Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 26 έως 29 Ιουνίου

Κάθε κρίση αναδεικνύει όλα εκείνα που παραμένουν στο ανεκδήλωτο με άλλοθι το βόλεμα μας

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 26 έως 29 Ιουνίου

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Με την... αεροπορία να βομβαρδίζει λυσσαλέα από αριστερά και τις ειδικές δυνάμεις του εχθρού να σαμποτάρουν ανελέητα τις υποδομές, ο Ήλιος ταμπουρωμένος στον Καρκίνο μάχεται υπέρ βωμών και εστιών... Κι αν ο τελικός νικητής αγνοείται για την ώρα, σίγουρα η ειρήνη είναι η μόνη χαμένη.

Κάπως έτσι μοιάζει το σκηνικό που έχει στηθεί στους ουρανούς αυτές τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, αφού ο Ουρανός και ο Πλούτωνας αποφάσισαν να «κτυπήσουν» το Προεδρικό μέγαρο του ζωδιακού, τον Ήλιο.

Και επειδή όλοι μας σε αυτήν την φάση καλούμαστε να υπερασπιστούμε αξίες και αρχές που τα νήματα τους φθάνουν μέχρι τον πυρήνα της ύπαρξης μας, πολλά είναι εκείνα τελικά που θυμίζουν το σενάριο της γνωστής ταινίας «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν».

Για τον καθένα μας ο «Ράιαν» μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό. Μια δουλειά, μια σχέση, μια αξιοπρέπεια... Για τον κ Ολάντ και την κ Μέρκελ μπορεί να είναι το ευρώ, για τους απελπισμένους η ελπίδα τους, για τη ζωή η αναγέννησή της, για την Φύση η βιασμένη ισορροπία της.

Το τ-τετράγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα δεν είναι βέβαια ένα σχήμα παίξε-γέλασε. Προαναγγέλλει ρήξεις, μηδενισμούς αλλά και «εγκλήματα πολέμου» για να μείνω στην αλληγορία του άρθρου.

Οτιδήποτε δηλαδή μπορεί να προκύψει, όταν αναδύονται από μέσα μας ψυχικά περιεχόμενα, ασυνειδητοποίητα μέχρι χθες αλλά και δηλωτικά του υλικού που απαρτίζει τον εσωτερικό μας κόσμο.

Με τι κτίσαμε τη ζωή μας;

Με φόβο, τρόμο, οργή, μίσος, ενοχές απόγνωση και πανικό μπροστά στην απώλεια; Με μεγαλείο ψυχής, ανθρωπισμό, αυτοθυσία, πίστη και όλα εκείνα που παραμένουν άφθαρτα; Μπορεί και όλα μαζί, αφού πάντα μέσα μας μάχονται δύο τουλάχιστον εαυτοί.

Και κάθε κρίση αναδεικνύει όλα εκείνα που παραμένουν στο ανεκδήλωτο με άλλοθι το βόλεμα μας. Ένα βόλεμα που δεν υπάρχει πια, το ίδιο και οι δικαιολογίες που συντηρούσαν την υποτιθέμενη αθωότητα μας. Τα «ρούχα» μας πέσανε και τώρα ξέρουμε πια τι είναι αυτό που φράζει το δρόμο στην αλήθεια μας. Βλέπουμε κατάφατσα το «θηρίο» της δικής μας Αποκάλυψης να βυσσοδομεί σε βάρος της πνευματικής και όχι μόνον ελευθερίας μας.

Βυσσοδομώ: ασχολούμαι με παρασκηνιακά σχέδια και μεθοδεύσεις υπονόμευσης ή συκοφάντησης κάποιου.

Βλέπουμε όμως και τον δρόμο του φωτός, εκείνη τη λάμψη που υπάρχει στα μάτια όσων ξέρουν ή μαθαίνουν πως το διακύβευμα της ζωής δεν είναι η δύναμη, ο πλούτος και η εξουσία. Όλα αυτά μπορεί να χαθούν μέσα σε μια στιγμή κι εμείς να μείνουμε γυμνοί, χωρίς τα υποτιθέμενα όπλα μας και υποταγμένοι στο μοιραίο, αφού είχαμε αποφασίσει πως θα είμαστε ότι έχουμε ή ότι θέλουν οι άλλοι να είμαστε.

Ακόμη κι έτσι όμως, το θέμα δεν είναι το τι χάνουμε αλλά το τι ανακαλύπτουμε μέσα στη δίνη μιας απώλειας, όταν γκρεμίζεται το οικοδόμημα μας. Γιατί κάτω από τέτοιες συνθήκες μόνον για γκρέμισμα μπορούμε να μιλάμε.

Το πρώτο που λαμπυρίζει είναι η Αγάπη, η μόνη ικανή να μας βγάλει από το αδιέξοδο, υπερβαίνοντας τα τείχη του Νόμου. Αγάπη απέναντι στους άλλους αλλά και τον εαυτό μας, που συνήθως τον τρέφουμε με πνευματικά σκουπίδια κι ύστερα τον τιμωρούμε σκληρά επειδή φάνηκε ανάξιος των προσδοκιών μας.

Όχι, δεν είναι αυτή η μοίρα μας, δεν είμαστε παιδιά ενός τιμωρού θεού.

Και το τι θα πράξουμε, το πως θα αντιδράσουμε σε μια δύσκολη στιγμή δεν είναι βέβαια μοιραίο. Μπορούμε να επιλέξουμε να ανασυνταχθούμε εξοπλισμένοι πια με τις αληθινές αξίες, αυτές που πράγματι αρμόζουν σε μια εξελιγμένη οντότητα.

Ας γκρεμίσουμε λοιπόν τον επίπλαστο κόσμο που μας σκλαβώνει, ας ανοίξουμε την πόρτα του κλουβιού που από άγνοια επιλέξαμε ως σπίτι μας.

Κι αν η ίδια η ζωή αποφασίσει αντί για μας να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια μας, ας μην χάσουμε την ευκαιρία να χαμογελάσουμε για το κάστρο που κατέρρευσε και το νέο που γεννιέται σαν χορταράκι πάνω στην καμένη γη.

Τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι και Ζυγοί) καλούνται πρώτα να ρίξουν τον «κύβο» μιας νέας πορείας, απαλλαγμένης από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Μαζί τους και μια μερίδα των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και συγκεκριμένα όσες ή όσοι έχουν γεννηθεί στο μέσον του κύκλου τους, έχουν δηλαδή τον Ήλιο τους γύρω στην 15η μοίρα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved