Αστρολογική Εφημερία, από 19 έως 22 Φεβρουαρίου

Tο «φάντασμα στη μηχανή» είναι πάντα πρόθυμο να ανατρέψει και να ακυρώσει κάθε «απόλυτη βεβαιότητα»
Αστρολογική Εφημερία, από 19 έως 22 Φεβρουαρίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Ο Ποσειδώνας δίνει τα ...ρέστα του σε μια φιλότιμη προσπάθεια να μας αποδείξει πως το «φάντασμα στη μηχανή» είναι πάντα πρόθυμο να ανατρέψει και να ακυρώσει κάθε «απόλυτη βεβαιότητα».

Λάθη, αβλεψίες, εξαπατήσεις, συνωμοσίες και αυταπάτες είναι η πιο ενοχλητική πλευρά της τριπλής συνόδου Ερμή, Άρη, Ποσειδώνα, για όλα αυτά όμως έχω ήδη γράψει στην περασμένη «Εφημερία» και αρχικά προτιμώ να τονίσω περισσότερο τις θετικές διαστάσεις που μπορεί να έχει αυτή η εφ’ όλης της ύλης «επίθεση» του πλανήτη της φαντασίας.

Η ανθρωπιστική πλευρά του πλανήτη μπορεί να μας κάνει να νοιώσουμε ευτυχέστεροι μέσα από την προσφορά σε πάσχοντες, έστω κι αν στην άκρη του μυαλού μας παραμονεύει η αμφιβολία: «Μήπως με δουλεύουν;»

Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό λέει η γνωστή παροιμία και ουσιαστικά εννοεί πως η θεραπευτική αξία ανάλογων πράξεων είναι τόσο μεγάλη, που ...χαλάλι κι αν μας κοροϊδεύουν.

Επιπλέον είναι γεγονός πως ο τρόπος που έχει ο Ποσειδώνας να αλιεύει πληροφορίες από το ...πουθενά, είναι πραγματικά μοναδικός και αναντικατάστατος.

Αυτό δεν αφορά μόνον τους δημιουργούς (καλλιτέχνες ή επιστήμονες) που βρίσκουν «μη γραμμικές» λύσεις στις αναζητήσεις τους αλλά και τον μέσο άνθρωπο που εμπιστεύεται το ένστικτο του. Χωρίς να υπάρχει κανένα «σημάδι», χωρίς καμιά «απόδειξη», η έμπνευση και η διαίσθηση μας αποδεικνύονται ολόσωστες, προφυλάσσοντας μας από επικίνδυνες κακοτοπιές.

Θα γνωρίζετε ήδη πως στην κόντρα μεταξύ ανεξήγητων προαισθημάτων και αντικειμενικών επιχειρημάτων, τα δεύτερα συνήθως πιάνουν ...πάτο, παρά την όποια λογική τους επίφαση.

 

Να τονίσω επίσης τα αποτελέσματα της δημιουργικής φυγής από τη μίζερη και στενόχωρη πραγματικότητα, κάτι που συμβάλλει στο να μην «πνιγόμαστε» από τα καθημερινά προβλήματα και να τα υπερβαίνουμε με το όνειρο και την φαντασία.

Κι εδώ σε πείσμα των υλιστών, αποδεικνύεται συχνά το ότι η «εθελοτυφλία» μπροστά στην «αναμφισβήτητη πραγματικότητα» αρκεί για να ακυρώσει τις συνέπειες της! Πολλές ...κανονικές πραγματικότητες έχουν την αφετηρία τους σε ανάλογες «αιθεροβασίες» δίνοντας το μέτρο αυτού που λέγεται «κανείς δεν το πίστευε κι όμως έγινε...».

Ο οραματισμός για έναν καλύτερο κόσμο δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεσμεύεται από τους κανόνες και τους περιορισμούς της «αντικειμενικής πραγματικότητας». Ο Ποσειδώνας είναι ο μόνος πλανήτης που μπορεί να το κάνει, γι αυτό όπως έχω ξαναγράψει είναι ο πιο γνήσιος επαναστάτης του ζωδιακού.

 

Αυτά βλέπει ο Κρόνος και τον κυνηγάει με το ...τουφέκι, πασχίζοντας να μας πείσει ότι σε αυτήν την ζωή υπάρχει μόνον ο νόμος της ανταπόδοσης...

Ο Ποσειδώνας όμως είναι (ευτυχώς) αμετάπειστος και συχνά μας διασώζει αναγκάζοντας μας να κάνουμε «λάθη» που στη συνέχεια αποδεικνύονται σωτήρια η απλά απομακρύνοντας μας με το μαγικό του ραβδί από τα πεδία των μαχών και των προβλημάτων.

«Δεν ήμουν εκεί, κτύπαε τον αέρα» έγραψε ο Δ Σαββόπουλος, εκφράζοντας σε μια φράση αυτήν την αλήθεια.

 

 

Για να μην ξεχνιόμαστε ωστόσο θα σας δώσω καλού-κακού μια λίστα με τα sos αυτής της τριπλής συνόδου, που δεν παύει να κρύβει κάποιους καθημερινούς και πρακτικούς μπελάδες.

Η φυγή από την πραγματικότητα μπορεί κατά περίπτωση να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όταν τα μέσα προς την επίτευξη της είναι αυτό που λέμε ...ανθυγιεινά (ουσίες και οινοπνεύματα...)

Σε μια ανάλογη κατεύθυνση η "ντόπα" με χημικές ουσίες ενδέχεται να έχει θεαματικά αποτελέσματα αλλά και ανεπιθύμητες συνέπειες.

Οι ημέρες δεν προσφέρονται καθόλου για τη διευθέτηση οικονομικών θεμάτων. Είναι γνωστό πως ο Θεός δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε αυτά και οι απανταχού προσευχές θα πάνε στράφι...

Αν και η εμφάνιση υδραυλικών προβλημάτων μπορεί να μας δώσει το έναυσμα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, ο κίνδυνος μιας μικρής ή μεγαλύτερης πλημμύρας δεν είναι και τόσο μακρινός. Προσοχή χρειάζεται και με τα υγρά στις μηχανές (αυτοκίνητα κλπ) αλλά και τα αέρια (γκάζι κλπ) που έχουν την τάση να ...διαφεύγουν.

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα υπολογιστών, κινητών κλπ, με δεδομένο ότι το ...φαντασματάκι ξέρει να κρύβεται πολύ καλά, η σοφότερη κίνηση είναι να κλείσουμε και να ξανανοίξουμε τη συσκευή. Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος από τη «γρίπη» που μπορεί να κολλήσει ένας υπολογιστής, τους γνωστούς-άγνωστους δηλαδή ιούς και spyware.

Τέλος η καθαριότητα ενδέχεται να γίνει βασική προτεραιότητα καθώς ο Ποσειδώνας αρέσκεται να μας λερώνει με ουσίες σε υγρή ή ημι-υγρή κατάσταση.

Στη συγκεκριμένη φάση, τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) είναι οι πρώτοι «πελάτες» των προϊόντων του Ποσειδώνα. Ακόμη και οι αστρικές θέσεις των τριών πλανητών είναι στην αρχή του Υδροχόου, οπότε όλα τα υπόλοιπα ζώδια έρχονται ...δεύτερα.

Δεν μπορώ όμως να μην υπενθυμίσω την συνήθως κάκιστη σχέση που έχουν τα ζώδια της Γης με τον Mister Cloud, μια ασυμβατότητα που είναι εύκολο να δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων. Ο «κόκκινος συναγερμός» που έχει σημάνει για τους Ταύρους, τους Παρθένους και τους Αιγόκερους θα εξακολουθήσει να είναι σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον και την Δευτέρα.

Φυσικά, σε πολλές περιπτώσεις η ενέργεια του Ποσειδώνα ενδέχεται να "καλυφθεί" από τον ...μανιασμένο Άρη, ο οποίος έτσι κι αλλιώς θα μας φορτώσει με νεύρα και ένταση. Είτε πρόκειται για παρεξήγηση, είτε για ένα δίκαιο ξέσπασμα, τα καβγαδάκια είναι πολύ εύκολο να κινηθούν εκτός ορίων.

Τα ατυχήματα και οι μικροτραυματισμοί είναι επίσης στο πρόγραμμα και σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να αποφευχθούν οι συνέπειες μιας μόλυνσης.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved