Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 23 έως 29 Ιουνίου

Η τρέχουσα εβδομάδα χαρακτηρίζεται από δύο όψεις ανάμεσα σε αργούς πλανήτες, οι οποίοι συνήθως δρουν σε ένα ευρύ χρονικό φάσμα και από αυτήν την άποψη θα ήταν λάθος ή υπερβολή να επικεντρωθούμε σε αυτές σώνει και καλά. Ως ... κυβερνήτες μακράς πνοής, δεν έχουν να προσδώσουν κάτι άμεσα διακριτό στην καθημερινότητα μας.

Για την ιστορία ωστόσο, οφείλω να σημειώσω τα τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα και του Δία με τον Ποσειδώνα, που «κλείνουν» την Κυριακή και την Δευτέρα αντίστοιχα. Όπως επίσης ότι θα έχουμε την «ευκαιρία» να τους δούμε... κατάφατσα στο τέλος της εβδομάδος, το οποίο κρίνεται ως παντελώς ακατάλληλο για νέα ξεκινήματα.

Στον αντίποδα, μια άλλη όψη με τη συμμετοχή ενός αργού πλανήτη -του αγαπητού μας «χοντρού»- μπορεί να επιδράσει πολύ θετικά σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδος και όχι μόνον.

Πρόκειται για τη σύνοδο του Δία με τη Δήμητρα η οποία από τις 24/6 βρίσκεται και αυτή στους Διδύμους, διευρύνοντας τους επικοινωνιακούς μας ορίζοντες και «ευλογώντας» κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το κοινό.

Η συγκεκριμένη όψη είναι επίσης μακράς διάρκειας αλλά η συμμετοχή της Δήμητρας που ανήκει στους προσωπικούς πλανήτες, την καθιστά λειτουργική τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Main stream: Ανάπτυξη, εξωστρέφεια. Τα φώτα της δημοσιότητας, show biz. Επικοινωνιακές επιτυχίες, διαφήμιση. Δημόσιες σχέσεις, τυχερές εξελίξεις. Ελαφρύνσεις, ανακούφιση, χαρά πανηγυρισμοί. Πολιτικές ελευθερίες, θετικά μέτρα.

SOS: Ενασχόληση με ανούσια θέματα, μια gossip καθημερινότητα. Λαϊκή διέγερση, διαδηλώσεις, αλαλούμ.

Μέσα στην εβδομάδα ο Ερμής αλλάζει ζώδιο και περνά στον Λέοντα (Τετάρτη 5:24) αλλά μάλλον πολύ πιο σημαντική είναι η «στάση» της Αφροδίτης, η οποία σταδιακά επανέρχεται σε ορθή φορά, τερματίζοντας έτσι μια ακόμη «ρετρό« εποχή. Βέβαια, η επιρροή της ως ανάδρομη θα κρατήσει μερικές ημέρες ακόμη και μάλιστα πολλά μπορεί να κριθούν στις σχέσεις μας μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Στα θετικά της υπόθεσης συγκαταλέγονται ο εφοδιασμός της αγοράς με προϊόντα και αγαθά που ήταν σε έλλειψη και βέβαια η «απελευθέρωση» των νέων πρωτοβουλιών στις προσωπικές σχέσεις και σε θέματα αισθητικής.

Ατυχώς, τα «βαριά» έμειναν για το τέλος της εβδομάδος και μάλιστα με όψεις που θα μας πιάσουν και με το ...παραπάνω, αφού την Παρασκευή ο Ήλιος, πάει «πακέτο» με τους ...γνωστούς Ουρανοπλουτωναίους!

Το τετράγωνο του με τον Ουρανό παραπέμπει σε αλλαγές, ρήξεις και ανατροπές, ενώ η αντίθεση του με τον Πλούτωνα προετοιμάζει μηδενισμούς και «μοιραίες» καταστάσεις.

Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με δύο αντίπαλα ενεργειακά «στρατόπεδα» που με κοινή συνισταμένη το ...γκρέμισμα, έχουν την πρόθεση να «περάσουν» τις βουλές τους και στην καθημερινότητα μας, εκτός βέβαια από όλα εκείνα που μπορεί να επιφέρουν σε συλλογικό επίπεδο.

Το νέο συγκρούεται με το παλιό, η βούληση με τη μοίρα και σε αυτήν την κρίσιμη καμπή κανείς δεν ενδιαφέρεται να τηρήσει το fair play...

Main stream: Το τέλος ενός κύκλου. Αναγέννηση. Εξάλειψη βλαβερών παραγόντων. Απαλλαγή από βάρη, διά πυρός και σιδήρου.

SOS: Σύγκρουση δύο κόσμων. Διάλυση, αποσύνθεση. Ακραία φυσικά φαινόμενα. Ακραία συμπεριφορά, δράση παράνομων κυκλωμάτων. Ένα επώδυνο τέλος, αδιέξοδο. Ξεκίνημα που οδηγεί σε καταστροφή. Επαφή με άτομα του περιθωρίου ή με αυτοκαταστροφικούς τύπους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved