Αστρολογική Εφημερία, από 5 έως 7 Μαρτίου

Ήρωες ή βασιλιάδες κατά λάθος, με το ασυνείδητο τους σε εγρήγορση, εξαντλούν το δικαίωμα
Αστρολογική Εφημερία, από 5 έως 7 Μαρτίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Μετά από μια μάλλον ζοφερή εβδομάδα, με τον Πλούτωνα, τον Άρη και τον Ουρανό να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους, το κλίμα σταδιακά εξομαλύνεται, αφού την σκυτάλη των πλανητικών επιρροών παίρνουν ο Δίας και ο Ποσειδώνας.

Ο «μεγάλος ευεργέτης» απεγκλωβίζεται σταδιακά από τον εναγκαλισμό του Πλούτωνα και παρ’ ότι το τετράγωνο των δύο πλανητών θα συνεχίσει να δουλεύει σε κοσμικό επίπεδο (στην διεθνή Οικονομία και την πολιτική), επί προσωπικού το σκηνικό μοιάζει με την ανατολή του Ήλιου ύστερα από μια πολύ δύσκολη νύχτα.

Οι «κρυφές» όψεις του Δία με τον Ήλιο και την Αφροδίτη (τετράγωνα) αναδεικνύουν αισιόδοξες προοπτικές και γεμίζουν την καθημερινότητα μας με χαρούμενες ή τυχερές στιγμές. Η παροιμία της ημέρας είναι το «όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη», ενώ αντίθετα το «των φρονίμων τα παιδιά, κλπ» τίθεται σε διαθεσιμότητα.

Τυπικά, στο μαγαζί της τύχης οι Κριοί και οι Ιχθείς είναι «πρώτο τραπέζι πίστα», ενώ στη δεύτερη σειρά κάθονται οι πολικοί τους Ζυγοί και Παρθένοι.

Οι Λέοντες, οι Αιγόκεροι, οι Καρκίνοι και οι Υδροχόοι μπορούν επίσης να καρπωθούν τα καλά μιας κοινωνικής ζωής -ενίοτε πολυδάπανης- ενώ οι Ταύροι μαζί με τα «τυχερά» ενδέχεται να αποκομίσουν και μερικά κιλά παραπάνω.

Φυσικά, όπως συμβαίνει συνήθως οι «κολλητοί» του Δία (το ποιος είναι ή δεν είναι κρίνεται κυρίως από τον γενέθλιο χάρτη), εκείνες κι εκείνοι δηλαδή που έχουν το ...κοκαλάκι της νυχτερίδας, θα ευνοηθούν με μάλλον κραυγαλέο τρόπο, ανεξαρτήτως ζωδίου και είτε το αξίζουν είτε όχι.

Τουλάχιστον για το Σάββατο, στα πάνω τους είναι η διασκέδαση, οι σπατάλες, το γέλιο, η χαρά, οι γκάφες, οι επιπολαιότητες και το «πολύ κακό για το τίποτα».

Στα κάτω τους, η αξιοκρατία, η υπευθυνότητα και τα καθήκοντα.

 

 

Ο Ποσειδώνας αναλαμβάνει με τη σειρά του να εξωραΐσει την ασχήμια που μας περιβάλλει και να προσφέρει απλόχερα χαλάρωση, ξάπλες, ονειροπόληση, «φευγάτες» στιγμές αλλά και μπόλικες ...φρούδες ελπίδες.

Η ροζ και υγρή πραγματικότητα του, τα σύννεφα της έμπνευσης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας θα αρέσουν ιδιαίτερα στους καθ’ έξιν αιθεροβάμονες που περιμένουν πως και πως το πράσινο φως για ακόμη ένα ταξίδι στο μυστήριο, τη φαντασία και ενίοτε σε ένα βαρέλι κρασί.

Μακάριοι οι κοιμώμενοι! Ο ύπνος μπορεί να γίνει η πύλη της εισόδου σε έναν μαγικό κόσμο, όπου σύμβολα και προφήτες στροβιλίζονται σε ένα άχρονο παλκοσένικο κι αυτό συμπεριλαμβάνει και όσους ...κοιμούνται όρθιοι.

Οι απανταχού πραγματιστές βέβαια (τυπικά όσες και όσοι ανήκουν σε ζώδια της γης, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι κανόνας), δεν θα μείνουν και τόσο ευχαριστημένοι με τα τερτίπια του Ποσειδώνα, αφού θα δουν τον προγραμματισμό τους να καταρρέει εξ αιτίας κάποιων ...φαντασμάτων που κάνουν τα δικά τους. Η «οικογένεια Κάσπερ» σκοπεύει να τρελάνει κόσμο εμφανίζοντας και εξαφανίζοντας, λαγούς, περιστέρια, πορτοφόλια και ότι άλλο θυμηθεί. Μάλιστα η «κρυφή» σύνοδος του Ποσειδώνα με τον Ερμή αναμένεται να κάνει το βίο αβίωτο σε συσκευές και μηχανήματα «άριστων» κατά τα άλλα προδιαγραφών.

Στις δυσάρεστες επιπτώσεις της γενικευμένης «επίθεσης» του Ποσειδώνα στην καθημερινότητα μας συμπεριλαμβάνονται ακόμη η παροιμιώδης αφηρημάδα, τα λάθη, οι αβλεψίες αλλά και οι μικρές ή μεγαλύτερες απάτες. Για οικονομικά και πρακτικά θέματα δηλαδή, ουδείς λόγος να γίνεται, αφού κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι καλύτερα να στοχεύουμε στην «Βασιλεία των Ουρανών» και όχι στον «Μαμμωνά».

 

Οι Λέοντες και οι Υδροχόοι είναι κυρίως εκείνοι που θα μεταλάβουν στην εκκλησία του φανταστικού, ενώ φυσικά και οι Ιχθείς μπορούν να εκμεταλλευθούν ποικιλοτρόπως την συγγενική τους σχέση με τον Mister Sleepwalker. Και για τους πιο τυχερούς οι υπνοβασίες ενδέχεται να αποδειχθούν εξαιρετικά γόνιμες. Ήρωες ή βασιλιάδες κατά λάθος, με το ασυνείδητο τους σε εγρήγορση, εξαντλούν το δικαίωμα στην ευτυχία και σε όσα θαυμαστά ανήκουν στη σφαίρα του αδιανόητου.

 

Κλείνοντας θα αναφερθώ επιγραμματικά στη Νέα Σελήνη (έγινε στις 22:46 της Παρασκευής), η οποία άνοιξε έναν νέο κύκλο εξελίξεων και δραστηριοτήτων, κουβαλώντας δυστυχώς τις δύσκολες όψεις του Άρη, του Ουρανού και του Πλούτωνα. Θυμίζω ότι η επιρροή της κρατάει σχεδόν ένα μήνα (μέχρι τις 3 Απριλίου) και με δεδομένη την κρισιμότητα του Μαρτίου (ιδιαίτερα για την Οικονομία) οι οιωνοί δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία. Όσο τουλάχιστον περνάει από το χέρι της, πάμε για ένα grande salto mortale.

new_moon_mar

Για τις συντεταγμένες των Αθηνών -και ουσιαστικά για την Ελλάδα- ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης ήταν στον Σκορπιό και το Μεσουράνημα της στον Λέοντα ακριβώς επάνω στον γενέθλιο Κρόνο της χώρας. Ακόμη περισσότερος Κρόνος προκύπτει από την σύνοδο του πλανήτη των περιορισμών με τον αστρικό Ωροσκόπο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγνοηθεί η παρουσία του Άρη στον 4ο οίκο, σε σύνοδο με τον αστρικό Ουρανό αλλά και σε αντίθεση με το Μεσουράνημα, ως αστρικός.

Όλα αυτά εφαρμοσμένα στο πολιτικό-κοινωνικό πεδίο πριμοδοτούν σκληρούς περιορισμούς από τη μια και οργισμένες αντιδράσεις από την άλλη.

Η ηγεσία της χώρας φαίνεται να μην πατάει καθόλου γερά στα πόδια της, αφού εκτός από τις «ανταρσίες» και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στους κόλπους της καλείται να αντιμετωπίσει και αστάθμητους παράγοντες που έχουν να κάνουν κυρίως με τη διεθνή πραγματικότητα.

Δύσκολοι καιροί για πρωθυπουργούς και μάλιστα σε ομηρεία...

 

Από την άλλη πλευρά, η επιρροή του Άρη δεν θα είναι καθόλου φειδωλή ως προς την ανάδειξη και άλλων θεμάτων που άπτονται περισσότερο της κοινωνικής ζωής. Κι εδώ πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι να διαλέξει. Μια πολιτική κρίση, ένα μπαράζ βίας ή μια αλληλουχία καταστροφών; Στην τρίτη περίπτωση ένας τόσο δραστικός Άρης περιγράφει μια άνευ προηγουμένου «επέλαση» των στοιχείων της Φύσης στην καθημερινότητα μας. Στην δεύτερη, ο νόμος της ζούγκλας απειλεί να γίνει καθεστώς, ενώ με τον Πλούτωνα να βγάζει την κόκκινη κάρτα (η κρυφή σύνοδος του με την Αφροδίτη σημαίνει απλά, πένθος), κίνδυνοι δημιουργούνται και για οτιδήποτε συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα «3ος οίκος». Μεταφορικά μέσα, media, επικοινωνίες, Παιδεία και όσοι/ες μπορεί να σχετίζονται με αυτά, φαίνεται πως βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

 

Υπάρχει βέβαια και ο αστρικός Δίας (σε σύνοδο με τα δύο Φώτα στον 5ο οίκο) που αν μη τι άλλο υπόσχεται επιτυχίες, νίκες και θριάμβους, κυρίως για το «μεγάλο κεφάλαιο». Πολύ θα ήθελα να δω πιο αισιόδοξα την συνεισφορά του Δία -και μακάρι να κάνω λάθος- αλλά με κριτήριο την Ελληνική αστρολογική πραγματικότητα, το τετράγωνο του με τον Πλούτωνα είναι σχεδόν απαγορευτικό. Μια ακόμη αναδιανομή πλούτου βρίσκεται στα σκαριά και ανεξάρτητα με το πόσο πειστική μπορεί να είναι η «βάπτιση» της τραγωδίας σε θρίαμβο, η πραγματικότητα ευνοεί τους ισχυρούς, Και στο ερώτημα βέβαια «για ποιούς κτυπά η καμπάνα» οι απαντήσεις είναι λίγο πολύ γνωστές...

 

Η μόνη ακτίδα φωτός σε όλα αυτά είναι η μάλλον παράδοξη προστασία που δείχνει να απλώνεται πάνω από την Ελλάδα τους τελευταίους δύο μήνες. Είδαμε να συμβαίνουν πολλά σε χώρες με το ίδιο περίπου γεωγραφικό μήκος (πρακτικά δηλαδή σε τόπους με παρόμοιες ενδείξεις στο χάρτη της Νέας Σελήνης) χωρίς ωστόσο να μας αγγίξει κάτι πολύ σοβαρό. Ταραχές στην Αλβανία -δεν συζητώ για την Αίγυπτο- εκκωφαντική τρομοκρατία στη Μόσχα, εμφύλιος στη Λιβύη, γενικός συναγερμός στη Μεσόγειο (μην ξεχνάτε και τα πολεμικά του Ιράν που βγήκαν παγανιά) ενώ ακόμη και οι Τουρκοκύπριοι ξεσηκώθηκαν εναντίον του Ερντογάν.

Δεν ξέρω αν είναι «ο Θεός της Ελλάδας» ή κάτι άλλο που μας έχει γλιτώσει από τα χειρότερα. Κι αν αυτό συνεχιστεί, θα είμαστε ίσως η μόνη χώρα που επιμένει να βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα στα άστρα.

 

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved