Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 28 έως 30 Απριλίου

Ας κρατήσουν οι χοροί!

Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 28 έως 30 Απριλίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Φαινομενικά, στους ουρανούς υπάρχει μόνον ένα τρίγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα (γίνεται την Κυριακή), μια όψη που συνήθως ορίζει το τέλος ενός κύκλου και το άνοιγμα ενός νέου, όχι πάντα κάτω από επιθυμητές συνθήκες. Τυπικά η όψη είναι αρμονική, αυτό όμως δεν διασφαλίζει τίποτε και όπως έχει δείξει η αστρολογική εμπειρία αρκετές καταστροφές έχουν γίνει σε «αρμονικό» καθεστώς Πλούτωνα.

Τα ζώδια που αυτήν την περίοδο δέχονται την ενέργεια του πλανήτη είναι τα τέσσερα παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι), που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διστάσουν να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν, ύστερα από ένα -ακούσιο ή εκούσιο- ξεκαθάρισμα.

Στην ίδια κατηγορία, ανήκει και μια μικρή μερίδα των μεταβλητών (Ιχθύες, Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες), όσες και όσοι έχουν γεννηθεί στο μέσον των ζωδίων τους (έχουν δηλαδή τον Ήλιο τους στις 13-15 μοίρες).

Όμως δεν είναι μόνον ο Πλούτωνας ενεργός. Εκτός από τον Ήλιο, ο Ποσειδώνας αλλά και ο Άρης είναι οι «αφανείς» πρωταγωνιστές του τριημέρου, που φυσικά κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι κι απ' τα ...καλύτερα!

«Κρυφό» τετράγωνο του Ήλιου με τον αστρικό Ποσειδώνα το Σάββατο, «κρυφό» τετράγωνο και με τον Άρη, ανήμερα την Πρωτομαγιά...

Θα μπορούσε να πει κανείς πως τα ...φαντάσματα έχουν στήσει τρελό χορό και σίγουρα τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Ωστόσο, πέρα από αυτά που πρέπει να προσέξουμε, δεν παύουν να υπάρχουν και οι θετικές πλευρές, που ο καθένας από εμάς μπορεί να ενεργοποιήσει.

Η χαλάρωση και η φυγή από τις σκοτούρες της καθημερινότητας είναι δύο από αυτές, αρκεί βέβαια να μην περιέχουν «ανθυγιεινά» συστατικά στην συνταγή τους. Για παράδειγμα το αλκοόλ δεν συνίσταται, αφού μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές ή ξεσπάσματα -και δεν συζητάμε φυσικά για την οδήγηση υπό την επήρεια του. Το ίδιο και η χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, η οποία είναι μια ακόμη «παρενέργεια» ενός εγκλωβισμένου Ποσειδώνα, που αναζητά τον παράδεισο του «εδώ και τώρα». Και πέρα από τους γενικούς αφορισμούς, στην παρούσα φάση η συμμετοχή του Άρη στο όλο «κόλπο» καθιστά μάλλον επικίνδυνη μια τέτοια επιλογή, αφού εκτός των άλλων «παίζει« δυνατά και η δόλια ή ανεύθυνη-αυθαίρετη νοθεία.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους ...σαμάνους να πέσουν στην έκσταση τους κι ας ρίξουμε το βάρος σε πιο ασφαλείς διαδικασίες που επιπλέον ενέχουν και μια θεραπευτική διάσταση.

Μία από αυτές είναι ο ύπνος, που σε συνδυασμό με μια δυναμική όσο και αυθόρμητη ονειροπόληση, μπορεί να αποδειχθεί απρόβλεπτα δημιουργικός. Τα μηνύματα από το υποσυνείδητο μπορούν από μόνα τους να μας ταξιδέψουν στο εσωτερικό μας σύμπαν, αποκαλύπτοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας. Και βέβαια η συζήτηση με κάποιον ειδικό θα μας βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσουμε τις πιο δυσνόητες ή ασαφείς-συμβολικές «παραγγελίες» του ανώτερου εαυτού μας. Ο Θεός του καθενός, οι άγγελοι του και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσωποποιηθεί ως αγγελιοφόρος, αυτές τις μέρες έχουν τα ...κέφια τους και το κυριότερο τα κανάλια επικοινωνίας είναι ανοικτά.

Ο χορός, η μουσική και γενικότερα οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες, προσφέρουν ακόμη έναν τρόπο για να βιώσουμε την θετική ενέργεια του Ποσειδώνα, χωρίς αβαρίες. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν μικρό δημιουργό και τώρα είναι η ευκαιρία να τον αναδείξουμε, ξεφορτώνοντας παράλληλα μερικά ...καντάρια αρνητικής ενέργειας.

Άφησα το σεξ τελευταίο, παρ' ότι είναι μια από τις ...διαπρεπέστερες και γνησιότερες εκδηλώσεις του Άρη. Και ο πλανήτης των ενστίκτων, παρέα με τον Ποσειδώνα μπορεί πραγματικά να προσφέρει απίστευτες εμπειρίες στα όρια του υπερβατικού, παντρεύοντας την ερωτική επιθυμία με την αγάπη και την απελευθέρωση που μόνον εκείνη προσφέρει. Και κάτι ακόμη... Όσο κι αν δείχνει περίεργο στους πιο πραγματιστές, υπάρχει και σεξ χωρίς σωματική επαφή, σαν αυτό που γίνεται στον ύπνο μας. Και δεν πρόκειται πάντα για μια «τυφλή» και απρόσωπη επαφή ή την εκδήλωση σεξουαλικών απωθημένων. Ο αόρατος εραστής ή ερωμένη μπορεί να είναι της απόλυτης επιλογής μας...

Όσον αφορά την ...δράση μας στον «πραγματικό» κόσμο, αν παρ' ελπίδα υποκινηθούμε αποκλειστικά και μόνον από τις φαντασιώσεις και τα απωθημένα μας, τότε ναι μεν οι εμπειρίες μας μπορεί να είναι πολύ «δυνατές» αλλά χωρίς την αγάπη παίζουμε με την «φωτιά» μιας απόλαυσης που μοιάζει με βαρέλι δίχως πάτο.

Αστοχίες και ίντριγκες

Τα πρακτικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αυτές τις ημέρες, δεν είναι και λίγα αλλά το κατά πόσον θα μας επηρεάσουν εξαρτάται και από εμάς.

Κατ' αρχάς θα ήταν εντελώς άστοχο να γίνουν οικονομικές συναλλαγές και μάλιστα «πρώτης γραμμής». Τουναντίον οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά, αφού οι κατά τόπους «επιτήδειοι» έχουν βγει παγανιά.

Επιπλέον, πρέπει να θεωρούμε δεδομένα τα «συντροφικά μαχαιρώματα» κι αν μπούμε στον κόπο να ψάξουμε προθέσεις και κινήσεις, η αλήθεια που θα αναδειχθεί μπορεί να αλλάξει πολλά στις σχέσεις μας και δεν εννοώ απαραίτητα τις ερωτικές. Με τέτοιες συνθήκες στον ουρανό δεν είναι να εμπιστεύεσαι, ούτε να δίνεις βάση σε υποσχέσεις.

Ο Ποσειδώνας συνδέεται επίσης με το υγρό και αέριο στοιχείο, οπότε η λίστα των θεμάτων του τριημέρου ...μακραίνει.

Ένας επιθετικός Ποσειδώνας δεν το 'χει σε τίποτα να μας μπλέξει με υδραυλικά προβλήματα, να μας εκθέσει σε τοξικά υλικά ή να μας κάνει να νοιώσουμε σαν καπετάνιοι ενός καρυδότσουφλου, εν μέσω τρικυμίας.

Μια ακόμη πολύ αντιπροσωπευτική εικόνα της «κολλεγιάς» του με τον Άρη είναι το «υγρόν πυρ», δηλαδή μια φωτιά που ανάβει εξ αιτίας χημικών αντιδράσεων.

Υπάρχουν επίσης οι λάθος επιθέσεις και οι λάθος συναγερμοί, που μπορεί να κοστίσουν ακριβά, αν παρασυρθούμε από τις φοβίες ή τις εμμονές μας.

Σε κοινωνικό επίπεδο, ο συγκεκριμένος πλανητικός συνδυασμός «φέρνει» συχνά μια αναστάτωση στον ιατρικό κλάδο ή την Εκκλησία. Κι αυτό είναι κάτι που μας «θυμίζει» πως τόσο τα μικρόβια, όσο και η θρησκοληψία-δεισιδαιμονία κάνουν κακό στην υγεία μας.

Κι όλες αυτές οι προειδοποιήσεις του δελτίου δεν γίνονται για να τρομάξουν αλλά για να μας βοηθήσουν να προσανατολιστούμε. Μπορούμε κι εμείς να χρησιμοποιήσουμε την κοσμική ενέργεια το ίδιο αποτελεσματικά, κυνηγώντας και εξολοθρεύοντας-ψεκάζοντας μικρόβια και παράσιτα, τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά.

Μπορούμε ακόμη να διορθώσουμε αστοχίες και να ανακαλύψουμε τις κρυφές πτυχές μιας υπόθεσης, μπορούμε σε κάθε περίπτωση να «γυρίσουμε» μια ενοχλητική ενέργεια υπέρ μας.

Το έχω γράψει πολλές φορές, οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας...

Όσον αφορά τα ζώδια, εκτός από τους Κριούς και τους Ιχθύες που λόγω της συγγένειας τους με τους δύο πλανήτες έχουν ικανό μερίδιο στην δράση των ημερών, το «καμπανάκι» κτυπά και για τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους και Σκορπιούς), με τους δύο τελευταίους να βρίσκονται σε πιο επισφαλή θέση.

Κλείνοντας, οφείλω να επισημάνω και την επίσης «κρυφή» αλλά ...άκακη σύνοδο του Ερμή με τον αστρικό Ήλιο, η οποία αναμένεται να δώσει ένα μπαράζ επαφών, επικοινωνίας, τεχνικών ρυθμίσεων αλλά και μετακινήσεων, από σήμερα έως και την ερχόμενη Πέμπτη.

Κριοί, Ταύροι, Ζυγοί και Σκορπιοί θα έχουν μάλλον την περισσότερη ...δουλειά!

29_apr
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved