Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 5 έως 7 Μαΐου

Σκούπα και φαράσι, που έλεγαν παλιά...

Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 5 έως 7 Μαΐου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ο πανδαμάτωρ Κρόνος κάνει και πάλι την εμφάνιση του, χωρίς φυσικά να ρωτήσει αν μας ...έλειψε! Η αντίθεση του με τον Ερμή είναι η βασική όψη του τριημέρου, κάτι που απλά και πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να ανασκουμπωθούμε, δίνοντας προτεραιότητα σε υποχρεώσεις και καθήκοντα. Η τακτοποίηση, η ταξινόμηση και το ...ψείρισμα είναι in, αντίθετα με το «δεν βαριέσαι αδελφέ» και το «ες αύριον τα σπουδαία», που κάτι τέτοιες ημέρες κοστίζουν. Ανάλογες είναι και οι προδιαγραφές για τις σημαντικές αγορές που -αίφνης- μας «καρφώνονται» στον εγκέφαλο. Σκάρτο πράγμα θα πάρουμε, αφού αυτό διατίθεται.

Παράλληλα, οφείλουμε να θυμόμαστε ότι η επικοινωνία δεν είναι και στα καλύτερα της - καθυστερήσεις και μια ταλαιπωρία είναι στο πρόγραμμα- το ίδιο και οι διάφορες συσκευές που υποτίθεται πως υπάρχουν για να διευκολύνουν τη ζωή μας αλλά την κρίσιμη στιγμή ...καπούτ!

Σε μια τέτοια περίπτωση θα βοηθούσε πολύ αν είχαμε στην άμεση διάθεση μας «καβάτζες» ή εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες μπορούν να διευκολύνουν μέχρι να γίνει η πλήρης αποκατάσταση των ...πληγέντων.

Αντίθετα, αν προχωρήσουμε στην άμεση αντικατάσταση-αγορά τους, ενδέχεται να έχουν την τύχη των προηγούμενων.

Υπάρχουν φυσικά πολλές σοφές παροιμίες ή εκλεκτά ρητά, που εκφράζουν άριστα το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε.

-Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν

-Στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα

-Η γριά κότα έχει το ζουμί

-Αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι

-Σπεύδε βραδέως

-Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά

-Κάλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρει

-Κάλιο να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα

-Κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε

-Γηράσκω αεί διδασκόμενος

-Αν δεν σε θέλει το χωριό, μη ρωτάς για του παπά το σπίτι

-Όποιος βιάζεται σκοντάφτει

-Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο

Όπως καταλαβαίνετε, η διαδικασία της ψηφοφορίας μπορεί να αποδειχθεί υπέρ του δέοντος μακρά, είτε εξ αιτίας κυκλοφοριακής συμφόρησης στα εκλογικά κέντρα, είτε λόγω κάποιας άλλης αναποδιάς. Γι αυτό, καλό είναι να επιλέξουμε ...επιστημονικά το πότε θα ψηφίσουμε!

Όσον αφορά την ψυχολογία μας, ενδέχεται να «πέσει», πολύ περισσότερο αν αντί για χαρμόσυνες καμπάνες ηχούν στα αυτιά μας οι ποινές του αυστηρού εξεταστή: Τρεις ημέρες στέρηση εξόδου, επειδή «δεν συνεμορφώθην με τας υποδείξεις».

Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι αναμένεται να παίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, με τους τελευταίους να έχουν και το σαφές πλεονέκτημα, λόγω της άριστης σχέσης που διατηρούν με τον μπάρμπα Κρόνο. Και σε αυτήν την περίπτωση πλεονέκτημα σημαίνει δικαίωση και επιβολή όρων. Απόλυτα συντονισμένοι στην συχνότητα του radio-Saturn είναι και οι Παρθένοι, ενώ αντίθετα οι Ιχθύες θα πρέπει μάλλον να ξεχάσουν προσωρινά τις ονειροπολήσεις και να προετοιμαστούν για μια γερή δόση ρεαλισμού.

Εξαίρεση, στην ...γκαντεμιά αποτελούν και οι άνω των -ήντα, ανεξαρτήτων ζωδίου. Με τις ευλογίες του Κρόνου τα περήφανα γηρατειά μπορεί να έχουν πολύ εύκολα αυτό που επιθυμούν, ακόμη και κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

Εκτός από την αντίθεση Ερμή-Κρόνου, υπάρχει βέβαια και η Πανσέληνος του Μαΐου αλλά νομίζω πως το θέμα έχει ήδη εξαντληθεί από τους εκλεκτούς συναδέλφους. Το μόνο στο οποίο μπορώ να επιμείνω είναι η δημιουργία «ακραίων ψυχικών φαινομένων» με την υπερδιέγερση και την βαθιά μελαγχολία να κρατούν τα εκατέρωθεν σκήπτρα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved