Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Παπασταύρου Λίντα
Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι’ αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 12 έως 18 Μαΐου

Δύο είναι τα ουράνια φαινόμενα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας αυτήν την εβδομάδα, η σύνοδος του Ήλιου με τον Δία στον Ταύρο που γίνεται το Σ/Κ και η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης που ξεκινά την Τετάρτη και θα κρατήσει μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Οι δυνατότητες ανάπτυξης-επέκτασης και φυσικά οι ανθρώπινες σχέσεις που μπαίνουν σε μια φάση αναθεώρησης, είναι αντίστοιχα το διακύβευμα των δύο αστρολογικών παραμέτρων.

Παράλληλα βέβαια, δεν μπορεί να αγνοηθεί το μεγάλο τρίγωνο που σχηματίζει ο Ερμής με τον Άρη και τον Πλούτωνα, ένας σχηματισμός που αναμένεται να λειτουργήσει καταλυτικά σε οικονομικές και επαγγελματικές υποθέσεις κυρίως. Όσον αφορά την καθημερινότητα μας, η «κεντρική ιδέα» αυτού του μεγάλου τριγώνου έχει να κάνει με διερευνήσεις και «ξεσκεπάσματα», όχι πάντα ευχάριστα, που όμως μπορούν να συμβάλλουν σε μια πιο ρεαλιστική οπτική.

Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή η σύνοδος του Ήλιου με τον Δία, βοηθά τους ...τυχερούς, οι οποίοι μπορούν να φθάσουν -χωρίς ιδιαίτερο κόπο- έναν τουλάχιστον από τους στόχους τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως η όψη θεωρείται ιδανική για το ξεκίνημα μιας σημαντικής υπόθεσης.

Main stream: Διασκέδαση, ευκολίες, χάρες. Προοπτικές ανάπτυξης και προόδου. Μεγάλη τύχη. Συγχωνεύσεις εταιρειών-συμφερόντων.

SOS: Αμέλεια, επιπολαιότητα, «γαϊδουριά». Φόρτωμα των ευθυνών σε άλλους. Υπεραισιοδοξία, σπατάλη, αμετροέπεια.

__________

Το μεγάλο τρίγωνο ανάμεσα στον Ερμή, τον Άρη και τον Πλούτωνα, θα μας επηρεάσει κυρίως από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Και θα πρέπει να θυμόμαστε βέβαια ότι πίσω από τον τυπικά «αρμονικό» χαρακτήρα του σχηματισμού, κρύβονται και οι πιθανότητες παρασκηνιακών ενεργειών, ενίοτε με υπονομευτικό χαρακτήρα.

Main stream: Έρευνες, σκάψιμο, κατάδυση. Αποκαλύψεις άγνωστων παραμέτρων. Τεχνικές εργασίες, οικονομικές ρυθμίσεις. Ξεκαθάρισμα, καθαριότητες.

SOS: Κακολογία, παγίδευση, παρακολούθηση. Νευρικό ξέσπασμα, εκδικητική μανία. Τεχνικά προβλήματα με δυσπρόσιτες αιτίες. Βρωμιά, σήψη.

__________

Την Παρασκευή, ο Ερμής σχηματίζει ακόμη μια ενδιαφέρουσα όψη, αυτή τη φορά με τη Δήμητρα (σύνοδος).

Η σύμπραξη των δύο πλανητών δεν έχει κάποιο αρνητικό χαρακτηριστικό, πέραν ίσως του ...κουτσομπολιού. Και οι δυό τους είναι φορείς της επικοινωνίας και της κοινωνικότητας, με αποτέλεσμα την προώθηση κάθε σχετικής δραστηριότητας. Η όψη θεωρείται ιδανική για κοινωνική δικτύωση και εφαρμογές Η/Υ.

Τέλος, η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης, θέτει επί τάπητος κάθε σχέση του παρελθόντος που έχει αφήσει «υπόλοιπα». Η λέξη κλειδί είναι «επαναδιαπραγμάτευση», με τα αποτελέσματα να εξαρτώνται πια από τον γενέθλιο χάρτη του καθενός. Αρκετά συχνά πάντως προκύπτουν επανασυνδέσεις ή «μίνι σχέσεις» που ξεκαθαρίζουν οριστικά το γιατί δύο άνθρωποι πρέπει ή δεν πρέπει να είναι μαζί.

Εκτός όμως από τις σχέσεις, οι ρετρό τάσεις εμφανίζονται είτε στη μόδα είτε στην αισθητική. Σε κάθε περίπτωση η υιοθέτηση ενός παλιού μοντέλου-στυλ μπορεί να προσφέρει λύσεις σε αδιέξοδα του σήμερα, οπότε αρχίστε να ...ψάχνετε τις ντουλάπες σας! Αν πάλι σκοπεύετε να υιοθετήσετε ένα νέο look ή να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας, καλύτερα να το ...αφήσετε για αργότερα.

Τέλος ένας ακόμη τομέας που μπορεί να επηρεαστεί από την ανάδρομη Αφροδίτη είναι εκείνος της τροφοδοσίας. Κάποια προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ενδέχεται να «εξαφανιστούν» προσωρινά από την αγορά κι όσες περισσότερες εναλλακτικές έχετε, τόσο το καλύτερο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved