Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 06° 47' 21" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 00° 03' 22" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 17° 50' 11" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 06° 31' 39" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΑΡΗΣ - 25° 13' 53" ΚΡΙΟΣ
ΔΙΑΣ - 07° 15' 19" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 24° 48' 35" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 17° 38' 26" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 25° 26' 33" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 27° 51' 26" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 21° 48' 57" ΤΑΥΡΟΣ R

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 5 έως 8 Ιουνίου

Το μήνυμα των ουρανών είναι σαφές: Αν δεν υπάρχει μια νέα πορεία, θα πρέπει επειγόντως να την εφεύρουμε...

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 5 έως 8 Ιουνίου

 

 

Έρως ανίκατε μάχαν

Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας απόλυτα αντιπροσωπευτικός τίτλος ως προς τις αστρολογικές επιρροές της εβδομάδος, αν δεν μεσολαβούσαν οι ...Ουρανοπλουτωναίοι!

Γιατί μπορεί μεν το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη, να δίνει το γενικό πρόσταγμα για ένα ερωτικό παιχνίδι, χωρίς όρια-με μπόλικες ...ζαβολιές, δηλαδή- ωστόσο οι «κρυφές» όψεις των δύο αργών πλανητών με τον Ήλιο και την Αφροδίτη, στρέφουν τελικά το ενδιαφέρον μας και σε άλλου είδους εξελίξεις (οικονομικές, επαγγελματικές), κατά βάση ανατρεπτικές ή μηδενιστικές, πιθανά επώδυνες αλλά και λυτρωτικές.

Το μήνυμα των ουρανών είναι σαφές: Αν δεν υπάρχει μια νέα πορεία, θα πρέπει επειγόντως να την εφεύρουμε...

 

 

Το ένστικτο της πνευματικής επιβίωσης

Αρωγός σε αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να γίνει ο ίδιος ο Άρης που ξύνοντας πληγές και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, φτάνει τα πράγματα στο απροχώρητο, εκεί που δεν χωρούν ούτε τα μισόλογα, ούτε οι υπεκφυγές, παρά μόνον οι αποφάσεις και η δράση.

Αν λοιπόν «πάρουμε το μήνυμα» και συντονιστούμε με τις κοσμικές επιταγές, μπορεί να σπάσουμε μπόλικα ...αυγά αλλά η ομελέτα θα γίνει!

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παρασύρουμε χωρίς δεύτερη σκέψη ότι ή όποιον βρεθεί στο διάβα μας (είναι γνωστό πως η βία φέρνει βία) αλλά να πάρουμε την ευθύνη μιας δραστικής δέσμης πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Ο Άρης δεν αναφέρεται μόνον στην σωματική δύναμη αλλά και στην πνευματική. Και πολλές φορές η ψυχική απελευθέρωση που νοιώθουμε, εφαρμόζοντας την ενέργεια του πλανήτη στην καθημερινότητα μας και σπάζοντας τα δεσμά μιας αγχωτικής αναμονής-δέσμευσης, αρκεί για να έχουμε τις προϋποθέσεις μιας δημιουργικής «περπατησιάς».

 

 

Ο Άρης είναι το έσχατο καταφύγιο και συνάμα ορμητήριο της βούλησης και του εγώ μας. Είναι η «ψυχή» του εαυτού μας και όπως έχει γραφτεί ο άνθρωπος δεν ωφελείται τίποτα αν χάσει την ψυχή του, κι ας κερδίσει όλον τον κόσμο. Η πνευματική επιβίωση, όπως και η φυσική «πατάει» πάνω στο αυτεξούσιο μας, που δεν είναι διαπραγματεύσιμο παρά μόνον στα πλαίσια μιας στρατηγικής για την επιβίωση μας. Ένας άνθρωπος ψυχικά ελεύθερος δεν γίνεται ποτέ σκλάβος, ακόμη κι αν τον «μαντρώσουν» πρόσκαιρα με χιλιάδες «μη» και «δεν». Όπως λέει ο λαός «πέτρα που κυλάει, χόρτα δεν μαζεύει» κι αυτό είναι το δώρο του Άρη, όχι μόνον στην παρούσα φάση αλλά και παντοτινά.

 

 

Ας ξεφορτωθούμε τις αλυσίδες που στο όνομα του φόβου μας κρατούν δεμένους σε ένα στείρο παρόν που μόνη του προοπτική είναι μια ακόμη πιο στενή φυλακή.

Και θα τονίσω πάλι πως ηρωισμός δεν είναι μόνον το να προτάσσεις τα στήθη σου απέναντι στον εχθρό -αυτό είναι πλέον ένα «μισό» μοντέλο- αλλά να αντιστέκεσαι στην πνευματική ένδεια και τη μιζέρια που καταπλακώνει την ζωή σου. Είμαστε πνευματικά όντα και η ζωντάνια μας εξαρτάται άμεσα από τον βαθμό της υποταγής μας σε ένα ανελεύθερο καθεστώς, είτε πρόκειται για την προσωπική μας σφαίρα, είτε για τον κοινωνικό μας περίγυρο. Καμία επανάσταση δεν μπορεί να πετύχει αν δεν ξεκινά από μέσα μας. Αν δεν «το 'χουμε», κάθε απόπειρα αποδέσμευσης κινδυνεύει να γίνει εκμεταλλεύσιμο υλικό στα χέρια των ισχυρών που ενστικτωδώς μαχόμαστε. Η υποταγή, φέρνει κι άλλη υποταγή αλλά και η εσωτερική άγνοια το ίδιο.

 

 

Κάλιο ενεργός σήμερα...

Τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια (Παρθένοι, Δίδυμοι, Τοξότες και Ιχθύες) καλούνται πρώτα να σηκώσουν το λάβαρο μιας πνευματικής επανάστασης, με σκοπό την αποδέσμευση τους από τις διοχετευμένες ενοχές και τον φόβο ενός απροσδιόριστου αύριο. Στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση αλλά και την ανάπτυξη μας -πνευματική και φυσική- παρά μόνον εμείς οι ίδιοι. Κάθε διαβεβαίωση περί του αντιθέτου εμπίπτει στον ...νόμο του Ουρανού και του Πλούτωνα, έτσι όπως διατυπώθηκε από τον Ανδρέα Κάλβο: «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»!

Παράλληλα, οι Κριοί, οι Ζυγοί, οι Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, συμμετέχουν το ίδιο δυνατά, είτε με ασπίδες, είτε με «εφ' όπλου λόγχη»!

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved