Αστρολογική Εφημερία, από 15 έως 18 Φεβρουαρίου

Ειδικά η επαφή του Άρη με τον Ποσειδώνα δεν είναι ποτέ «εύκολη», αφού κρύβει πολλούς κινδύνους
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία, από 15 έως 18 Φεβρουαρίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο





20100627_John Rizopoulos02JPEG


Ε-ε-έρχεται! Για τον Ποσειδώνα είναι οι ουρανομήκεις ζητωκραυγές, αφού μετά από την πολυήμερη παραμονή του στα παρασκήνια των εξελίξεων (παλιά του τέχνη, κόσκινο...) ο πλανήτης της έμπνευσης της φαντασίας και των ...ροζ καθημερινών στιγμών αποφάσισε να εισβάλλει στη ζωή μας, έστω και κάπως ετεροχρονισμένα (που ήταν ο λουφαδόρος τη Δευτέρα στη γιορτή των ερωτευμένων;)

17_feb

Ξεκινώ βέβαια με τις αισιόδοξες προοπτικές της συνόδου Ήλιου-Ποσειδώνα, η οποία σχηματίζεται με ακρίβεια την Πέμπτη και ουσιαστικά χρωματίζει όλες τις ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας.

Στα πάνω τους είναι η ευτυχία, ο ρομαντισμός, οι χαλαρωτικές στιγμές και η φυγή από την θλιβερή και μίζερη καθημερινότητα. Το ίδιο και οι μεταφυσικές, φιλοσοφικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Από την άλλη πλευρά βέβαια δεν μπορώ να αγνοήσω τις δυσάρεστες παρενέργειες αυτής της όψης σε καθαρά υλικά, πρακτικά και οικονομικά θέματα, τα οποία απλά μπαίνουν στη σφαίρα του ...«δεν υπάρχω».

Κάτω από την επιστασία του Ποσειδώνα, μόνον τα θαύματα επιτρέπονται και είναι κατανοητό πως όσες και όσοι δεν πιστεύουν σε αυτά ή στη δύναμη της ευχής και της προσευχής, βρίσκονται αυτομάτως σε μειονεκτική θέση.

Και κάτω από αυτό το πρίσμα, οι πρώτοι που δεν θα χαρούν καθόλου από την επίσκεψη του mister Cloud στις ζωές μας, είναι οι πραγματιστές Αιγόκεροι, Παρθένοι και Ταύροι, που πάντα έβλεπαν με μισό μάτι τις ασάφειες και τα μπερδέματα αυτού του «υπερβατικού μπελά».

Μέσα από τα γήινα φίλτρα ο Ποσειδώνας δεν είναι παρά ένας φορέας απάτης και δυστυχώς για τον καθένα μας δεν παύει να ισχύει το γνωστό «ότι φοβάσαι, αυτό παθαίνεις».

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση ο «κόκκινος συναγερμός» των πραγματιστών έχει και ουσιαστικά ερείσματα. Κι αυτό γιατί πίσω από τον Ήλιο ακολουθούν ο Άρης και ο Ερμής, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη «τρικυμία».

Ειδικά η επαφή του Άρη με τον Ποσειδώνα δεν είναι ποτέ «εύκολη», αφού κρύβει πολλούς κινδύνους, είτε από τη δράση «αόρατων» δυνάμεων, είτε από τις επιθετικές διαστάσεις που παίρνουν όλες οι Ποσειδώνιες μορφές ύλης και ενέργειας, από τις τοξικές ουσίες μέχρι τα ...φαντάσματα.

Ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με πλημμύρες, καταιγίδες κλπ, χιονοστιβάδες και οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο πνιγμού.

Επιπλέον, η σύνδεση του Ποσειδώνα με τις ασθένειες και τις επιδημίες, είναι στη συγκεκριμένη περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη, εντείνοντας περισσότερο τους φόβους για μια γενικευμένη επιδρομή της γρίπης στα σπίτια μας.

Ως αντίδοτο στις παρενέργειες της δράσης του επιθετικού Ποσειδώνα συστήνεται η χρήση φυσικών μέσων προστασίας (βότανα, ομοιοπαθητικά σκευάσματα κλπ) διότι συχνά οι επιπτώσεις από την χημική καταστολή μιας προσβολής ενδέχεται να είναι πιο σοβαρές από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Και βέβαια, επειδή ο κίνδυνος μιας λανθασμένης διάγνωσης είναι υπαρκτός θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνεται διασταύρωση της όποιας διάγνωσης.

Ανεπιθύμητες είναι συνήθως και οι επιπτώσεις ενός διεγερμένου Ποσειδώνα στην κοινωνική και την πολιτική ζωή, αφού τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και επιπλέον παίζονται χοντρά παιχνίδια στα παρασκήνια. Ίντριγκες, δολοπλοκίες, συνωμοσίες, μπλόφες και κατασκοπευτικές πρακτικές κλέβουν την παράσταση και δίνουν το ρυθμό στις εξελίξεις.

Ακόμη τομείς όπως η Υγεία και η Εκκλησία περνούν από ...σαράντα κύματα με τα φαρμακερά βέλη να στοχεύουν κατά δικαίων και αδίκων.

Ο Κρόνος

Το πρόβλημα είναι πως όλα αυτά συνδυάζονται με το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, το οποίο σχηματίζεται με ακρίβεια την Παρασκευή. Κινούμενος σε ένα εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, ο Κρόνος προετοιμάζει την «αντεπίθεση» των πραγματιστών, φέρνοντας μας κατάφατσα με τη σκληρή πραγματικότητα, ιδιαίτερα σε συναισθηματικά και οικονομικά θέματα.

Πίκρες και βάσανα «υπόσχεται» η όψη σε πλήρη διάσταση με τη νιρβάνα των προηγούμενων ημερών.

Οι διαπροσωπικές σχέσεις δοκιμάζονται από μικρότερες ή μεγαλύτερες κρίσεις και σίγουρα η περίοδος δεν προσφέρεται για επενδύσεις ονείρων. Φυσικά υπάρχουν και οι ευνοημένοι. Πέρα από τα περήφανα γηρατειά που πετούν τη σκούφια τους κάθε φορά που κάνει την εμφάνιση του ο Κρόνος, κάθε εν δυνάμει «προβληματικός» (παντρεμένος, δεσμευμένος, μπλεγμένος με οποιονδήποτε τρόπο) έχει τα ...τυχερά του. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι άλλοι/ες που βαδίζουν ανυποψίαστα προς μια «πολλά υποσχόμενη» σχέση.

Στα πάνω τους είναι πάντως οι δημόσιες σχέσεις, οι «χρήσιμες» γνωριμίες, η διεκπεραίωση υποχρεώσεων ή καθηκόντων, η παροχή υπηρεσιών και οι ...πληκτικές συναθροίσεις.

Στα κάτω τους -τι άλλο- η διασκέδαση, οι απρόσκοπτοι έρωτες, οι οικονομικές επενδύσεις και οι ...χαριτωμενιές.

Τα παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) είναι στην πρώτη γραμμή των ευθυνών, με τους τελευταίους βέβαια να έχουν σαφές πλεονέκτημα εξ αιτίας της ιδιοσυγκρασίας τους αλλά και των ιδιαίτερα φιλικών σχέσεων που διατηρούν με τον Κρόνο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved