Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 9 έως 15 Ιουνίου

Μέχρι τα μέσα της εβδομάδος, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συντηρείται το κλίμα των προηγούμενων ημερών που όσο να 'ναι μια ...αντάρα και μια αναμπουμπούλα την έχει!

Το τετράγωνο του Ήλιου με τον Άρη, «έκλεισε» μεν με ακρίβεια την Παρασκευή, ωστόσο ο πλανήτης των εντάσεων και της ανταγωνιστικότητας είναι ακόμη ...εδώ, πρόθυμος να διαβεβαιώσει πως τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς μάχη και αντίστροφα «πόλεμος πατήρ πάντων».

Main stream: Δυναμικές πρωτοβουλίες, ηρωικές πράξεις. Κορυφαίες επιδόσεις, παραγωγή έργου. Απεμπλοκή από καταστάσεις που χρονίζουν. Καθαρότητα, ειλικρίνεια. Γυμναστική, σπορ.

SOS: Νεύρα, ένταση, καβγάδες. Συγκρούσεις, ατυχήματα. Εξωτερικοί εχθροί, αντάρτικο.

Θυμίζω ξανά πως ένα από τα «μυστικά» για την δημιουργική διαχείριση της πλεονάζουσας ενέργειας, είναι το να δραστηριοποιηθούμε παράγοντας έργο και μην επιτρέποντας μια «άτακτη» διαφυγή της προς ...όπου βγει.

Παράλληλα όμως, το ίδιο ενεργές παραμένουν και οι «κρυφές» όψεις της Αφροδίτης με τον αστρικό Ουρανό (τετράγωνο) και τον αστρικό Πλούτωνα (αντίθεση), μην αφήνοντας περιθώρια για συναισθηματικούς εφησυχασμούς ή κάτι το ...νορμάλ! Σε κάθε περίπτωση η συγχώνευση της ενέργειας των δύο αργών πλανητών είναι κάπως δύσκολη, αφού η «νοοτροπία» τους είναι εντελώς διαφορετική. Η ελευθερία και οι πειραματισμοί «κάθονται στο ένα άκρο της «τραμπάλας», ενώ στο αντίθετο του «βαραίνει» το απόλυτο δόσιμο και οι υπαρξιακές αγωνίες-φόβοι.

Εκεί που τα βρίσκουν οι δύο πλανήτες είναι τα ...«τελειώματα» ή στον αντίποδα πολύ δυνατές και ιδιαίτερες εμπειρίες, χωρίς όμως να υπάρχουν οι προοπτικές μιας ομαλής συνέχειας, σε σχέσεις που τυχόν θα δημιουργηθούν. Εκείνο που μετράει περισσότερο είναι η καταλυτική επιρροή που μπορεί να ασκήσουν επάνω μας πρόσωπα και καταστάσεις, αλλάζοντας ριζικά το συναισθηματικό μας τοπίο.

Main stream: Παράδοξες ή απρόβλεπτες σχέσεις. «Τα ετερώνυμα έλκονται». Μοναδικές και σπάνιες εμπειρίες. Επαφή με έναν «ξένο» κόσμο. Σεξουαλική πανδαισία. Ξεκαθάρισμα σχέσεων. Βιολογικό καθάρισμα.

SOS: Αίσθηση απώλειας, πένθος. Παθολογική ζήλεια, εγκλήματα πάθους ή τιμής. Κόλαση, χωρισμός.

Το εντελώς καινούριο δεδομένο για το Σ/Κ είναι η «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Ήλιου με την τροπική Δήμητρα, μια όψη που πρακτικά δεν έχει αρνητικά στοιχεία και ενισχύει τις τάσεις για συλλογικές αποφάσεις, ύστερα φυσικά από τις αναγκαίες συσκέψεις ή διαβουλεύσεις. Το «μότο» των δύο ουρανίων σωμάτων είναι «σύσκεψη κορυφής» και το καλό είναι βέβαια πως η σύσφιξη των δεσμών και η βελτίωση των δημόσιων σχέσεων -έστω και μέσα από έντονες αντιπαραθέσεις- μπορεί να συμβάλλει στην λήψη σημαντικών αποφάσεων, ιδιαίτερα πολιτικών ή κρίσιμων ως προς την ανταπόκριση του κοινού σε διαφημιστικές καμπάνιες και συλλογικές προσπάθειες.

Την Δευτέρα το βράδυ, στις 20:22 ο Δίας κάνει το πρώτο του βήμα στους Διδύμους, μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που αλλάζει τις ισορροπίες στον ζωδιακό κύκλο, δίνοντας την σκυτάλη των πλεονεκτημάτων αλλά και των υπερβολών στα ζώδια του μεταβλητού «σταυρού» (Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες).

Σίγουρα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλά περισσότερα γύρω από τις συνέπειες αυτής της αλλαγής στους κοσμικούς ρυθμούς θα υπάρξει και ειδικό άρθρο), ωστόσο για την ώρα είναι σκόπιμο να θυμίσω πως σε αρκετές περιπτώσεις ο «αέρας» που δίνει ο πλανήτης της επέκτασης, αίροντας τις προστατευτικές «μπάρες ασφαλείας» που διαθέτουμε, οδηγεί τελικά σε ανεπιθύμητη έκθεση (Δια ...πόμπευση) ή σκάνδαλα.

Λίγο νωρίτερα, από την Κυριακή, αναλαμβάνουν εκ νέου δράση οι ...Ουρανοπλουτωναίοι, με «θύμα» τους αυτήν την φορά τον Ερμή. Το τ-τετράγωνο του πλανήτη της επικοινωνίας με τους δύο «μεγάλους», αναμένεται είτε να γκριζάρει είτε να τραβήξει στα άκρα την καθημερινότητα μας.

Ειδικά για την επικοινωνία και τους έμψυχους ή άψυχους υπηρέτες της οι ημέρες -τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη- είναι δύσκολες και πολύ ιδιαίτερες. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αποφευχθούν σημαντικές αγορές, τόσο συσκευών όσο και ειδών ένδυσης ή υπόδυσης.

Πάντως, μια κοινή δημιουργική συνισταμένη του Ουρανού και του Πλούτωνα είναι η έρευνα κι αξίζει πραγματικά να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο, ψάχνοντας για οτιδήποτε κρυμμένο ή μυστήριο.

Main stream: Έρευνα, αποκαλύψεις, μελέτες, «ξεσκέπασμα». Απροσδόκητες συναντήσεις, εκπλήξεις, απρόοπτα. Ξεκαθάρισμα άχρηστου υλικού. Αστρολογία, μεταφυσική, επιστημονικοί προβληματισμοί (με «αιρετικά» χαρακτηριστικά)

SOS: Δύσκολες ημέρες για pc και κινητά. Τεχνικές βλάβες. Ταλαιπωρία και ...λοξοδρομήσεις στις μετακινήσεις. Ακραία συμπεριφορά, πρόκληση. Ειρωνεία, κακόβουλα σχόλια, «κάρφωμα», «θάψιμο». Δυσάρεστες ειδήσεις. Η «λυπητερή».

Μετά την όλη ταλαιπωρία και τις περιπέτειες, είναι φυσικό να αναζητήσουμε κάποιες ευκολίες και αυτήν την φορά το σύμπαν μας κάνει το ...χατίρι, έστω και την τελευταία στιγμή!

Η «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Ήλιου με τον τροπικό Δία, αναδεικνύει την ερχόμενη Παρασκευή (ενδεχομένως και το Σάββατο) σε μια από τις καλύτερες ημέρες του χρόνου, τουλάχιστον ως προς τις προοπτικές.

Από αυτήν την άποψη είναι σκόπιμο να μεταθέσετε κάθε σημαντική αγορά ή δραστηριότητα για το τέλος της εβδομάδος, όπου η τύχη αλλά και οι απανταχού βοήθειες έχουν την τιμητική τους. Το ίδιο φυσικά και η διασκέδαση...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved