Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Παπασταύρου Λίντα
Τα SOS της εβδομάδας

από το Γ. Ριζόπουλο

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι’ αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Από 5 έως 11 Μαΐου

Η Πανσέληνος του μήνα, που γίνεται με ακρίβεια την Κυριακή το πρωί στις 6:35 είναι βέβαια ένα από τα σημαντικά γεγονότα της εβδομάδος. Η επιρροή αναμένεται να «ανάψει» τα πάθη -και δη τα ερωτικά- ενώ σημαντική θα είναι η συμβολή της και σε οικονομικά θέματα με τα έσοδα και τα έξοδα να «τραμπαλίζονται».

Θυμίζω πως γενικά μια Πανσέληνος ενεργοποιεί τις ακραίες-οριακές πλευρές της ψυχολογίας μας και μπορεί να λειτουργεί το ίδιο καλά όχι μόνον ως «διεγερτικό» αλλά και σαν ανασταλτικός μηχανισμός, επιφέροντας μια μελαγχολία.

Κατά τα άλλα, ο Δίας και ο Κρόνος είναι οι δύο πλανήτες που πρωταγωνιστούν τις επόμενες επτά ημέρες, με τις ανάλογες συνέπειες. Πρακτικά, η αναβίωση της «κόντρας» των δύο πλανητών θα μας κάνει για μια ακόμη φορά να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κόσμος είναι χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα, τους μεν «άτυχους» που παίρνουν πάνω τους όλες τις ευθύνες και φορτώνονται τα προβλήματα και τους δε «τυχερούς» που καρπώνονται όλα τα πλεονεκτήματα, ενώ ...κααάθονται!

Το σε ποιά κατηγορία

Οι εύκολες λύσεις κατά των δύσκολων ή αν προτιμάτε η ποσότητα έναντι της ποιότητας και επειδή στην υπερβολική τους εκδοχή και οι δύο τάσεις είναι ασύμφορες, ζητείται επειγόντως μέτρο!

__________

Την Κυριακή, ο πλανήτης των περιορισμών σχηματίζει μια αντίθεση με τον Ερμή, καθιστώντας την επικοινωνία μας κάπως πιο δύσκολη ή περίπλοκη.

Η όψη αναμένεται να επιδράσει και στην ψυχολογία μας, τονίζοντας τις πιο ανασφαλείς πλευρές μας αλλά και τον βαθμό της υπευθυνότητας μας.

Γενικά να θυμάστε πως ο Κρόνος δεν συγχωρεί εύκολα τις επιπολαιότητες και τα σφάλματα, γι' αυτό ...προσοχή!

Main stream: Εργασίες ταξινόμησης ή αρχειοθέτησης. Συλλογή δεδομένων, προνοητικότητα. Αξιοποίηση της εμπειρίας, δικαίωση. Τήρηση των κανόνων, δεοντολογία. Αίσθηση ευθύνης. Πωλήσεις.

SOS: Μελαγχολία, κατάθλιψη. Καθυστερήσεις, ταλαιπωρία. Τεχνικά προβλήματα. Ποινή, τιμωρία. Αγορές ελαττωματικών προϊόντων. Αναγκαιότητες που δεν παίρνουν αναβολή, αδιέξοδο.

Κι ενώ ο Κρόνος ετοιμάζεται για την ρελάνς της Τετάρτης, όπου σχηματίζει μια «κρυφή» αντίθεση με τον Ήλιο, ο Δίας ...αντεπιτίθεται κάνοντας λίγο νωρίτερα μια «κρυφή» σύνοδο με τον τροπικό Ερμή. Σημειωτέον ότι και στις δύο περιπτώσεις, οι όποιες επιπτώσεις αναφέρονται κυρίως σε γεγονότα ή καταστάσεις και όχι τόσο στην ψυχολογία μας.

Ας δούμε τι περιλαμβάνει η κάθε όψη

Ερμής-Δίας

Main stream: Διασκέδαση, χάρες, υποσχέσεις για βοήθεια. «Τυχερά». Κεράσματα. Κοινωνικότητα, γνωριμίες. Πληθώρα πληροφοριών.

SOS: Σπατάλες, αχρείαστες αγορές. Επικοινωνιακός «θόρυβος». Επιπολαιότητες, ανευθυνότητα.

Ήλιος-Κρόνος

Main stream: Έλεγχος, κρίση. Τήρηση της δεοντολογίας. Ανάληψη ευθύνης, προσπάθειες με προοπτική. Πωλήσεις. Ξεκαθάρισμα σχέσεων και συνεργασιών.

SOS: Δυστοκία στα οικονομικά. Stop σε συνεργασίες. Αγορές, επενδύσεις.

Τέλος, άξιο λόγου είναι και το τρίγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα, το οποίο σχηματίζεται μεν με ακρίβεια την μεθεπόμενη Τετάρτη (16/5), μπορεί ωστόσο να «δείξει» από αυτήν την εβδομάδα.

Θυμίζω πως η συγκεκριμένη όψη «απαγορεύει» ουσιαστικά την ουδετερότητα μας, καλώντας μας όχι μόνον να πάρουμε θέση αλλά και να συμμετέχουμε σε μάλλον δύσκολες διαδικασίες.

Main stream: Αποχετευτικές εργασίες, ανασκαφές, έρευνες. Εξολόθρευση ζημιογόνων παραγόντων. Αποκάλυψη παρανομιών. Σεξ. Πολεμικές τέχνες.

SOS: Ενστικτώδης δράση πέρα από κάθε έλεγχο, μανία, ζήλεια, σεξουαλική επίθεση. Καταστροφές, υπονόμευση, βόμβες και «βόμβες». Υποχώρηση εδάφους, σεισμός

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved