Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 16 έως 22 Ιουνίου

Εβδομάδα δύο ταχυτήτων είναι η επόμενη, με την Νέα Σελήνη της Τρίτης να διαχωρίζει ξεκάθαρα το πριν και το μετά.

Γόνιμη, αναπτυξιακή και γενναιόδωρη, η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη είναι ένας πολύ καλός οιωνός για τα όσα θα ακολουθήσουν στον κύκλο της (μέχρι τις 18 Ιουλίου), τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Μέχρι όμως να βάλει μπρος τις μηχανές της, θα πρέπει να... υποστούμε τις δύσκολες όσο και θολές καταστάσεις που θα ενσκήψουν το Σ/Κ, με τον Άρη και τον Ποσειδώνα να «κάνουν παιχνίδι» πάνω στον καμβά των εκλείψεων.

Την Κυριακή των εκλογών η Σελήνη θα περάσει από την μοίρα της Ηλιακής έκλειψης της 21ης Μαΐου, ενεργοποιώντας και απελευθερώνοντας την ενέργεια της. Και δεν φτάνει που η έκλειψη έχει από μόνη της δραστικά Ποσειδώνια στοιχεία (τα Φώτα σε τετράγωνα με τον Ποσειδώνα και ο Ωροσκόπος της στους ...Ιχθύες), την ίδια ημέρα έχουμε και ένα «κρυφό» τετράγωνο του αστρικού Ήλιου με τον Ποσειδώνα!

Άνετα λοιπόν οι επόμενες τρεις ημέρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «ημέρες της απάτης αλλά και του ονείρου».

Μένοντας σε πρακτικό επίπεδο -εκεί δηλαδή όπου ο πλανήτης της φαντασίας δημιουργεί πλήθος αντικατοπτρισμών- είναι αναγκαίο να επισημάνουμε την ακυρωτική διάστασή του σε σχέση με προγραμματισμένες δραστηριότητες αλλά και τον απατηλό του χαρακτήρα του.

Η γενική οδηγία είναι να μην πιστεύετε φήμες και εκ του πονηρού «διαβεβαιώσεις», ενώ παράλληλα φυλάξτε τα νώτα σας και αποφύγετε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα.

Main stream: Ονειροπόληση, φαντασία, έμπνευση. Καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, Φιλανθρωπία. Εναλλακτικές θεραπείες. Επαφή με τη θάλασσα και τη φύση γενικότερα. Χαλάρωση, ρομαντισμός.

SOS: Απάτη, αυταπάτη. Κλοπή, δολιότητα. Αφηρημάδα, λάθη, αβλεψίες. Ακύρωση ή αναβολή δραστηριοτήτων. Δηλητηρίαση, τοξική μόλυνση. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή «ουσιών».

Παράλληλα με τον Ποσειδώνα, εμφανίζεται στο προσκήνιο και ο Άρης, ο οποίος ως αστρικός σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με την τροπική Δήμητρα στον Ταύρο. Το timing της όψης δεν είναι καλό εξ αιτίας της σχέσης της Δήμητρας με την πολιτική και τους πολιτικούς. Είναι πολύ εύκολο να δυναμιτιστεί το κλίμα των εκλογών και να κυριαρχήσουν οι ακραίες συμπεριφορές.

Και επί προσωπικού όμως, η ένταση απειλεί να σφραγίσει την καθημερινότητα μας, με αιχμές το οικονομικό αλλά και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Κι αν στην δεύτερη περίπτωση η όποια παρεξήγηση μπορεί να λυθεί τελικά, αν δεν ξεπεραστούν κατά πολύ οι «κόκκινες γραμμές», σε σχέση με τα οικονομικά ελλοχεύει ο κίνδυνος ληστειών ή βίαιων διεκδικήσεων.

Main stream: Δυναμικές πρωτοβουλίες, διεκδικήσεις, απεμπλοκή από καταστάσεις που χρονίζουν. Σκληρές ή κοπιαστικές εργασίες. Αθλητισμός, σπορ.

SOS: Αυθαιρεσίες, σκληρότητα, βίαιη συμπεριφορά. Ατυχήματα, συγκρούσεις, εκρήξεις, ληστείες. Εργασιακή ένταση.

Την Τετάρτη, ο Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Κρόνο, ενώ την επομένη δέχεται την επιρροή του Άρη (εξάγωνο). Η κοινή συνισταμένη των δύο όψεων είναι μάλλον συγκρουσιακή, αφού το Κρόνιο «πρωτόκολλο» συγκρούεται με τον αυθορμητισμό και το ριζοσπαστικό πνεύμα του Άρη.

Main stream: Τήρηση των νόμων και των κανόνων. Κατάταξη, ταξινόμηση. Εξετάσεις, στατιστικές εργασίες. Προνοητικότητα, δικαίωση. Επιτυχίες των πρεσβυτέρων. Συνδυασμός εμπειρίας και τόλμης. Ένα πρόβλημα που οδηγεί σε επινοήσεις.

SOS: Δογματισμός, ξεροκεφαλιά. Καθυστερήσεις, βλάβες. Ακατάλληλες αγορές. Σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο. Χάσμα γενεών. Ατυχήματα, κακό timing.

Ο Ερμής είναι εκείνος που «κλείνει» τις όψεις της εβδομάδος, σχηματίζοντας μια «κρυφή» σύνοδο με τον Ήλιο την Παρασκευή. Σίγουρα πολύ πιο «ουδέτερη» η όψη σε σχέση με εκείνες που προηγούνται θα μας δώσει την δυνατότητα για ένα επικοινωνιακό άνοιγμα προς κάθε κατεύθυνση και χωρίς μεγάλο κόστος. Επαφές, μετακινήσεις και οτιδήποτε αναπτύσσει την κοινωνική δικτύωση βρίσκονται στα «πάνω» τους, μαζί με συμφωνίες, γραπτά και ότι ακόμη σχετικό περιέχει η «φαρέτρα» του Ερμή.

Καλό είναι λοιπόν να αφήσετε για το τέλος της εβδομάδας όλες τις σχετικές δραστηριότητες, ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις, τα «κολλήματα», οι τεχνικές αβαρίες, η ταλαιπωρία και συνολικά όσα μπορεί να προκύψουν από τις «αντίπαλες» ενέργειες του Κρόνου και του Άρη, που διασταυρώνουν τα ξίφη τους μεσοβδόμαδα.

Όσον αφορά την Αφροδίτη έχει κι αυτή μια ...μικρή συμμετοχή στα δρώμενα. Το εξάγωνο που σχηματίζει με τον Ουρανό (γίνεται την Πέμπτη) έχει την πρόθεση να φρεσκάρει την καθημερινότητα αλλά και την αισθηματική μας ζωή. Από την άλλη, παρά τον «αρμονικό» χαρακτήρα της όψης, δεν αποκλείεται να εγείρει αιτήματα ανεξαρτησίας, που δεν θα γίνουν αποδεκτά με ευκολία. Γενικά, η όψη ευνοεί τις νέες γνωριμίες και δη τις «εξωτικές», εκείνες δηλαδή που διακρίνονται για την διαφορετικότητα τους. Αντίθετα, στα ήδη υπάρχοντα σχήματα, η λειτουργία της είναι μάλλον διασπαστική, με την «λογική του παραλόγου», τα ξεσπάσματα και τις προκλήσεις να αποτελούν την εμπροσθοφυλακή των απανταχού ...καταπιεσμένων. Κι επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε το ότι η Αφροδίτη είναι ακόμη ανάδρομη «παίζουν» και οι ξαφνικές προ(σ)κλήσεις από πρόσωπα που είχαμε καιρό να δούμε...

Οι ημέρες πάντως είναι καλές για αισθητικές παρεμβάσεις και μια αλλαγή στο look.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved