Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 24 έως 27 Απριλίου

Μην πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο!

Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 24 έως 27 Απριλίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Γράφτηκε για πρώτη φορά στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή (κανείς δεν αγαπά τον αγγελιοφόρο που φέρνει άσχημα νέα), ενώ αργότερα μια ανάλογη έκφραση χρησιμοποιήθηκε και από τον Σαίξπηρ στο «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», όταν η βασίλισσα της Αιγύπτου πληροφορήθηκε πως ο καλός της είχε παντρευτεί μιαν άλλη.

Στις μέρες μας βέβαια τα δίκτυα επικοινωνίας είναι τέτοια που να επιτρέπουν στους εκάστοτε κομιστές των ειδήσεων να ...στέκουν σε απόσταση ασφαλείας. Κι έτσι συχνά την πληρώνουν οι συσκευές. Το αρχικά ουδέτερο γκλιν-γκλον ή μια νέα δήθεν αθώα άφιξη στα εισερχόμενα μας μπορεί να γίνει αφορμή για μια ...υπερπτήση του κινητού ή του pc, όταν τα νέα είναι καταστροφικά. Κι ακόμα χειρότερα, όταν το μήνυμα είναι από εκείνα που δεν θα έπρεπε να λαμβάνει ο/η σύντροφος μας...

Αλλά έτσι είναι. Αν ρωτάς πρέπει να είσαι έτοιμος για οποιαδήποτε απάντηση κι όταν ψάχνεις -ειδικά με καχυποψία- να είσαι έτοιμος για αυτό που θα βρεις. Το δράμα μπορεί να κορυφωθεί, με τις εμμονές και τα σενάρια να τροφοδοτούν τη ζήλεια, τόσο ώστε κάθε καλή προαίρεση να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Λέγεται μάλιστα, ότι κάποιες φορές οι ίδιες οι καταχθόνιες συσκευές κατεβαίνουν σε απεργία, ακριβώς επειδή γνωρίζουν πως όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Και έτσι, αντί για το εισαγωγικό και χαμογελαστό hello επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Καλύτερα σου λέει μουγκές και τυφλές, παρά διαλυμένες στα εξ ων συνετέθησαν.

Στην παρούσα φάση η γνωστή αγγλική παροιμία no news, good news ταιριάζει γάντι, αφού το τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα δεν προϊδεάζει σε κάτι το ευχάριστο, «ντύνοντας» τους απανταχού αγγελιοφόρους στα ...μαύρα!. Είτε πρόκειται για το ραβασάκι της Εφορίας, είτε για το ρέκβιεμ μιας υπόθεσης, είτε για μια αποκάλυψη που «τσούζει», ο Πλούτωνας εξασκείται στο αγαπημένο του «κτύπημα κάτω από τη ζώνη». Φυσικά, οι κακολογίες και οι κακεντρέχειες είναι επίσης ψηλά στην λίστα του Πλούτωνα, μαζί με τις «αμαρτωλές» σκέψεις και ενίοτε πράξεις.

Για τους πιο αθώους της υπόθεσης, που ούτε «θάβουν» φίλους και γνωστούς, ούτε κατασκοπεύουν τους γείτονες, ούτε κατεβάζουν-ανεβάζουν ...διαβαθμισμένο υλικό στο διαδίκτυο, η καθημερινότητα μπορεί απλά να γίνει πολύ πιο κουραστική, αφού εκεί που πρώτα ήταν «ίσιωμα», τώρα έχει λακκούβες και τρύπες. Καλού κακού βέβαια, ας έχουν το νου τους και στο μάτι του «Μεγάλου Αδελφού» που κάτι τέτοιες μέρες ξεσαλώνει. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, πολλώ δε μάλλον ένα βίντεο...

Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι θα σταθούν πρώτοι αντιμέτωποι με τους «καλικάντζαρους» που βάλθηκαν να πριονίζουν το δένδρο της αθωότητας. Μαζί και μια μερίδα των μεταβλητών (Ιχθύες, Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες), όσες ή όσοι έχουν γεννηθεί στο μέσον περίπου του κύκλου τους.

Από την άλλη πλευρά, ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης δεν είναι μονόδρομος. Ένα «βρώμικο» μυαλό δεν είναι παρά ένα ξεστρατισμένο ερευνητικό δαιμόνιο και πάντα υπάρχει η εκδοχή του να εξακολουθήσει να λειτουργεί ως τέτοιο. Μυστήρια και κοσμικά αινίγματα, ζητούν τις απαντήσεις τους και ο καλός Πλουτωνάκος αναθέτει στον Ερμή την διεκπεραίωση κάθε διερεύνησης. Έτσι πίσω από τις λέξεις δεν κρύβεται μόνον ο Αλέξης αλλά και βαθιά νοήματα ή αλήθειες που βγαίνουν στην επιφάνεια.

Καλά νέα υπάρχουν και για όσες ή όσους θέλουν να διαγράψουν πρόσωπα, αρχεία, φωτογραφίες και παντός είδους ανεπιθύμητες αναμνήσεις από την ζωή τους. Είτε με delete, είτε διά μέσω του εξαγνιστικού πυρός, το παρελθόν δεν μένει πια εδώ...

Δημόσιες αρετές

Από την Πέμπτη αναλαμβάνει δράση και η έτερη μούσα της επικοινωνίας, η Δήμητρα. Η σύνοδος της με τον Ήλιο αναμένεται να συμβάλλει σε συσκέψεις και συνεννοήσεις -συχνά υψηλού επιπέδου- ενώ παράλληλα ευνοεί κάθε είδους διαδικασία προώθησης (διαφήμιση, ενημέρωση κλπ), με την συνδρομή ενός καλού ή απλά ...τυχερού δικτύου επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Το ότι η σύνοδος γίνεται στον Ταύρο, θέτει τα οικονομικά θέματα στην κορυφή της ατζέντας, μαζί με οτιδήποτε άλλο σχετικό με τροφοδοσίες και εξασφαλίσεις.

Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι μπορούν σίγουρα να έχουν πολύ περισσότερα από τα ...γνωστά «10 λεπτά δημοσιότητας» του Γουόρχολ και όλα θα κριθούν πρώτον από τον βαθμό ετοιμότητας ή το συνολικό υπόβαθρο. Γιατί αλίμονο αν αυτά που θα μαθευτούν στην οικουμένη είναι από τα λεγόμενα «άπλυτα»...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved