Αστρολογική Εφημερία από 8 έως 11 Μαρτίου

Τα προβλήματα με μηχανήματα ή συσκευές δεν θα λείψουν
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 8 έως 11 Μαρτίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG


Οι πρώτες ημέρες της εβδομάδας χαρακτηρίζονται αστρολογικά από τη σύνοδο του Ερμή με τον Ουρανό, μια όψη που θα φέρει στην επιφάνεια παράδοξα, περίεργα και γενικότερα θα διαμορφώσει μια διόλου συνηθισμένη καθημερινότητα.

Το πόσο θα μας αρέσει αυτό είναι περισσότερο θέμα του προσωπικού μας ωροσκοπίου, αφού η συμβατότητα (αισθητική και πρακτική) του καθένα με μια «άλλη» λογική είναι εκείνη που θα κρίνει την τελική αίσθηση που θα αφήσει στο πέρασμα της αυτή η επιδρομή των εξαιρέσεων και των απρόοπτων.

Τυπικά, τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα έχουν μια νοοτροπία πλησιέστερη στα δεδομένα της όψης (πρωτοτυπία, ανανέωση, αλλαγή κλπ), ωστόσο αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί κανόνας. Όλοι έχουμε τα «κολλήματα» μας και ουσιαστικά ο Ουρανός έρχεται για να μας υποδείξει μια εναλλακτική πραγματικότητα, η οποία τουλάχιστον για 2-3 μέρες θα τείνει να γίνει ο κανόνας.

Όσον αφορά τον χειρισμό μιας απρόσμενης όσο και αιρετικής στάσης, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι το ότι ο Ουρανός έχει πάντα την τάση να πηγαίνει κόντρα στο εκάστοτε status quo, ανεξάρτητα από τα ιδεολογικά ερείσματα που επινοεί. Γι’ αυτό ακούστε τη διαφορετική αλήθεια του καθένα, έχοντας στην άκρη του μυαλού σας ότι ο ίδιος άνθρωπος σε ένα διαφορετικό περιβάλλον θα μπορούσε να εκφράσει ακριβώς τις αντίθετες απόψεις.

Στα πάνω τους βέβαια είναι η διαφορετικότητα, οι προκλήσεις, οι ανατροπές, οι εκπλήξεις (ακόμη και στο ποδόσφαιρο), οι αλλαγές, τα απρόοπτα αλλά και οι αλλόκοτες συμπεριφορές έμψυχων και άψυχων.

Τα προβλήματα με μηχανήματα ή συσκευές δεν θα λείψουν αφού μια από τις λέξεις-κλειδιά του εναγκαλισμού των δύο πλανητών είναι το βραχυκύκλωμα (μια άλλη είναι το ...lol). Αυτά όμως ισχύουν περισσότερο για τους κοινούς θνητούς, που καλούνται να αντιμετωπίσουν ...τρελαμένους υπολογιστές, αυτονομημένα κινητά και επαναστατημένες λάμπες.

Γιατί από την άλλη πλευρά, όσες και όσοι έχουν λίγο πιο «προχωρημένα» ενδιαφέροντα (για την επιστήμη, την αστρολογία, τις εφευρέσεις, την εξωγήινη ζωή ή τα παράξενα φαινόμενα) όχι μόνον θα βρουν μπόλικη ...τροφή αλλά σε αρκετές περιπτώσεις θα μπορέσουν να αποδείξουν έμπρακτα ότι η ενασχόληση τους δεν στερείται λογικής και ρεαλισμού.

Στα κάτω τους είναι οι κανόνες, τα στεγανά, η ρουτίνα, η συνήθεια και η «κοινή λογική».

Η σύνοδος Ερμή-Ουρανού γίνεται στην εσχατιά των Ιχθύων και άμεσα οι δύο πλανήτες θα πάρουν το δρόμο του Κριού, με την είσοδο του Ουρανού βέβαια (Σάββατο ξημερώματα στις 2:49) να αλλάζει τελείως τους κοσμικούς ρυθμούς στην κοινωνία, την πολιτική και γενικότερα στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Σε ειδικό αφιέρωμα του astrology.gr που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψουμε μαζί στον θαυμαστό καινούριο κόσμο της επόμενης επταετίας.

11_mar

Επιστρέφοντας στις όψεις της εβδομάδας, την Πέμπτη ξεχωρίζουν δύο «κρυφές» πλανητικές επαφές: Η σύνοδος του αστρικού Ήλιου με τη Δήμητρα στον Υδροχόο και το τετράγωνο της αστρικής Αφροδίτης με τον Κρόνο.

Η πρώτη σχετίζεται κυρίως με συναντήσεις μεγαλοσχημόνων και από αυτήν την άποψη η συνεδρίαση του Eurogroup κρίνεται ως απόλυτα φυσιολογική. Μεγάλες αποφάσεις-ευχολόγια που έχουν ελάχιστες πιθανότητες να εφαρμοστούν, είναι ίσως το πιο σημαντικό μήνυμα αυτής της όψης, αφού η παράπλευρη συμμετοχή του Ποσειδώνα δεν επιτρέπει περαιτέρω σκέψεις. Εκτός και αν οι Ευρωπαίοι ασχοληθούν με την Eurovision ή την πολιτιστική ανάπτυξη της γηραιάς ηπείρου...

Καλή όψη για Τέχνες και Φιλοσοφία, όχι όμως για πολιτική ουσίας.

Ανάλογες ωστόσο επαφές θα υπάρξουν και σε «χαμηλότερο» επίπεδο, στην δική μας μικρή καθημερινότητα.

Επί προσωπικού, τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι) θα έχουν τις ευκαιρίες τους να αναδειχθούν, ακόμη κι αν μπλοφάρουν ή να θέσουν σε εφαρμογή ένα από τα μεγάλα οράματα τους. Η ανάπτυξη των δημόσιων σχέσεων είναι σε αυτή τη φάση ότι πιο ουσιαστικό μπορεί να επιτευχθεί.

Τα υπόλοιπα είναι περισσότερο θέμα Ποσειδώνα και των σχέσεων που διατηρεί ο καθένας μας με τον πλανήτη του ...αοράτου. Όσο κοντύτερα βρισκόμαστε με τον εσωτερικό μας εαυτό και ξέρουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τα «σημάδια» του, τόσο πιο εύκολα θα γίνουν πράξη οι επιθυμίες και οι ευχές μας.

Στην αντίθετη περίπτωση αδυνατώντας να αξιοποιήσουμε την διαίσθηση μας και ζώντας ουσιαστικά σε ένα ευνουχισμένο κόσμο ξένο με τον δικό μας κινδυνεύουμε να γίνουμε λεία -φυσικά ή πνευματικά- στα νύχια των απανταχού επιτήδειων.

Η επαφή της Αφροδίτης με τον Κρόνο εκπέμπει βέβαια σε ένα εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, θέτοντας μια σειρά από πρακτικά θέματα που αναζητούν επιτακτικά τη λύση τους.

Και αν σε οικονομικό ή επαγγελματικό επίπεδο μπορούν να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις (η ανάπτυξη και οι επενδύσεις πάντως δεν ευνοούνται), στα αισθηματικά η δυστοκία και οι εμπλοκές το πιθανότερο είναι να αφήσουν πίσω τους μια απογοήτευση ή μια προσδοκία-παγίδα.

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που συνήθως μας μπλέκει σε σχέσεις είτε με μια διαφορά ηλικίας (και μέχρι εδώ καλά), είτε με μπόλικα αδιέξοδα. Δεσμοί που δεν σπάνε -ενώ θα θέλαμε- ατυχίες, αντικειμενικοί περιορισμοί και χίλια δυο άλλα εμπόδια (πχ ένας γάμος) καθιστούν τη συνέχιση μιας σχέσης αρκετά προβληματική. Εξ άλλου ο ίδιος ο πλανήτης είναι υπέρ των σύνθετων και προβληματικών ανθρώπων-καταστάσεων.

Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Εκτός από το ...χάσμα των γενεών που γεφυρώνεται, άμεσα ευνοημένοι μπορεί να είναι οι ώριμοι ηλικιακά και αναμφισβήτητα ως προς τα ζώδια οι Αιγόκεροι.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και μια επιπλέον ιδιομορφία. Η παράλληλη όψη της Αφροδίτης με τον Δία (εξάγωνο) δημιουργεί πολύ ειδικές συνθήκες.

Κατ’ αρχάς ανοίγει πολύ η ψαλίδα μεταξύ των «τυχερών» και των «άτυχων». Ότι βρίσκουν οι μεν, το χάνουν οι δε, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα η επιστασία κάποιου είδους κοσμικής δικαιοσύνης.

Όσον αφορά τις σχέσεις, στην ενεργειακά μικτή εκδοχή τους ενισχύονται οι τάσεις της «σιγουριάς» και των υλικών πλεονεκτημάτων σε βάρος της ποιότητας των συναισθημάτων. Το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» μπορεί να υποκρύπτει ανασφάλειες και ανισότητες αλλά είναι πάνω απ’ όλα μια «μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια». Από τη μια τα νιάτα και η ομορφιά και από την άλλη η ωριμότητα και -ενδεχομένως- τα λεφτά ή μια κοινωνική θέση.

Συναισθήματα βέβαια υπάρχουν -συνήθως μονόπλευρα- αλλά περισσότερο μετράνε τα υπόλοιπα.

Στα πάνω τους είναι οι συμβιβασμοί, οι στρατηγικές, η «χρήσιμη» καταπίεση ή οι αυτοπεριορισμοί και τα προγράμματα λιτότητας, τουλάχιστον για όσες και όσους δεν βρουν μια φτερούγα να κουρνιάσουν. Αντίθετα οι «έχοντες μπάρμπα» θα ...φάνε καλά, έστω κι αν ξεπουλήσουν λίγο από την ψυχή τους...

Στα κάτω τους ο αυθορμητισμός, η ισοτιμία και οι επενδύσεις. Στις πιο άτυχες περιπτώσεις η στενοχώρια μπορεί να ξεπεράσει τα όρια, οδηγώντας στα πρόθυρα της κατάθλιψης.

Υδροχόοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι, Κριοί, Καρκίνοι και Λέοντες καλούνται να καθίσουν πρώτοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δύο τελευταίους να βρίσκονται σε πιο μειονεκτική θέση. Για τα υπόλοιπα ζώδια η ευαισθησία στα κοσμικά κελεύσματα εξαρτάται κυρίως από τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε ωροσκόπιο ξεχωριστά. Να σημειώσω πάντως ότι οι Τοξότες λόγω ...μπάρμπα μπορούν να αξιοποιήσουν ευκολότερα τις υπάρχουσες συνθήκες, ενώ οι Παρθένοι και οι Ιχθύες ενδέχεται να στριμωχτούν ...άγρια, αν είναι ευαίσθητοι στην αστρική θέση του Κρόνου (βρίσκεται στην Παρθένο).

Το κλείσιμο της εβδομάδας δεν είναι και ότι το καλύτερο. Το Σάββατο υπάρχει μια «κρυφή» αντίθεση του τροπικού Ήλιου με τον αστρικό Κρόνο και ακόμη ένα «βαρβάτο» τετράγωνο του τροπικού Άρη με τον αστρικό Πλούτωνα στον Τοξότη.

Όσο να ’ναι διόλου «εύκολες» ενδείξεις, η κάθε μια στο είδος της.

Ειδικά η όψη του Άρη με τον Πλούτωνα -η οποία πρακτικά έχει και μεγαλύτερη χρονική εμβέλεια δράσης- απελευθερώνει άγρια ένστικτα και απαιτεί την εγρήγορση των απανταχού μηχανισμών ασφαλείας.

Σε κοινωνικό επίπεδο η τρομοκρατία απειλεί με ένα νέο γύρο βίας και όπου υπάρχουν ανοικτά μέτωπα η άγνοια και η αθωότητα δεν επιτρέπονται.

Το ίδιο «αγριεμένη» μπορεί να είναι και η Φύση, με μόνη διαφορά ίσως την έλλειψη κάποιας συγκεκριμένης ...πολιτικής βούλησης.

Επί προσωπικού, οι δυνατότητες μιας δημιουργικής διαχείρισης της κοσμικής ενέργειας είναι κατά πολύ αυξημένες και όλα εξαρτώνται από τη διάθεση μας να «σκάψουμε» βαθιά μέσα μας και να συμφιλιωθούμε με τους φόβους και τους εφιάλτες μας, που είναι κι αυτά δικά μας παιδιά.

Εδώ είναι που χρειάζεται ο υγιής Ποσειδώνας για να μας μπολιάσει με πίστη και αφαιρετικές ικανότητες ή ο υγιής Κρόνος να μας εφοδιάσει με τα κριτήρια του ορθού λόγου.

Για όλα αυτά όμως όπως και για τα «αντίμετρα» που μπορούν να μετατρέψουν μια διαγραφόμενη τραγωδία σε θρίαμβο, θα τα πούμε στην επόμενη «Εφημερία» του Σαββάτου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved