Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 23 έως 26 Ιουνίου

Αν ο Δίας φανεί ως συνήθως γενναιόδωρος, η τύχη θα κοσμήσει κάθε πρωτοβουλία, ιδιαίτερα αν αυτή απευθύνεται στο κοινό.

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 23 έως 26 Ιουνίου

Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά...

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να έχουμε σχεδόν ταυτόχρονα δύο σπουδαίες όψεις «μακράς πνοής» μεταξύ αργών πλανητών και αναφέρομαι βέβαια στα τετράγωνα του Δία με τον Ποσειδώνα και του Ουρανού με τον Πλούτωνα.

Παρότι όμως, και τα δυο σχήματα μπορεί να λειτουργήσουν καταλυτικά σε συλλογικό επίπεδο, δεν αναμένεται να προκαλέσουν σώνει και καλά κάτι ευδιάκριτο σε τούτο το τριήμερο. Έχουν τον χρόνο και τον τρόπο να μας απλώσουν την «πραμάτεια» τους μέσα σε ένα διάστημα εβδομάδων, μηνών ή ακόμη και ετών, στην περίπτωση των... Ουρανοπλουτωναίων.

Γι αυτό εξ άλλου θα υπάρξει παράλληλα κι ένα ειδικό άρθρο αφιερωμένο στην σύμπραξη των δύο μεγάλων αναθεωρητών-ανατροπέων του ζωδιακού.

Ενώ όμως το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα μοιάζει με «τρελή» νταλίκα στην εθνική οδό, που απειλεί να παρασύρει μέσα στην νύχτα ότι βρεθεί στο διάβα της, το δίπολο Δία-Ποσειδώνα θυμίζει ένα μαγικό χαλί έτοιμο να μας ταξιδέψει στις «Χίλιες και μια Νύχτες».

Το υλικό που είναι φτιαγμένα τα όνειρα

Για το τετράγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα, η λέξη-κλειδί είναι «φούσκα». Επειδή όμως αυτή έχει μια μάλλον αρνητική διάσταση -ιδιαίτερα σε πρακτικά και οικονομικά θέματα- είναι σκόπιμο να τονίσω και την πνευματική της ισχύ, που μπορεί να λειτουργήσει σαν «Παλίρροια της Ζωής», για να δανειστώ τον τίτλο από το έργο του «εναλλακτικού» βιολόγου-ανθρωπολόγου Λάιαλ Γουότσον. Να «φουσκώσει» δηλαδή ελπίδες, οράματα αλλά και την εσωτερική αναζήτηση μας. Και παρότι όλα αυτά μοιάζουν με «απάτη» για έναν πραγματιστή, οι δύο πλανήτες έχουν την δύναμη να «υλοποιήσουν το αδύνατο», μέσα από την πίστη μας και την Αγάπη προς τους άλλους, τον εαυτό μας αλλά και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Το «θαύμα» είναι για μια ακόμη φορά... ζωντανό και μπορούμε να το ψηλαφίσουμε σε μια νέα ιδεολογία ικανή να τροφοδοτήσει αέναα την ψυχή μας, όπως επίσης και στην ιατρική-θεραπευτική τέχνη που με τις ευλογίες των δύο πλανητών μπορεί να κινηθεί πέρα από τα όρια του εφικτού. Μια Θεία Χάρη ζητάμε και κάτω από τις παρούσες συνθήκες «όποιος ψάχνει, βρίσκει».

Οι Τέχνες είναι ακόμη ένα λαμπρό πεδίο δράσης αυτού του τετραγώνου και οι απανταχού δημιουργοί θα έχουν πολλές ευκαιρίες για να αποτυπώσουν και να κάνουν αισθητές τις δονήσεις μιας «άλλης» πραγματικότητας, αυτής που κοινωνεί ο καλλιτέχνης και γενικότερα ο διαισθητικός άνθρωπος.

Το «μεγάλο παραμύθι» που με τις αξίες του μπορεί να μας κρατήσει ζωντανούς -συμβολικά και κυριολεκτικά- έχει σαν κεντρική ιδέα του την προσμονή για ένα καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο, ακόμη και αν το σήμερα δείχνει απελπιστικά μουντό και αδιέξοδο. Και σε αυτήν την ζωτικής σημασίας διαδικασία, είτε ανασύρει από τα παρελθόν και την μήτρα του Συλλογικού Ασυνείδητου το κατάλληλο δημιουργικό περιεχόμενο, είτε στρέφεται προς το μέλλον, εκεί όπου οι πιθανότητες είναι ακόμη ζωντανές. Μεταφορικά, είναι ένα είδος «μαγικού φίλτρου», ανάλογου με εκείνο που μεταμόρφωνε τους Γαλάτες από συνηθισμένους χωρικούς σε ανίκητους πολεμιστές.

Αληθινές ή «πλαστικές» αξίες;

Ανάμεσα στους δύο πλανήτες μπαίνει «σφήνα» και η Δήμητρα, η οποία από σήμερα βρίσκεται στους Διδύμους, «κυνηγώντας» τον Δία. Και είναι αυτή που αναλαμβάνει να μεταφέρει στην απτή πραγματικότητα και την καθημερινότητα μας τα θετικά μηνύματα του Δία (χαρά, επέκταση) αλλά και του Ποσειδώνα (ελπίδα, πίστη).

Το αν αυτό θα είναι μια δημαγωγία, ένα εξαίσιο χαρμάνι φυγής από τα δύσκολα ή μια πραγματική δύναμη ζωής, εξαρτάται κατά πολύ από την δική μας στάση.

Άνθρωποι χωρίς όραμα είναι μάλλον καταδικασμένοι να βρίσκουν την «ευτυχία» σε τεχνητούς-πλαστούς παραδείσους και να βιώνουν την Ποσειδώνια ενέργεια ως διάψευση, ακύρωση, κοροϊδία ή αντικατοπτρισμό. Γι' αυτούς ο Ποσειδώνας plus Δήμητρα κρατούν απλά τα κλειδιά για την είσοδο τους σε μια «λέσχη της απάτης».

Αντίθετα, όσες και όσοι μπορούν ακόμη να μεθούν με τις αιώνιες αξίες και τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, δίνοντας σάρκα και οστά στην «μυστικιστική συμμετοχή» στο σύμπαν που είμαστε κομμάτι του, δικαιούνται να σφραγίσουν ένα ακόμη εισιτήριο για τον αληθινό παράδεισο, που δεν υπόκειται στους νόμους μιας άτεγκτης πραγματικότητας. Ο «νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος», ο «νόμος του κάρμα» δεν έχει εκεί καμία ισχύ, αφού εξουσιάζουν η Αγάπη, η Συγχώρεση και οι Άγγελοι που εκπληρώνουν τις ευχές μας. Οι δικοί μας Άγγελοι, άφθαρτοι από την μιζέρια του υστερόβουλου πάρε-δώσε και πάντα πρόθυμοι να αναδείξουν την φιλανθρωπία και την χαμένη αθωότητα μας.

Πάμε Χόλιγουντ;

Από την άλλη βέβαια, το δίπολο Δήμητρας-Δία αρέσκεται σε πλούσιες και λαμπερές εικόνες βγαλμένες μέσα από μια Χολιγουντιανή παράσταση, έχει δηλαδή ένα... εντελώς life style περιεχόμενο, ενώ παράλληλα διεγείρει τις μάζες να διαλαλήσουν το συναίσθημα και το αίτημα τους. Η επικοινωνία γίνεται πανηγύρι και πανηγυρισμός, με τους πιο τυχερούς να γίνονται σύγχρονες Σταχτοπούτες, που βρέθηκαν στο κατάλληλο μέρος, τον κατάλληλο χρόνο. Το γοβάκι τους δηλαδή έτυχε να ταιριάζει με εκείνο το αρχετυπικό που τρέφει τις ελπίδες κάθε κατατρεγμένου πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.

Γιατί και οι τρεις πλανήτες μαζί θυμίζουν έναν όμορφο βασιλικό χορό, που μας ταξιδεύει σε έναν θαυμαστό καινούριο κόσμο, εκεί όπου οι κολοκύθες γίνονται άμαξες, μέσα σε μια στιγμή.

Οι Δίδυμοι, οι Τοξότες, οι Παρθένοι και προπάντων οι Ιχθύες, που έτσι κι αλλιώς έχουν... κληρονομικό δικαίωμα στο όνειρο, είναι οι επιβάτες της πρώτης θέσης σε αυτό το όχημα της φαντασίας που γίνεται πραγματικότητα.

Η χαλάρωση, η επαφή με τη Φύση, οι εναλλακτικές θεραπείες και η καταλυτική εμψύχωση είναι -το λιγότερο- τα πολύτιμα δώρα που φέρνει ο Ποσειδώνας στην καθημερινότητα τους.

Μαζί τους και οι «σταθεροί» (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), που έχουν γεννηθεί στο δεύτερο πενθήμερο του κύκλου τους αλλά και ανεξαρτήτως ζωδίων όλοι οι υπόλοιποι που θα θελήσουν να μεταλάβουν το κοσμικό νάμα, έτσι χωρίς συγκεκριμένη στόχευση. Σε κάθε περίπτωση, είναι δωρεάν και υπάρχει παντού!

Κι αν ο Δίας φανεί ως συνήθως γενναιόδωρος, η τύχη θα κοσμήσει κάθε πρωτοβουλία, ιδιαίτερα αν αυτή απευθύνεται στο κοινό.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved