Αστρολογική Εφημερία, από 12 έως 14 Μαρτίου

Η απόκρυψη της αλήθειας ενδέχεται να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες
Αστρολογική Εφημερία, από 12 έως 14 Μαρτίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Μετά το γερό παγκόσμιο ταρακούνημα του «κρυφού» τετραγώνου ανάμεσα στον τροπικό Άρη και τον αστρικό Πλούτωνα, το οποίο -σημειωτέον- δεν έχει ανοίξει ακόμη όλα τα χαρτιά του, ο Ερμής αναλαμβάνει να κάνει την επιρροή του πιο άμεση, περνώντας την στην καθημερινότητα μας.

Το τετράγωνο του πλανήτη της επικοινωνίας με τον Πλούτωνα, που γίνεται ακριβές την Κυριακή, συνοδεύεται από την «κρυφή» σύνοδο του με τον Άρη, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για μια σειρά από πιέσεις και βιώματα που μπορεί να μην μας φέρουν σε μια κατάσταση ανάλογη με αυτή της Ιαπωνίας, σίγουρα όμως θα μας δυσκολέψουν στις επαφές μας και σε τεχνικά θέματα.

 

Στα πάνω τους είναι οι δυσάρεστες ειδήσεις, οι βλάβες, η ταλαιπωρία, οι αποκλεισμοί, η καχυποψία, η κακογλωσσιά και οι υπόγειες διαδρομές, είτε με καλές είτε με υπονομευτικές προθέσεις.

Φυσικά όπως πάντα υπάρχει και η δημιουργική πλευρά που έχει να κάνει με την έρευνα ή την αποκάλυψη κρίσιμων λεπτομερειών και την καταπολέμηση της «σκοτεινής πλευράς» οποιασδήποτε μορφής. Η απάλειψη ανεπιθύμητων κρίκων που μας συνδέουν με το παρελθόν μπορεί να είναι η αφορμή μιας εσωτερικής κάθαρσης που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε απαλλαγμένοι από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Σε μια πιο ουδέτερη εκδοχή, πολλοί θα καταπιαστούν με θέματα που άπτονται του Πλούτωνα (μυστήρια, συνωμοσίες, οικονομία, σεξ, μεταφυσική) χωρίς αυτό να έχει κάποια περαιτέρω επίπτωση.

 

Οι κύριοι αποδέκτες της Πλουτώνιας ενέργειας είναι αρχικά οι εκπρόσωποι των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) αλλά και όσοι/ες εκ των μεταβλητών είναι ευαίσθητοι στις αστρικές διελεύσεις και έχουν γεννηθεί στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

 

14_mar

 

Όσον αφορά την κρυφή σύνοδο του Ερμή με τον αστρικό Άρη, αυτή γίνεται ακριβής την Τρίτη, σηματοδοτώντας ένα «σπιντάτο» τριήμερο, όπου η υπέρμετρη έκλυση ενέργειας θα συμβάλλει σε εντάσεις, ανάβοντας παντού φωτιές, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ατυχήματα και καβγάδες μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη, ενώ οι «καλοί» και οι «κακοί» τίθενται αντιμέτωποι και ...αλίμονο σε όσους βρεθούν ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά τους!

Από την άλλη πλευρά, πολλές γόνιμες πρωτοβουλίες θα παρθούν, όχι όμως χωρίς αντιδράσεις και σίγουρα οι πιθανότητες επιτυχίας εξαρτώνται κατά πολύ από την γνώση του αντικειμένου με το οποίο θα καταπιαστούμε.

Ακόμη και μια αθώα γυμναστική μπορεί να μας ...ταβλιάσει όταν γίνει χωρίς μέτρο και συνείδηση των ορίων μας.

 

Εκτός όμως από όλα αυτά, την Δευτέρα έχουμε μια ακόμη «κρυφή» σύνοδο, αυτή του αστρικού Ήλιου με τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο, η οποία έρχεται σε πλήρη διάσταση με την ενίοτε σκληρή πραγματικότητα στην οποία μας υποβάλλει ο Πλούτωνας ή ο Άρης.

Στην θετική της εκδοχή αυτή η όψη μπορεί να μας προστατεύσει από τη φθορά της καθημερινότητας, ανοίγοντας μας παράθυρα στο όνειρο και την ελπίδα, ενώ είναι ίσως γνωστή η γόνιμη επιρροή της σε καλλιτεχνικές και γενικότερα πολιτιστικές δραστηριότητες-απόπειρες.

Το ίδιο γνωστή είναι βέβαια και η απατηλή πλευρά του Ποσειδώνα, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση καθιστά αβέβαιη και ουτοπική κάθε προσπάθεια επίλυσης πρακτικών θεμάτων. Επίσης, η απόκρυψη της αλήθειας ενδέχεται να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες, ιδιαίτερα όταν αναφέρεται στην διάγνωση μιας επικίνδυνης όσο και ύποπτης δραστηριότητας.

 

Ιχθύες και Υδροχόοι είναι οι πρώτοι που καλούνται να διαχειριστούν τα δύσκολα σημεία αυτής της όψης, με τους πρώτους να βρίσκονται σαφώς σε πλεονεκτική θέση εξ αιτίας της συμβατότητας τους με τον πλανήτη της φαντασίας. Η διαίσθηση τους θα είναι ένα ακαταμάχητο όπλο απέναντι σε κάθε αντιξοότητα.

Σε ανάλογα πλεονεκτική θέση θα βρεθούν και οι Σκορπιοί, υποστηριζόμενοι συνάμα από τον εξαιρετικά ενεργό Πλούτωνα αυτών των ημερών.

Οι Λέοντες και οι Υδροχόοι μπορούν να καλύψουν άμεσα τις καλλιτεχνικές-μεταφυσικές τους ανησυχίες, αντίθετα όμως δεν θα έπρεπε να ποντάρουν σε συνεργασίες, ούτε να δώσουν βάση στα υποτιθέμενα «σίγουρα» και τις αίολες φήμες. Μεγαλύτερες δυσκολίες προβλέπονται για Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους, οι οποίοι ενδέχεται να παγιδευτούν σε εξαιρετικά ασαφείς και άσκοπες καταστάσεις.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved