Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 23 έως 25 Μαΐου

Ο Άρης, ο Δίας, ο Ποσειδώνας αλλά και ο Κρόνος είναι οι πρωταγωνιστές του τριημέρου, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν ...ράμματα για την γούνα όλων μας!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 23 έως 25 Μαΐου

Ακτιβισμός Vs Καταστολή

Για τον «κόκκινο πλανήτη» και το «κρυφό» τετράγωνο του με τη Δήμητρα τα έγραψα ήδη στο προηγούμενο «Δελτίο» και δυστυχώς σε κοινωνικό επίπεδο η ένταση βρήκε ήδη ένα κανάλι διεξόδου στην Πάτρα, ενώ άναψαν για τα καλά και οι πολιτικές μάχες με τους βαρείς χαρακτηρισμούς να προλειαίνουν το έδαφος για ακόμη οξύτερες συγκρούσεις.

Αλλά και επί προσωπικού καλούμαστε να βρούμε μια συμβιβαστική φόρμουλα, ώστε να κατευναστούν οι αντίρροπες δυνάμεις και να συνεργαστούν δημιουργικά προς την κατεύθυνση της παραγωγής έργου. Διαφορετικά είναι πολύ εύκολο να «ανάψουν τα αίματα» και να οδηγηθούμε σε ρήξεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Θυμίζω πως η όψη θα μας επηρεάζει για αρκετές ακόμη ημέρες και σε συνδυασμό με την επίσης «κρυφή» αντίθεση της αστρικής Δήμητρας με τον Κρόνο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για διαδοχικές ρελάνς ανάμεσα σε αντίπαλες τάσεις και ομάδες, με το μέτρο να απουσιάζει παντελώς.

Αντίθετα η «στρατηγική της πόλωσης» είναι ...εδώ!

Κι αυτό δεν αφορά μόνον τις εξωτερικές συγκρούσεις αλλά και τις εσωτερικές, τα όσα δηλαδή διαδραματίζονται μέσα μας και έχουν αντίκτυπο στις επιλογές και την συμπεριφορά μας.

Πρακτικά καλούμαστε να συνδυάσουμε το παλιό με το νέο και την ορμή με τους αντικειμενικούς περιορισμούς. Γιατί η έμμεση εμπλοκή του Άρη με τον Κρόνο, μόνον μια τέτοια δημιουργική λύση μπορεί να έχει.

Τα παιδία παίζει

Και η σύνοδος του Ερμή με τον Δία -μια κατά τα άλλα επιθυμητή όψη- ρίχνει νερό στον μύλο των υπερβολών, διογκώνοντας δράσεις και αντιδράσεις.

Στην καθημερινότητα μας εμφανίζονται συμπτώματα αμετροέπειας και επιπολαιότητας, με τις εντυπώσεις να κυριαρχούν σε βάρος της ουσίας. Το ασήμαντο γίνεται είδηση ή θέμα της ημέρας, σκεπάζοντας με επικοινωνιακό θόρυβο τις πραγματικά άμεσες προτεραιότητες.

«Αφήστε τα ...παιδιά να παίξουν», θα μπορούσε να πει κανείς αλλά τι γίνεται όταν εν μέσω κρίσης το κεντρικό ζήτημα καταλήγει να είναι τα αν θα τους πάρουμε παγωτό ή όχι;

Φυσικά, η τύχη και οι νότες διασκέδασης που συνοδεύουν την συγκεκριμένη όψη είναι ευπρόσδεκτες και μάλιστα οι «κολλητοί» του Δία ενδέχεται να ...μην πάρουν χαμπάρι τα περί σοβαρών προβλημάτων που ζητούν την λύση τους.

«Κρίση; Ποιά κρίση;» είναι η απάντηση του ευτυχισμένου μπόμπιρα που κέρδισε τελικά την τρίμπαλη λιχουδιά του κι ας ...σφάζονται γύρω του!

Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι είναι οι άμεσοι διαχειριστές της ενέργειας του Δία, είτε πρόκειται για ευκολίες και ευκαιρίες, είτε για μια ...άσκηση αντοχής απέναντι σε κακομαθημένους!

Δύσκολοι καιροί για πραγματιστές

Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται ο Ποσειδώνας με τα συννεφάκια του για να ρίξει ...τόνους ομίχλης στην καθημερινότητα μας και όχι μόνον. Το τετράγωνο του με τον Ήλιο και λίγο αργότερα με τον Ερμή, προδιαθέτει σε λάθη, αβλεψίες, φαντασιώσεις, φήμες, εξαπατήσεις και ακυρώσεις. Οι επιπτώσεις στην επικοινωνία μας μοιάζουν με την γνωστή «σιγή ιχθύος», αφού συσκευές που μας συντροφεύουν καθημερινά (κινητά, pc κλπ), δείχνουν να ...κοιμούνται! Εξαιρώντας την προσβολή από κάποιον ιό, η λύση συνήθως είναι απλή: Κλείνουμε και ξανανοίγουμε... Γιατί αν προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τη ζημιά με διαφορετικό τρόπο, διακινδυνεύουμε το να προξενήσουμε μεγαλύτερη. Είναι ακριβώς όπως και στην περίπτωση μιας λανθασμένης ιατρικής διάγνωσης, η οποία είναι μεν άκυρη αλλά μας βάζει σε μεγάλους μπελάδες αν τηρήσουμε ευλαβικά την αγωγή που την συνοδεύει.

Η «επιδρομή» του Ποσειδώνα μπορεί να θίξει πολλές από τις δραστηριότητες μας. Από το πλύσιμο ρούχων που αίφνης ...ανταλλάσσουν τις βαφές τους και την θεόρατη κουτσουλιά που σκάει στο άρτι καθαρισμένο κοστούμι μας, μέχρι το μυστήριο φωτοστέφανο που περιβάλλει την θεία Ζηνοβία στην φωτογραφία του πέμπτου γάμου της.

Το «φάντασμα στη μηχανή» κάνει λοιπόν αισθητή την παρουσία του, ωστόσο πριν θυμώσουμε μαζί του θα πρέπει να αναλογιστούμε πως σε αρκετές περιπτώσεις οι «σκανταλιές» του μπορεί να είναι γόνιμες ή προστατευτικές.

Βλέπετε, ο Ποσειδώνας έχει τον τρόπο του να μας κρατάει μακριά από κακοτοπιές, ακυρώνοντας διαδικασίες που τελικά θα μας έβλαπταν.

Και κάτι τέτοιες ημέρες, η διαίσθηση μας είναι εκείνη που μπορεί να βοηθήσει και όχι η λογική.

Γι' αυτό αν τυχόν νοιώσετε πως «κάτι δεν πάει καλά» με τον καθ' όλα ευγενή κύριο που στέκεται απέναντι σας, μην διστάσετε να την ...κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια!

Επίσης αν χάσετε έγγραφα ή κάποιο εντελώς απαραίτητο αντικείμενο, μην «φάτε τον κόσμο» παρασυρμένοι από τον «Κρόνιο» πανικό, γιατί δεν πρόκειται να πετύχετε τίποτε. Χαλαρώστε και ακολουθείστε την ...αλάνθαστη συνταγή του Ποσειδώνα: Περιφερόμενοι άσκοπα στο χώρο θα πέσετε τελικά πάνω του...

Υπνοβατώντας προς τη λύση

Η χαλάρωση, ο ύπνος ακόμη και η φυγή από τις δυσκολίες της ζωής είναι το μοντέλο ανάπτυξης που μας προτείνει ο Ποσειδώνας. Το μενού του είναι εξαιρετικά πλούσιο και περιέχει προσευχές, διαλογισμούς, οραματισμούς και κυρίως την επαφή με την Φύση και τον εσωτερικό εαυτό μας. Η θεωρούμενη ως μεταφυσική, το θρησκευτικό συναίσθημα και βέβαια οι καλλιτεχνικές τάσεις μας, ζητούν την δικαίωση τους και δεν υπάρχει κανείς λόγος να τους αρνηθούμε αυτό το δικαίωμα.

Το ηλιοβασίλεμα και οι ρομαντικές στιγμές, συνοδεία κεριών και μουσικής είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή.

Παράλληλα, ο Ποσειδώνας μας βοηθά να αποκρύψουμε ενοχλητικές λεπτομέρειες και να υπερβούμε δυσκολίες, είτε αγνοώντας τις, είτε «τυλίγοντας» τις με ανώτερα ιδανικά.

Ιχθύες, Δίδυμοι, Παρθένοι και Τοξότες είναι οι άμεσοι αποδέκτες της Ποσειδώνιας ενέργειας, με τους πρώτους να έχουν το πλεονέκτημα λόγω ...εντοπιότητας!

Από εκεί κι ύστερα όλοι μας μπορεί να πέσουμε πάνω στις ...πονηριές ή το «κενό ύλης» που δημιουργεί ο πλανήτης και το τι θα συμβεί εξαρτάται άμεσα από την αντίδραση μας.

Μια «λογική» αντιμετώπιση, περισσότερο θα δημιουργήσει παρά θα λύσει προβλήματα.

Κλείνοντας, οφείλω να επισημάνω δύο ουσιαστικές λεπτομέρειες.

Πρώτον, αποφύγετε κάθε σημαντική οικονομική συναλλαγή και μην μεταφέρετε μαζί σας πολλά χρήματα.

Και δεύτερον, εννοείται πως μια εντατικοποιημένη φυγή, μέσω «ουσιών» είναι ο λάθος δρόμος. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου... Μέχρι εκεί!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved