Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 2 έως 8 Ιουνίου

Μια «εβδομάδα Άρη» ξεκινά ή για να το γράψω πιο σωστά, απλά ...συνεχίζεται! Τα τετράγωνα του πλανήτη με τον Ήλιο και την Αφροδίτη ορίζουν ένα εξαιρετικά «καυτό» διάστημα, όπου οι διεκδικήσεις, τα πάθη και οι ανταγωνισμοί περισσεύουν, το ίδιο όμως και η δίψα για ζωή και δημιουργία.

Το κοσμικό «μενού» βέβαια γίνεται ακόμη πιο πλούσιο με την συμμετοχή των ...Ουρανοπλουτωναίων, που δεν φείδονται ανατροπών και μετασχηματισμών, ενώ κανείς δεν μπορεί να μην σταθεί και στην Σεληνιακή έκλειψη της Δευτέρας που ως διαπρύσια κοσμική «εκπρόσωπος τύπου» αναλαμβάνει να «σερβίρει» όλα τα παραπάνω στην συσκευασία του ενός.

Η έκλειψη

Για την ζωδιακή της επιρροή έχουν ήδη γράψει αρκετά οι εκλεκτοί συνάδελφοι και από μέρους μου το μόνο που επιβάλλεται να συμπληρώσω είναι η αστρική της διάσταση στην 20η μοίρα του «σταθερού σταυρού». Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι γεννημένοι περίπου στην αρχή του τρίτου δεκαημέρου, ας το έχουν ...υπόψη τους!

Σε κοινωνικό επίπεδο, η αστρική θέση της έκλειψης παραπέμπει σε μια ανησυχία για τα κεκτημένα αλλά και τα πάσης φύσεως αγαθά, συνδυασμένη με μάλλον σπασμωδικές ή υπερβολικές αντιδράσεις του κοινού. Συνάμα, η θέση της αστρικής Σελήνης στο Σκορπιό κτυπάει το καμπανάκι για μια κατά συρροή εμφάνιση των περιεχομένων του ζωδίου. Ήτοι, υψηλόβαθμη σεξουαλικότητα -συχνά εκτός ορίων- απόλυτα βιώματα του τύπου «ελευθερία ή θάνατος» και -φευ- κρούσματα εγκληματικότητας ή παραβατικότητας. Στην «γωνία» περιμένουν και οι φυσικές δυνάμεις, πρόθυμες να μας ταρακουνήσουν για τα καλά.

Τέλος, η συνδυασμένη επιρροή της αστρικής και της τροπικής θέσης, υποδηλώνει ένα πλαίσιο οικονομικών μεγεθών και δράσεων σε σχέση με τα καθαυτό αντικείμενα του άξονα Διδύμων-Τοξότη (ΜΜΕ, πολιτικοί, νομικοί). Αν πρόκειται για ένα καταλυτικό πάρε-δώσε, για αποκαλύψεις χρηματισμού ή απλά το τέλος ενός κύκλου, εξαρτάται και από άλλους παράγοντες.

Την Τρίτη σχηματίζεται με ακρίβεια το τετράγωνο του Άρη με την (ανάδρομη) Αφροδίτη. Και πέρα από τα «κλασικά» συμπτώματα της όψης που συνηθίζει να «φουντώνει» συναισθήματα και επιθυμίες ή να φανατίζει μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο, θα πρέπει να προσθέσουμε την εμπλοκή στο παρόν προσώπων που είχαμε ...καιρό να δούμε! Έτσι κι αλλιώς αυτήν την περίοδο τα reunions είναι in και ευκαιρίας δοθείσης διεκδικούν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή μας.

Main stream: Έρωτας, φλερτ. Δυνατή έλξη. Ενασχόληση με πάθος. Επανάκαμψη παλαιών σχέσεων.

SOS: Ζήλεια, φανατισμός, βία. Ανεξέλεγκτα πάθη, βίτσια, άνομες ηδονές, «τρίγωνα». Απιστίες, χωρισμοί.

Την Τετάρτη η Αφροδίτη κάνει μια σύνοδο με τον Ήλιο αλλά ουσιαστικά η συγκεκριμένη όψη λειτουργεί στα πλαίσια της ...προηγούμενης και της επόμενης!

Γιατί το τετράγωνο του Ήλιου με τον Άρη, που «κλείνει» με ακρίβεια την Παρασκευή, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για ήρεμες και cool καταστάσεις.

Τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς μάχη και αντίστροφα «πόλεμος πατήρ πάντων».

Main stream: Δυναμικές πρωτοβουλίες, ηρωικές πράξεις. Κορυφαίες επιδόσεις, παραγωγή έργου. Απεμπλοκή από καταστάσεις που χρονίζουν. Καθαρότητα, ειλικρίνεια. Γυμναστική, σπορ.

SOS: Νεύρα, ένταση, καβγάδες. Συγκρούσεις, ατυχήματα. Εξωτερικοί εχθροί, αντάρτικο.

Θυμίζω πως ένα από τα «μυστικά» για την δημιουργική διαχείριση της πλεονάζουσας ενέργειας, είναι το να δραστηριοποιηθούμε παράγοντας έργο και μην επιτρέποντας μια «άτακτη» διαφυγή της προς ...όπου βγει.

Βέβαια, η Παρασκευή έχει και άλλα «καλούδια» να μας μοιράσει. Οι «κρυφές» όψεις της Αφροδίτης με τον αστρικό Ουρανό (τετράγωνο) και τον αστρικό Πλούτωνα (αντίθεση) δεν αφήνει περιθώρια για συναισθηματικούς εφησυχασμούς. Και ένα επιπλέον πρόβλημα που έχει να κάνει με την «νοοτροπία» των δύο αργών πλανητών είναι το σε ποιά κατεύθυνση να κινηθούμε. Προς την ελευθερία ή προς το απόλυτο δόσιμο; Μακάρι να γινόντουσαν και τα δύο μαζί (πολύ δύσκολο αλλά όχι αδιανόητο) αλλά συνήθως λειτουργούν στην «κόντρα» με διαλυτικές συνέπειες.

Όπως και να 'χει η περίοδος προσφέρεται για «τελειώματα» ή στον αντίποδα πολύ δυνατές και ιδιαίτερες εμπειρίες, χωρίς όμως να υπάρχουν οι προοπτικές μιας ομαλής συνέχειας, σε σχέσεις που τυχόν θα δημιουργηθούν. Οι ανομολόγητοι φόβοι και τα don't του καθενός μας ετοιμάζονται να πάρουν μια θριαμβευτική ρεβάνς, προσφέροντας ως αντάλλαγμα (τυράκι, δηλαδή) το θελκτικό γνέψιμο της μοίρας.

Main stream: Παράδοξες ή απρόβλεπτες σχέσεις. «Τα ετερώνυμα έλκονται». Μοναδικές και σπάνιες εμπειρίες. Επαφή με έναν «ξένο» κόσμο. Σεξουαλική πανδαισία. Ξεκαθάρισμα σχέσεων. Βιολογικό καθάρισμα.

SOS: Αίσθηση απώλειας, πένθος. Παθολογική ζήλεια, εγκλήματα πάθους ή τιμής. Κόλαση, χωρισμός.

Με δεδομένες τις δύο ακόμη «κρυφές» όψεις που σχηματίζει ο Ήλιος με τον αστρικό Ουρανό και τον αστρικό Πλούτωνα στο μέσον της εβδομάδος -πάνω στην έκλειψη- αυτή η εβδομάδα διεκδικεί σίγουρα τις δάφνες μιας Χολιγουντιανής παραγωγής δράσης μυστηρίου και ενίοτε ...τρόμου! Κι αυτό που ζητείται βέβαια εναγωνίως είναι ένα happy end, που κρίνοντας από τις συνολικές συνθήκες δείχνει να είναι πολύ μακρινό αλλά όχι απίθανο.

Όσες και όσοι είναι μαθημένοι να «κολυμπούν» στο χάος, ενδεχομένως θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει για τους... νοικοκυραίους, που θα ψάχνουν την σταθερότητα και την ασφάλεια με το κυάλι!

Συνοπτικά λοιπόν και για όλη την εβδομάδα, στο εκτός των ερωτικών μέτωπο, έχουμε τα κάτωθι:

Main stream: Αλλαγή, ανατροπή, επανάσταση. Το τέλος ενός κύκλου. Αναγέννηση. Έρευνα με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αποκαλύψεις. Εξάρθρωση παρανόμων κυκλωμάτων.

SOS: Καταστροφές, επώδυνες εξελίξεις. Δράση περιθωριακών ή ακραίων στοιχείων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved