16 Μαΐου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;

Μία αστρολογική εκτίμηση και πρόβλεψη για όσους έχουν τα γενέθλια τους σήμερα

16 Μαΐου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;





Η συμβολική κάθε μοίρας του ζωδιακού





Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρουσιάζεται η συμβολική των 360 μοιρών του ζωδιακού. Με το θέμα έχουν ασχοληθεί πολλοί αστρολόγοι, ξένοι αλλά και Έλληνες, μεταφέροντας-αποδίδοντας, κυρίως την εκδοχή του Ιταλού αστρολόγου Adriano Carelli.

Εμείς θα σας θυμίζουμε μέρα-μέρα την συμβολική της μοίρας που «πατάει» ο Ήλιος βοηθώντας όσες ή όσους έχουν τα γενέθλια τους να πάρουν μια εικόνα για τις προδιαγραφές τους. Φυσικά, αντί για τον Ήλιο, μπορεί κανείς να έχει σε αυτήν την μοίρα, τον Ωροσκόπο, την Σελήνη, έναν πλανήτη ή κάποιο άλλο ευαίσθητο σημείο του χάρτη του.

26 έως 27 Ταύρου

Σύμβολο: «Ένας αλχημιστής στο εργαστήριο του»

Ερμηνεία: Ο άνθρωπος εδώ καλείται να χρησιμοποιήσει τις ιδιαίτερες ικανότητες του προς μια πνευματική κατεύθυνση και όχι αποκλειστικά στον κόσμο της ύλης. Γιατί αν ο «αλχημιστής», αντί να μετασχηματίσει σε πνευματικό Ήλιο τον Ερμή και τη Σελήνη του εσωτερικού του καθρέφτη (ψυχή), μπει στον πειρασμό να μεταλλάξει τα μέταλλα του εξωτερικού κόσμου, κάνοντας χρυσάφι από υδράργυρο, παύει να οδηγείται από την αναζήτηση της αρμονίας και της χαράς. Εκείνο που κυριαρχεί είναι η επιθυμία για δύναμη κι επομένως το άτομο προχωρεί επικίνδυνα στο μεταφυσικό δρόμο.

Αν το ατομικό ωροσκόπιο αποκλείει τέτοιες προδιαθέσεις, η μοίρα αυτή του Ζωδιακού είναι πολύ χρήσιμη καθώς ενισχύει την αγωνιστικότητα του ανθρώπου για την επιτυχία των στόχων του, δίνει ευγλωττία και ικανότητα επιδέξιου χειρισμού πραγμάτων και καταστάσεων, όρεξη για σκληρή δουλειά και εφευρετικό μυαλό (όχι αναγκαστικά σε τομείς πρακτικών εφαρμογών), χαρακτήρα μαχητικό, ευελιξία και κάτω από προϋποθέσεις απόκτηση πλούτου ή δύναμης.

Το απόφθεγμα της μοίρας: «Αν περιμένεις το χειρότερο ελπίζοντας για το καλύτερο, θα σου 'ρθει το χειρότερο. Τα πράγματα που σου συμβαίνουν είναι σε πλήρη συμφωνία με αυτά που πιστεύεις. Αν πιστέψεις ότι θα σε πατήσουν, θα σε κάνουν λιώμα» Harold Sherman

Χ.Δ.

Οι τάσεις μέχρι τα επόμενα γενέθλια

Αισθηματικά

Η χρονιά σας αναμένεται να είναι πολύ «δυνατή» με έντονα συναισθήματα και «μάχες» από τις οποίες μπορείτε να βγείτε νικητές. Το πιο σημαντικό είναι πως μέσα από την σχέση σας θα ανακαλύψετε έναν άλλον εαυτό και ένα βάθος συναισθημάτων που θα σας δώσει το δικαίωμα να ελπίζετε στο ...τέλειο! Τα υπόλοιπα είναι θέμα του γενέθλιου χάρτη σας... Ακόμη όμως κι αν δεν γνωρίσετε άμεσα την «αδελφή ψυχή», θα μπορέσετε να κτίσετε μια νέα εσωτερική πραγματικότητα, ικανή να σας οδηγήσει αργά ή γρήγορα στην κατάλληλη αγκαλιά. Γιατί οι άνθρωποι που έλκουμε είναι πάντα ο καθρέφτης της ψυχής μας.

Οικονομικά

Η θετική επιρροή του Δία στις υποθέσεις σας πρέπει να θεωρείται δεδομένη, άρα και η καλή σας τύχη στην χρονιά που ακολουθεί. Επιπλέον όμως, καλείστε να προσπελάσετε εμπόδια και να περπατήσετε σε άγνωστες ατραπούς, διερευνώντας εξονυχιστικά και την παραμικρή σπιθαμή! Και για να βγείτε κερδισμένοι θα πρέπει να ξεχάσετε προσωρινά την αθωότητα σας και να κινηθείτε με την επίγνωση του ότι απέναντι σε «σκοτεινές» δυνάμεις πρέπει να είστε αρκούντως εξοπλισμένοι και αποφασισμένοι. Κάποιες στιγμές θα βιώσετε το «ο θάνατος σου η ζωή μου» κι εκεί βέβαια δεν χωρούν ημίμετρα.

Γ.Ρ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved