Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 21 έως και 22 Μαρτίου

Τα μέτωπα μπορεί να ανοίξουν παντού και ανά πάσα στιγμή «δι’ ασήμαντον αφορμήν»

Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 21 έως και 22 Μαρτίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John Rizopoulos02JPEG

Άρξατε πυρ!

Η είδηση της εβδομάδος είναι βέβαια αυτή η ...περίεργη Νέα Σελήνη με τον Ουρανό -αλλά και τον Άρη- να κρατούν τα ηνία του κοσμικού άρματος. Η όλη υπόθεση θυμίζει επικίνδυνα τον Φαέθοντα που μέσα στην ορμή και την απερισκεψία της νιότης του έπαιξε με τα άκρα και έχασε, ωστόσο αυτό μεταφερμένο στο σήμερα αναφέρεται πρωτίστως σε συλλογικές-κοσμικές εξελίξεις, αφού στο συγκεκριμένο πεδίο ο σχετικά χαμηλός βαθμός συνειδητότητας επιτρέπει στους πλανήτες να λειτουργούν στην πιο «πρωτόγονη» μορφή τους.

Επί προσωπικού, οι ισχυροί κραδασμοί, οι προκλήσεις και τα αιτήματα αλλαγής πρέπει επίσης να θεωρούνται δεδομένα αλλά όλοι έχουμε τον τρόπο να διαχειριστούμε την κοσμική ενέργεια με έναν αποδοτικό ή δημιουργικό τρόπο, «ακούγοντας» το μήνυμα των ουρανών. Στην προκειμένη περίπτωση για παράδειγμα, θα ήταν λάθος να επιμείνουμε σε παρωχημένα σχήματα ή να γαντζωθούμε απελπισμένα σε κάτι που μέλλει να αλλάξει και μάλιστα με ξαφνικό ή απότομο τρόπο. Το «μυστικό» είναι να δρομολογήσουμε εμείς τις αλλαγές, κρατώντας και το μαχαίρι και το πεπόνι. Θα ήταν επίσης λάθος να αποποιηθούμε της μαχητικότητας μας, ευελπιστώντας σε μια ήρεμη διευθέτηση των πραγμάτων. Αν και είναι σοφό να μην παραβιάσουμε παρασάγγας το «μέτρον άριστον», με τον Άρη επιβλέποντα, μια εμφατική γροθιά στο τραπέζι μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα, αφυπνίζοντας βουλήσεις και συνειδήσεις.

Όσον αφορά τις όψεις των ημερών, με μια πρώτη ματιά η σύνοδος του Ήλιου με τον Ερμή παραπέμπει σε ένα επικοινωνιακό κρεσέντο, με δεδομένο μάλιστα ότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο πρέπει να καλυφθούν καίριες παραλείψεις και να επινοηθούν «πατέντες» για να αντιμετωπιστούν έκτακτες καταστάσεις. Τα διαρκή πήγαινε - έλα δεν είναι παρά η πιστή εφαρμογή του «όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια»... Κι εδώ βέβαια θα δικαιωθούν όσες και όσοι έχουν σε πλήρη διαθεσιμότητα εναλλακτικές επιλογές, διεκδικώντας επάξια τον ρόλο του «μάγου». Διότι στα μάτια των άλλων θα μοιάζουν με ταχυδακτυλουργούς που βγάζουν λαγούς απ’ το καπέλο τους.

Όμως σε αυτήν την πολύβουη αλλά «ουδέτερη» όψη διεκπεραίωσης καταστάσεων, παρεμβαίνει ο Άρης κάνοντας τα πράγματα ...λίγο πιο exciting! Διεκδικήσεις διανθισμένες με μπόλικες αυθαιρεσίες και ...αγριοφωνάρες μπορεί να δώσουν στην καθημερινότητα έναν πολύ γρήγορο ρυθμό, με τα ντεσιμπέλ να πάλλουν τα τύμπανα μας σαν κρουστά μιας heavy metal μπάντας. Rock around the clock κι ότι βγει για τα «έξαλλα νιάτα», ενοχλητική βαβούρα και ...αίσχος για τους απανταχού «καθώς πρέπει» και ευυπόληπτους πολίτες. Τα μέτωπα μπορεί να ανοίξουν παντού και ανά πάσα στιγμή «δι’ ασήμαντον αφορμήν». Στο σπίτι, το δρόμο, τη δουλειά ή ακόμη και στο ...Facebook, με «τσίτα τα γκάζια» είναι θέμα χρόνου το πότε θα στηθεί το εκατέρωθεν ...αντάρτικο! Τα ατυχήματα και τα σπασίματα συμπληρώνουν το σκηνικό των «κρυφών» αντιθέσεων του Άρη με τον Ήλιο και τον Ερμή -διότι περί αυτού πρόκειται.

Πάμε τώρα στα αντίμετρα...

Ο Άρης απαιτεί δράση και κατανάλωση ενέργειας κι εμείς δεν έχουμε παρά να υπακούσουμε στις εντολές του, πράττοντας τα δέοντα: Σπορ, γυμναστική, χορός, σεξ και κάθε μορφή εργασιοθεραπείας μπορούν να γίνουν η «θυσία» μας στον βωμό του πλανήτη, αποτρέποντας ίσως τις πιο ενοχλητικές εκδηλώσεις του, όπως για παράδειγμα το μαλλιοτράβηγμα ή ένα βουλωμένο μάτι...

Και γράφω «ίσως», αφού συχνά η φούρια μας να καλύψουμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο απαιτήσεις ετών, έχει σαν αποτέλεσμα ένα μεγαλειώδες πιάσιμο!

Όσο για τις έριδες και τον εκνευρισμό, αν τυχόν τα πράγματα φθάσουν στο απροχώρητο μια καλή λύση -εκτός από το ξίδι- είναι η αποχώρηση από το πεδίο της «μάχης», πριν ο εγωισμός φουντώσει και τα πάρει όλα παραμάζωμα. Εξ άλλου ουδείς αναμάρτητος!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved