Αστρολογική Εφημερία από 15 έως 18 Μαρτίου

Στα πάνω τους είναι η επικοινωνία, οι έξυπνες ιδέες και λύσεις
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 15 έως 18 Μαρτίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG


Εν θερμώ

Ημέρες έντασης και πληθωρικών ξεσπασμάτων είναι οι επόμενες, με τον Άρη και τον Δία να παίρνουν τα ηνία στην καθημερινότητα μας.

Και όσον αφορά την σύνοδο του Ερμή με τον Δία, η οποία σχηματίζεται με ακρίβεια την Τετάρτη, έχει τα στραβά της αλλά παράλληλα συγκεντρώνει και σημαντικά πλεονεκτήματα, τουλάχιστον για εκείνες κι εκείνους που είναι πιο κοντά στη νοοτροπία και τις «μεθόδους» του κατά κοινή ομολογία πιο τυχερού πλανήτη.

Γιατί θυμίζω πως ο Δίας δεν έχει να κάνει ούτε με προσπάθειες, ούτε με κόπους ούτε με «δίκαιες ανταμοιβές». Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε -ή αν προτιμάτε την Αθηνά- κι από εκεί κι ύστερα βλέπουμε...

Ως προς τις συμπεριφορές, μια όψη ανάμεσα στον Ερμή και το Δία, συχνά αναδεικνύει φαινόμενα του τύπου «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης» ή «αχ συμφορά, μου έφυγε ένας πόντος από το καλσόν». Αυτά και άλλα χαριτωμένα ενδέχεται να εκνευρίσουν αφόρητα όσες και όσους έχουν μάθει να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς φανφάρες και επιδείξεις, μένοντας στην ουσία του εκάστοτε θέματος.

Σε γενικές γραμμές δηλαδή, πολλοί «Κρόνιοι» τύποι θα αγανακτήσουν αλλά ας μην ανησυχούν αφού η «ρεβανς» της συνέπειας και της ανταμοιβής των προσπαθειών είναι προ των πυλών.

Στα πάνω τους είναι η επικοινωνία, οι έξυπνες ιδέες και λύσεις, το χιούμορ, οι γκάφες, η επιπολαιότητα, η αμέλεια, η αμετροέπεια, η διασκέδαση, το «ωχ αδερφέ», οι χαρές κι οι χάρες, τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις, η σπατάλη και οι υπερβολές κάθε είδους.

Στα κάτω τους η συνέπεια, η δικαιοσύνη, η οργάνωση και το μέτρο.

Σε αρκετές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργηθεί κομφούζιο για ψύλλου πήδημα.

Δι’ ασήμαντον αφορμήν

Αν όλα αυτά σταματούσαν εδώ, τότε η πλάστιγγα θα έγερνε σαφώς προς τη θετική πλευρά, αφού σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε μια πιο ανάλαφρη καθημερινότητα, έστω και με τους επιπλέοντες φελλούς να μας περιβάλλουν.

Όταν όμως στο δίδυμο του Ερμή και του Δία μπαίνει σφήνα ο Άρης, τότε τα πράγματα αποκτούν μια διαφορετική διάσταση. Το ενεργειακό μίγμα γίνεται πιο εκρηκτικό και οι συνέπειες μιας αμέλειας ή μιας επιπόλαιης αντιμετώπισης μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά σοβαρές.

Η «κρυφή» σύνοδος των τριών (ο τροπικός Άρης με τον αστρικό Δία και τον αστρικό Ερμή) είναι προάγγελος αναφλέξεων, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε κοινωνικό-κοσμικό.

Γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον χειρισμό μηχανημάτων ή εργαλείων που θα μπορούσαν να προξενήσουν κάποιο ατύχημα, όπως και στην διαχείριση καταστάσεων, φαινομενικά «αθώων», που όμως δεν θέλουν παρά μια σπίθα για να εξελιχθούν σε κάτι πολύ διαφορετικό ανάβοντας «φωτιά στα μπατζάκια μας».

Αν μάλιστα αποφασίσει να βάλει το χεράκι του και ο Πλούτωνας (ως αστρικός τετραγωνίζει τη τριπλή σύνοδο), τότε η μάχη ανάμεσα στις κατά τόπους δυνάμεις του «φωτός» και του «σκότους» θα είναι σκληρή και ενίοτε εξαιρετικά θεαματική.

Μακριά από μας, τις τεκτονικές πλάκες και τους πυρηνικούς αντιδραστήρες...

17_mar

Ανάλογες εντάσεις είναι πολύ εύκολο να προκύψουν σε ποικίλες δραστηριότητες και όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση εκείνο που προτείνω ανεπιφύλακτα είναι η ελεγχόμενη αποφόρτιση-κατανάλωση της πλεονάζουσας ενέργειας μέσα από δραστηριότητες που σε γενικές γραμμές γνωρίζουμε και μπορούμε να χειριστούμε ευκολότερα, είτε πρόκειται για τον αθλητισμό, είτε για την εξάσκηση του μυϊκού μας συστήματος με οποιοδήποτε τρόπο. Να σημειώσω βέβαια πως η ρίψη Μολότωφ δεν συμπεριλαμβάνεται στα σπορ...

Οι υψηλές επιδόσεις και οι νίκες σε ένα δύσκολο εγχείρημα είναι οι ουσιαστικές θετικές συνέπειες μιας όψης ανάμεσα στον Άρη και τον Δία.

Βέβαια όπως « τύχη βοηθά τους τολμηρούς» έτσι και το θράσος εκθέτει τους αδαείς ή τους ανίκανους.

Κριοί και Ιχθύες αναμένεται να είναι οι άμεσοι κοινωνοί της «φλογερής» ή too much κοσμικής ενέργειας, ωστόσο και τα υπόλοιπα παρορμητικά και μεταβλητά ζώδια ενδέχεται να περάσουν από την «φλεγόμενη βάτο».

Αντίθετα τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) προς το παρόν δικαιούνται να εκπέμπουν σε διαφορετικό μήκος κύματος, με τον Ποσειδώνα να φιλτράρει κατά το δοκούν κάθε δυσάρεστη πλευρά της πραγματικότητας.

Επιτέλους, λίγη σοβαρότης...

Την Παρασκευή ο Ερμής κάνει μια αντίθεση με τον Κρόνο αλλάζοντας άρδην το κλίμα. Τα λάθη και οι υπερβολές των προηγούμενων ημερών ενδέχεται να ...βρουν το μάστορα τους στην τρέχουσα πραγματικότητα που δεν επιτρέπει ενέργειες και πρωτοβουλίες χωρίς βάσεις.

Η κριτική και ή αίσθηση απόρριψης μπορεί να μας κάνει λίγο πιο κατσούφηδες αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η επισήμανση των ορίων μας μόνον ως θετική μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Και σίγουρα η εμπειρία και οι δοκιμασμένες λύσεις θα επικρατήσουν κατά κράτος της προσφιλούς πρακτικής του «άρπα κόλα».

Στα πάνω τους είναι οι λεπτομερείς εργασίες, το αίσθημα ευθύνης αλλά και η απόδοση ευθυνών, τα καθήκοντα, οι υποχρεώσεις, η αξιοκρατία, η πειθαρχία, οι καθυστερήσεις, η τυπολατρεία και μια σχετική ταλαιπωρία για όσες και όσους δεν προνόησαν σωστά. Αντίθετα οι πιο «σοφοί» θα δουν τις προσπάθειες τους να δικαιώνονται.

Στα κάτω τους η ανεμελιά, η ασυδοσία και οι εύκολες λύσεις.

Η όψη επίσης δεν προσφέρεται για αγορές αλλά περισσότερο για πωλήσεις.

Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι καλούνται πρώτοι να πάρουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες ή να διαχειριστούν μια κρίση, με τους δύο τελευταίους να έχουν το πλεονέκτημα.

Κλείνοντας να σημειώσω πως αυτήν την περίοδο σχηματίζονται ακόμη τρεις όψεις μεταξύ κυρίως των αργών πλανητών, οι οποίες χρήζουν της προσοχής μας (Δίας-Κρόνος, Ποσειδώνας-Δήμητρα και Ουρανός-Πλούτωνας) και θα είναι μεταξύ άλλων το αντικείμενο της επόμενης «Εφημερίας».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved