Αστρολογική Εφημερία από 1 έως 4/3

Ψηλά το κεφάλι λοιπόν, μπας και προλάβουμε να δούμε τον Ουρανό
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 1 έως 4/3



από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG


Άρης, Πλούτωνας και Ουρανός παίρνουν τη σκυτάλη στις εξελίξεις, κάτι που σημαίνει ότι η εβδομάδα προβλέπεται δύσκολη και ενίοτε φουρτουνιασμένη.

Σήμερα Τρίτη βέβαια το κλίμα είναι λίγο διαφορετικό εξ αιτίας της «κρυφής» συνόδου του αστρικού Δία με τον Ερμή, η οποία αναμένεται να διευκολύνει τις επαφές και να προωθήσει την επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Η θετική αύρα θα μας δροσίζει τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη και σε κάποιες περιπτώσεις η εύνοια της τύχης στους απανταχού Γκαστόνε θα είναι σκανδαλώδης.

Θυμίζω ότι ο Δίας δεν έχει να κάνει ούτε με προσπάθεια, ούτε με κόπους, ούτε με δικαίωση των προσπαθειών, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να ξεχάσουμε τους αυστηρούς κανόνες και τους περιορισμούς που τελικά το μόνο που θα κάνουν είναι να μας στερήσουν από περισσότερες ευχάριστες στιγμές.

Παράλληλα, ας μην καρτερούμε αμφίβολες μελλοντικές προοπτικές. Το «άδραξε τη μέρα» είναι η καλύτερη συμβουλή, αφού τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις είναι γνωστό ότι έχουν ημερομηνία λήξης.

Στα πάνω τους είναι οι εύκολες λύσεις, η διασκέδαση, το χιούμορ, οι συνομιλίες και τα ταξίδια, ενώ η μέρα είναι κατάλληλη για αγορές ακόμη κι αν ξοδέψουμε κάτι παραπάνω.

Στα κάτω τους η οργάνωση, η υπευθυνότητα και η ...ησυχία, από την άποψη του ότι η καθημερινότητα στιγμές-στιγμές θα θυμίζει ένα πολύβουο μελίσσι.

Κριοί, Ζυγοί, Παρθένοι και Ιχθύες θα τρυγήσουν το περισσότερο μέλι, χωρίς όμως να μπαίνει απαγορευτικό στα υπόλοιπα ζώδια. Τοξότες και Δίδυμοι θα έχουν τα δικά τους bonus, ενώ στη λίστα έπονται οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι, εφόσον βέβαια αφήσουν παράμερα τη μουτσούνα του θεματοφύλακα των παραδόσεων.

Στο μέτωπο των σχέσεων οι κινήσεις και οι όψεις της Αφροδίτης είναι αυτές που δίνουν έναν νέο ρυθμό.

Η είσοδος του αιώνιου top model στον Υδροχόο (την Τετάρτη τα ξημερώματα στις 4:39) δίνει το πλεονέκτημα στα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Υδροχόους και Σκορπιούς) με τα παιδιά του Πλούτωνα να έχουν σε αυτή τη φάση και το μαχαίρι και το πεπόνι.

Η Αφροδίτη θα παραμείνει στο ζώδιο μέχρι τις 26/3, αυξάνοντας τον προσωπικό μαγνητισμό και των τεσσάρων αλλά η «κρυφή» σύνοδος της με τον Πλούτωνα (γίνεται με ακρίβεια την Πέμπτη) αναμένεται να δημιουργήσει σκηνικά και καταστάσεις που αρμόζουν περισσότερο στους λάτρεις του απόλυτου.

Στα πάνω τους θα είναι τα πάθη, οι πόθοι, οι ζήλειες και γενικότερα κάθε έντονο συναίσθημα. Η σεξουαλική διάθεση ενδέχεται να κτυπήσει κόκκινο και όσοι/ες θέλουν και μπορούν καλό είναι να μην χάσουν την ευκαιρία.

Η νύχτα παίρνει τα σκήπτρα, αραδιάζοντας μπρος στα μάτια μας τους πειρασμούς της, ενώ σε προσωπικό επίπεδο το μότο των ημερών είναι «ξεκαθάρισμα», κάτι που συμπεριλαμβάνει από κάψιμο φωτογραφιών, μέχρι ανελέητη λάντζα.

Φυσικά υπάρχουν και οι «στραβές». Τρόμος, φοβίες και υπαρξιακά άγχη διεκδικούν το μερίδιο τους στην καθημερινότητα μας. Η αίσθηση απώλειας και οι βουτιές στην άβυσσο της ψυχής μας δεν παύουν να κρύβουν κινδύνους μιας συνολικής ψυχικής και συναισθηματικής αποσταθεροποίησης. Για κάποιους/ες αυτή η όψη σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου, αν όχι γενικά, τουλάχιστον του δικού τους.

Αιγόκεροι, Υδροχόοι, Λέοντες και Καρκίνοι αναμένεται να είναι οι πρώτοι κοινωνοί της Πλουτώνιας ενέργειας, με τους Σκορπιούς φυσικά να πανηγυρίζουν πίσω από τις κουρτίνες.

Η όψη προσφέρεται επίσης για κινήσεις στο οικονομικό πεδίο, ιδιαίτερα αν εμπίπτουν στην διάταξη «περί κληροδοτημάτων» ή στο πολύ γνωστό και παλιό «πατάω επί πτωμάτων».


3_mar

Η Πλουτώνια ωδή συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή-Σάββατο, αφού μετά την Αφροδίτη ο Mr Deep έχει διαδοχικά ραντεβού με τον Άρη (εξάγωνο) αλλά και τον Ήλιο (ένα ιδιοσυναστρικό τετράγωνο).

Σκούρα τα πράγματα, θα έλεγε κανείς, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Η νύχτα γίνεται μέρα και η μέρα νύχτα με την έννοια της αποκάλυψης υπόγειων διαδρομών και κρυφών (σκοτεινών ή φωτεινών) προθέσεων.

Είναι κι αυτός ο Άρης που δίνει στις εξελίξεις έναν ηφαιστειακό χαρακτήρα. Από εκρήξεις εσώψυχων, μέχρι εκρήξεις σμήγματος. Το έργο «εαυτός εναντίον εαυτού» ή «καλός εναντίον κακού» μπορεί να βιωθεί ως αυτογκόλ, ως αυτοκαταστροφική επιλογή ή ως μια ανυπότακτη τρίχα που εισβάλλει -δίκην κώνωπα- στο δέρμα μας. Βόμβες, και «βόμβες», τρομοκρατία και κάθε είδους κεντρίσματα μπορεί να κάνουν την πραγματικότητα μας ελαφρώς πιο ζοφερή, ενώ γενικότερα η λίστα των απολεσθέντων θα μακρύνει.

Ακόμη, το τέλος επικρέμαται άνω των κεφαλών μας και μην ρωτήσετε «ποιό τέλος». Για τον καθένα μας είναι διαφορετικό, άσχετα αν πρόκειται και για τα γνωστά-άγνωστα τέλη (κυκλοφορίας, μίζες, κλπ).

Από την άλλη πλευρά, σε δημιουργικό επίπεδο, ο Πλούτωνας σε κάθε περίπτωση έχει να κάνει με τη διερεύνηση καταστάσεων και τα ενεργειακά ραντεβού αυτής της εβδομάδας θα βγάλουν στη φόρα πολλά. Συνάμα θα μας δώσουν την ευκαιρία να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, αφού πρώτα βέβαια τσεκάρουμε τη συμμετοχή μας στην αφετηρία του Μηδενός.

Φυσικά υπάρχουν και τα τυχερά, κυρίως για όσες και όσους θα βρεθούν σε μια απρόσμενα πλεονεκτική θέση, εξ αιτίας της εγκατάλειψης της από άλλους.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η γνωστή ρήση «το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον» θα έχει έναν σαφώς θετικό χαρακτήρα.

Οι δικαιούχοι της καλότροπης μοίρας δεν είναι σκόπιμο να οριστούν ζωδιακά, αφού η τελική κατάληξη εξαρτάται περισσότερο από τα δεδομένα του κάθε γενέθλιου χάρτη.

Όσον αφορά πάντως τους μπελάδες, το πρόβλημα είναι ότι ο Άρης δεν θα αρκεστεί στους εναγκαλισμούς του με τον Πλούτωνα. Η «κρυφή» σύνοδος του με τον Ουρανό (γίνεται με ακρίβεια την Τετάρτη) ανοίγει κι άλλα μέτωπα.

Κατ’ αρχάς ο τριπλός συνδυασμός Άρη-Ουρανού-Πλούτωνα είναι από μόνος του ένα «σοκ και δέος».

Σε κοινωνικό επίπεδο και όπου υπάρχουν ανοικτά μέτωπα, η αγριότητα ενδέχεται να ξεπεράσει κάθε όριο, πολύ αμφιβάλλω όμως αν ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τη Φύση σε καταστρεπτικότητα. Αν οι τρεις πλανήτες αποφασίσουν να μας ταρακουνήσουν, να μας πνίξουν ή να μας ...πάρουν και να μας σηκώσουν, θα το κάνουν με τον πλέον πομπώδη τρόπο. Αλάργα λοιπόν και μακριά από μας...

Επιπλέον το δίδυμο Άρη-Ουρανού είναι γνωστό πως ειδικεύεται σε πτώσεις παντός είδους. Αεροπλάνα, κοράκια, μετεωρίτες θερμοσίφωνες και διαστημόπλοια κόβουν βόλτες πάνω από τα κεφάλια μας παίζοντας το «α μπε μπα μπλομ». Κι αν μας πέσουν;

Το ζήτημα είναι σοβαρό, αφού ένα από τα κύρια γνωρίσματα της όψης είναι ο απρόβλεπτος και απροσδόκητος χαρακτήρας της. Οι κίνδυνοι μπορεί να προκύψουν από το πουθενά, χωρίς να μπορούν να προβλεφθούν με βάση κάποια λογική.

Ψηλά το κεφάλι λοιπόν, μπας και προλάβουμε να δούμε τον Ουρανό-ουρανό πριν πέσει στα κεφάλια μας...

Ανυποψίαστοι Ιχθύες, Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες έχουν καταλάβει τις πρώτες σειρές του Πλανητάριου, δίπλα τους όμως βλέπω να κάθονται αραχτοί και πολλοί Λέοντες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved