Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Από 19 έως 25 Μαΐου

Οπωσδήποτε, η Ηλιακή έκλειψη της 21ης Μαΐου είναι το γεγονός της εβδομάδος και όχι μόνον, αφού η επιρροή της θα μας συντροφεύσει για έναν τουλάχιστον μήνα, ίσως και πολύ περισσότερο.

Με το δεδομένο πως μια έκλειψη λειτουργεί μεγεθύνοντας τις κοσμικές δυνάμεις, τόσο στις θετικές όσο και στις αρνητικές εκδηλώσεις τους, μένει να δούμε ποιές είναι εκείνες οι πλανητικές όψεις που συμμετέχουν στο «παιχνίδι».

Κατ' αρχάς ο Ποσειδώνας φαίνεται να είναι ο κεντρικός πρωταγωνιστής, κάτι που σημαίνει πως τα φαινόμενα εξαπάτησης, οι εντέχνως διοχετευμένες φήμες και οι κομπίνες κάθε είδους βρίσκονται πολύ ψηλά στην λίστα των δρώμενων αυτής της περιόδου. Βέβαια ο πλανήτης της φαντασίας έχει και τις θετικές του εκφάνσεις, όπως είναι η καλλιτεχνική δημιουργία, η χαλάρωση-υπέρβαση αλλά και όλα αυτά που στην θρησκεία μας θεωρούνται αποτελέσματα της «Θείας χάρης» ή ενός θαύματος.

Ενώ όμως η λειτουργία του πλανήτη με έναν τέτοιο τρόπο είναι εφικτή σε προσωπικό επίπεδο, αντίθετα η επιρροή του σε μαζικό-συλλογικό επίπεδο, συνήθως «γέρνει» προς τα προβλήματα. Οι αναβολές και οι ακυρώσεις είναι ίσως οι πιο ήπιες επιδράσεις του και βέβαια καλύτερα να μην γίνεται λόγος για πρακτικά και οικονομικά θέματα. Εκεί βρίσκονται στα ...high τους τα «φαντάσματα»!

Και το θέμα είναι πως όλα όσα μπορούν να προκύψουν από τις πλασματικές ...επινοήσεις του Ποσειδώνα και των κακοπροαίρετων λειτουργών του, αποκτούν τελικά μια καθ' όλα πραγματική διάσταση. Τέτοια μπορεί να είναι για παράδειγμα η εξέλιξη σε οικονομικές υποθέσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος, ύστερα από την διασπορά φημών που σκορπίζουν τον πανικό στους επενδυτές.

Η γενική συμβουλή είναι να είμαστε δύσπιστοι απέναντι σε ότι ακούμε, σε οτιδήποτε μας εμφανίζεται ως «σίγουρο» και πολύ περισσότερο σε υποσχέσεις για επίγειους παράδεισους...

Ανάλογα οφείλουμε να σταθούμε και σε «τρομοκρατικές» εξαγγελίες, περί καταστροφών κλπ, αφού τα περισσότερα στοιχεία που επισυνάπτονται είναι είτε πλαστά είτε διογκωμένα.

Η συμμετοχή του Δία σε όλο αυτό το σκηνικό αναμένεται να διογκώσει ακόμη περισσότερο αυτά τα φαινόμενα και ιδιαίτερα τις κάθε είδους «φούσκες» και τις κερδοσκοπικές «τρίπλες».

Αλλά και ο Άρης κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα στην εβδομάδα (και τον μήνα) που έρχεται, σχηματίζοντας ένα «κρυφό» τετράγωνο με την Δήμητρα στον Ταύρο. Και η επιθετική πολιτική που ενισχύεται από την συγκεκριμένη όψη, ενδέχεται να επιφέρει επιπλέον εντάσεις, ακρότητες και γενικότερα ένα μάλλον πολεμικό κλίμα.

Ας τα δούμε όμως ένα-ένα...

Άρης-Δήμητρα (όλη την εβδομάδα)

Main stream: Δυναμικές πρωτοβουλίες, τεχνικές εργασίες, κατασκευές. Οικονομικές και συναισθηματικές διεκδικήσεις.

SOS: Συγκρούσεις, φωτιά. Βίαιες εκδηλώσεις, ακρότητες. Ατυχήματα, εγχειρήσεις. Δικαστικές αντιπαραθέσεις. Εντάσεις-προβλήματα με παιδιά.

___________

Την Τρίτη ο Δίας πιστοποιεί την ισχυρή παρουσία του σχηματίζοντας μια σύνοδο με τον Ερμή.

Main stream: Διασκέδαση, καλή παρέα. Επικοινωνιακό overdose, επαφές, μετακινήσεις, επισκέψεις. Τύχη, οικονομικές απολαβές, κεράσματα.

SOS: Επικοινωνιακό αλαλούμ. Μεγάλα λόγια, αμετροέπεια, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Επιπολαιότητα, ανευθυνότητα. Πολύ κακό για το τίποτα.

__________

Την Τετάρτη και την Παρασκευή, ο Ποσειδώνας ...πιάνει δουλειά! Τα δύο τετράγωνα του με τον Ήλιο και τον Ερμή αντίστοιχα, μας επισημαίνουν πως στην παρούσα φάση μια πολύ καλή επιλογή είναι ο ύπνος!

Main stream: Χαλάρωση, διαλογισμός. Ύπνος, ονειροπόληση, αίσθηση ευτυχίας. Καλλιτεχνικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, διακόσμηση. Έμπνευση, οράματα, προφητεία, επαφή με τις «εσωτερικές» δυνάμεις. Βοήθεια σε πάσχοντες, φιλανθρωπικό έργο. Εξιδανίκευση, υπέρβαση.

SOS: Εξαπάτηση, παραπλάνηση, λάθη. Απιστία, ψέματα, αφέλεια. Αναβολές, ακυρώσεις. Ακραίες τάσεις φυγής, χρήση ουσιών. Ρύπανση, θέματα με υγρά και υδραυλικά.

__________

Μέσα σε αυτήν την εξαιρετικά διογκωμένη πραγματικότητα (εντός ή εκτός εισαγωγικών) μπαίνει «σφήνα» η Αφροδίτη που έχει την καλή πρόθεση να μας προσφέρει μερικές καλές όσο και αισθαντικές στιγμές.

Την Κυριακή σχηματίζει μια «κρυφή» σύνοδο με τον Ήλιο, ενώ την Πέμπτη μια ακόμη με τον Ερμή. Και κάνοντας μια «σούμα» φαίνεται πως οι ευχάριστες νότες θα είναι αρκετές μέσα στις επόμενες ημέρες, το θέμα όμως είναι ότι πολλές από τις ελπίδες που θα δημιουργηθούν δεν θα έχουν συνέχεια. Γι' αυτό ζήστε το σήμερα χωρίς προσδοκίες για το αύριο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved