Αστρολογική Εφημερία, από 31 Ιανουαρίου, έως 3 Φεβρουαρίου

Ο Άρης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των ημερών, δίνοντας μας την ευκαιρία να ανεβάσουμε ταχύτητα και να καλύψουμε το όποιο χαμένο έδαφος.

Αστρολογική Εφημερία, από 31 Ιανουαρίου, έως 3 Φεβρουαρίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Ο Άρης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των ημερών, δίνοντας μας την ευκαιρία να ανεβάσουμε ταχύτητα και να καλύψουμε το όποιο χαμένο έδαφος.

Φυσικά αυτό δεν θα επιτευχθεί χωρίς εμπόδια, που μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις θα μοιάζουν με βουνό.

Τα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» και γι αυτά έννοιες όπως «ηρεμία» ή «χαλάρωση» ανήκουν προς το παρόν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Στην ίδια μοίρα ενδέχεται να βρεθούν και όσες/οι εκ των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 18η μοίρα, έχουν γεννηθεί δηλαδή περίπου στο μέσον των ζωδίων τους.

Θυμίζω ότι η ενέργεια του Άρη έχει οξεία και κυματοειδή μορφή με υψηλές κορυφώσεις και βαθιές κοιλιές, όπως ακριβώς τα κύματα σε μια αγριεμένη θάλασσα.

Κατ’ επέκταση στην καθημερινότητα μας οι φάσεις της έντονης δράσης, της αγωνιστικότητας και των αντιπαραθέσεων, συνυπάρχουν και εναλλάσσονται με εκείνες της πλήρους αδράνειας. Μια αδράνεια που σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται είτε στον κάματο-υπερκόπωση από την υπερπροσπάθεια που έχει προηγηθεί, είτε σε άλλα «δωράκια» του Άρη, όπως είναι οι πυρετοί, τα πρηξίματα και οι πόνοι που μας κρατούν καθηλωμένους στο «έδαφος».

Φυσικά ο Άρης έχει και τις «στραβές» του. Η νευρική υπερένταση που είθισται να συνοδεύει τη δράση του γίνεται νερό στο μύλο των αντιπαραθέσεων και μαζί με την αδρεναλίνη κορυφώνονται και οι κάθε είδους ...εχθροπραξίες.

Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται η απορρόφηση της πλεονάζουσας ενέργειας με όσο το δυνατόν πιο ορθολογικό τρόπο σε δραστηριότητες όμως που μας είναι σχετικά γνωστές. Κι αυτό για να αποφευχθούν τα ποικίλα «παρατράγουδα» από μια εντατική και απότομη χρήση του μυϊκού μας συστήματος.

 

 

Ειδικά για την τρέχουσα εβδομάδα, η αναζήτηση ενός μέτρου είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη, ώστε να απορροφηθούν με επιτυχία οι κραδασμοί από την -όσο να ’ναι, ασύμβατη ενεργειακά- επαφή του αστρικού Άρη με τον τροπικό Κρόνο.

Τα «πρέπει» και τα «θέλω», οι περιορισμοί και τα επιβιωτικά ένστικτα, η αναγκαιότητα και η νεανική ορμή είναι σκόπιμο να βρουν ένα κοινό πεδίο συνεννόησης, διαφορετικά η σύγκρουση θα είναι τόσο σκληρή, όσο και αδιέξοδη.

Μάλιστα, η συμμετοχή στο τετράγωνο των δύο πλανητών του Ήλιου και της Δήμητρας του προσδίδει μια μεγάλη εμβέλεια, τόσο επί προσωπικού, όσο και σε σχέση με τις κοινωνικές-πολιτικές εξελίξεις.

Η βία φέρνει βία και ήδη σε κάποιες γειτονικές χώρες η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Εύχομαι και ελπίζω να μην μπει στο σπίτι μας.

 

Ενώ το δίπολο Άρη-Κρόνου «απειλεί» με ρήξεις και ατυχήματα, το τετράγωνο του αστρικού Ήλιου με τον τροπικό Κρόνο δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο καθηκόντων και περιορισμών, που ενδέχεται να φορτώσουν πολλά βάρη στις πλάτες των παρορμητικών και των σταθερών ζωδίων. Και αν οι Αιγόκεροι -ως ένα βαθμό και οι Ταύροι- είναι σε θέση να δικαιωθούν ή να καρπωθούν τα πλεονεκτήματα της τήρησης ιεραρχίας, κανόνων, δεοντολογίας ή μιας real πολιτικής, τα υπόλοιπα έξι ζώδια θα πρέπει να «χορέψουν» κάτω από πίεση και συχνά με εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Αυτό το crash test δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην αποτυχία, γεγονός είναι όμως ότι όλοι μας θα πρέπει να ποντάρουμε στις ικανότητες και την εμπειρία μας παρά στην τύχη, η οποία λογικά βρίσκεται κάπου στις Μπαχάμες και λιάζει το κορμάκι της...

 

1_feb_copy

Για τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες) οι πιέσεις σε αυτό το επίπεδο κατά τεκμήριο θα είναι πολύ μειωμένες και στις περισσότερες περιπτώσεις θα βρεθούν στη θέση του παρατηρητή.

Βέβαια, οι «κοσμικοί συνωμότες» τους ετοιμάζουν άλλου είδους ...χουνέρια.

Μέσα σε όλο το Άρειο-Κρόνιο πλαίσιο της εβδομάδας, το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό, που σχηματίζεται με ακρίβεια την Τετάρτη, μοιάζει σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Εκπλήξεις απρόοπτα και πολύ ...διαφορετικές προσωπικές στιγμές, συνθέτουν μια άλλη πραγματικότητα ή οποία περιβάλλει άμεσα τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεταβλητών ζωδίων.

Φυσικά, οι ανατροπές που επαγγέλλεται η όψη δεν θα είναι αρεστές στους πιο συντηρητικούς ή «ευθυγραμμισμένους» χαρακτήρες (από αυτήν την άποψη οι Παρθένοι ξεκινούν με ...μειονέκτημα).

Κατά τεκμήριο, το σπάσιμο της ρουτίνας και οι εναλλακτικές επιλογές θα αρέσουν πολύ σε Διδύμους και Τοξότες, ενώ οι Ιχθύες δικαιούνται όπως πάντα ένα παράθυρο διαφυγής κάπου στο ...διάστημα. Any way, κάτω από αυτές τις συνθήκες, η έκφραση θα είναι πιο απελευθερωμένη, είτε πρόκειται για θέματα σχέσεων, είτε για μια δημιουργική προσπάθεια.

Bonus από την όψη μπορεί να «τσιμπήσουν» και οι Υδροχόοι, εκμεταλλευόμενοι τις άριστες σχέσεις τους με τον πλανήτη του απροσδόκητου.

 

 

 

Σε αυτήν την εξ ανάγκης μακροσκελή αναφορά στις συνθήκες της εβδομάδας δεν θα παραλείψω να επισημάνω τις αλλαγές ζωδίων του Ερμή και της Αφροδίτης.

Ο πρώτος μπαίνει στον Υδροχόο λίγο μετά το ξεκίνημα της Παρασκευής, έχοντας μάλιστα ως προίκα την «κρυφή» σύνοδο του με τον Πλούτωνα, μια διαφορετική νότα που στοχεύει κυρίως στα αυτιά Υδροχόων, Αιγόκερων, Λεόντων και Καρκίνων.

Κάποιες ειδήσεις ενδέχεται να μην είναι και ότι το καλύτερο, σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να ...πυροβολήσουμε τον αγγελιοφόρο!

Την ίδια μέρα, γύρω στις οκτώ το πρωί η Αφροδίτη μετακομίζει στον Αιγόκερω, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Σε όλο αυτό το διάστημα Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Ζυγοί και Κριοί θα δουν αρκετά πράγματα να «τρέχουν» στην προσωπική τους ζωή και θα καρπωθούν ευκολίες και ευκαιρίες. Όσον αφορά τις σχέσεις όμως τα μηνύματα είναι αντιφατικά, αφού η καλή Αφροδιτούλα πρόκειται να διασταυρωθεί στο ταξίδι της και με μερικούς εξαιρετικά δύστροπους «συνομιλητές», όπως είναι ο Πλούτωνας και κυρίως ο Κρόνος.

 

Κλείνοντας οφείλω να τονίσω ότι η Δευτέρα και η Τρίτη είναι δύο ημέρες με «ανταπόκριση» στις πρόσφατες εκλείψεις και από αυτήν την άποψη μπορεί να θεωρηθούν κρίσιμες, ανεξάρτητα από τις πλανητικές όψεις που γίνονται.

Για περισσότερα στοιχεία σε σχέση με το πως ενδέχεται να εκδηλωθεί στην πράξη η ενέργεια των εκλείψεων μπορείτε να ανατρέξετε στα σχετικά άρθρα στην ενότητα Προβλέψεις

Για τη Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται την Πέμπτη και έχει εξαιρετικό και πολλαπλό ενδιαφέρον για την χώρα μας, θα υπάρξει χωριστή αναφορά

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved