να φέρει την καταστροφή».

Εξετάζοντας πάντως συνθετικά και τις δύο όψεις του Άρη, η αίσθηση είναι πως έχουμε να κάνουμε με το σπέρμα μιας «πολεμικής» αντιπαράθεσης ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα, κάτι που μπορεί να συμβεί τόσο σε συλλογικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Τέλος, την Τρίτη γίνεται και η Πανσέληνος του Ιουλίου για την οποία όμως υπάρχει ειδικό άρθρο της κ. Σαλωνίκη. Από την πλευρά μου μπορώ μόνον να τονίσω την διπλής κατεύθυνσης δράση (διεγερτική και καταθλιπτική) της Πανσελήνου, που με την προσθήκη των ...Ουρανοπλουτωναίων, μπορεί πολύ εύκολα να μας εξωθήσει στα άκρα. Κι αν «βγει» πράγματι έτσι, θα έχουμε την λαμπρή ευκαιρία να ανακαλύψουμε τι κρύβεται μέσα μας και πίσω από το καλοφτιαγμένο προσωπείο μας...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved