10 Φεβρουαρίου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;

Μία αστρολογική εκτίμηση και πρόβλεψη για όσους έχουν τα γενέθλια τους σήμερα
10 Φεβρουαρίου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;





Η συμβολική κάθε μοίρας του ζωδιακού





Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρουσιάζεται η συμβολική των 360 μοιρών του ζωδιακού. Με το θέμα έχουν ασχοληθεί πολλοί αστρολόγοι, ξένοι αλλά και Έλληνες, μεταφέροντας-αποδίδοντας, κυρίως την εκδοχή του Ιταλού αστρολόγου Adriano Carelli.

Εμείς θα σας θυμίζουμε μέρα-μέρα την συμβολική της μοίρας που «πατάει» ο Ήλιος βοηθώντας όσες ή όσους έχουν τα γενέθλια τους να πάρουν μια εικόνα για τις προδιαγραφές τους. Φυσικά, αντί για τον Ήλιο, μπορεί κανείς να έχει σε αυτήν την μοίρα, τον Ωροσκόπο, την Σελήνη, έναν πλανήτη ή κάποιο άλλο ευαίσθητο σημείο του χάρτη του.










20 έως 21 Υδροχόου

Σύμβολο: Ένας καλόγερος ξαπλωμένος ανάσκελα στο γυμνό χώμα».

Ερμηνεία: Ο άνθρωπος εδώ μπορεί να έχει μια ισχυρή ροπή προς την μοναχική ζωή (όχι απαραίτητα ως μοναχός) αποκρούοντας τις «εφήμερες» χάρες της κοινωνικότητας.

Το δυνατό του σημείο είναι η έρευνα και η ενδοσκόπηση, μέσα από τις οποίες είναι σε θέση να συγκροτήσει το δικό του σύστημα αξιών, μακριά από ακρότητες και πειθαναγκασμούς. Όμως χωρίς την αγάπη, δεν έχει καμία τύχη και στην πραγματικότητα η αναζήτηση της είναι το μεγάλο του «βάσανο».

Ντροπαλός ή συνεσταλμένος βρίσκει νόημα είτε στην Φύση, είτε στα υψηλά νοήματα της ζωής. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και άτρωτος στους «πειρασμούς» του κόσμου. Αν μάλιστα υποκύψει σε αυτούς -κάτι διόλου απίθανο- μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά φιλήδονος ή καιροσκόπος, με την διαφορά πως σύντομα θα επανέλθει ...δριμύτερος στην προηγούμενη στάση του, ρίχνοντας το ανάθεμα στους άλλους. Όλα αυτά είναι πιθανόν να δημιουργήσουν σημαντικές δυσκολίες στην προσωπική του ζωή, αφού είναι δύσκολο να βρεθεί μια «αδελφή ψυχή» που να ανέχεται τα πίσω-μπρος των επιθυμιών αλλά και το ανελέητο «μαστίγωμα» της όταν επικρατούν οι εσωστρεφείς τάσεις.

Το απόφθεγμα της μοίρας: «Η μοναξιά ευνοεί τις μεγάλες αρετές και καταστρέφει τις μικρές» Sidney Smith

Χ.Δ.

Οι τάσεις μέχρι τα επόμενα γενέθλια

Αισθηματικά

Ενώ ο Ουρανός ...προσπαθεί να σας βάλει σε μια διαδικασία ανανέωσης, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα της προσωπικής σας ζωής, από την άλλη πλευρά ο Κρόνος έχει την πρόθεση να σας βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, εγείροντας απαιτήσεις που διακρίνονται για ένα και μόνο πράγμα: Εν ονόματι της «χρησιμότητας» ή της κοινωνικής καταξίωσης να υποκύψετε είτε στην βούληση των άλλων, είτε στην δική σας «συντηρητική» φωνή. Και επειδή τα ζητήματα καρδιάς δεν είναι καριέρα, αν το πράξετε, δεν θα αργήσει η ώρα που θα μετανιώσετε γι’ αυτό, ακόμη και αν το αντίτιμο της υποχώρησης σας είναι υψηλό.

Το καλύτερο για σας θα ήταν να κλείσετε τα αυτιά σας στις Σειρήνες της «σωφροσύνης» και να αφεθείτε εκεί που σας οδηγεί το συναίσθημα, όχι για να κερδίσετε αλλά για να είστε απλά ο εαυτός σας. Γιατί μόνον έτσι θα μπορέσετε ύστερα από τους όποιους κλυδωνισμούς να βρεθείτε -έτσι στα ξαφνικά- σε έναν παράδεισο που πάντα ονειρευόσαστε.

Οι προσδοκίες σκοτώνουν τις σχέσεις, αυτό είναι που πρέπει να θυμάστε.

Οικονομικά

Η χρονιά δεν θα είναι εύκολη, αφού θα πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο της λιτότητας, είτε με «μνημόνιο», είτε χωρίς αυτό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και εκ προοιμίου αποτυχημένη. Ίσα-ίσα οι εμπειρίες που θα αποκομίσετε, είναι «εμπειρίες ζωής» και πάνω τους μπορείτε να κτίσετε μια νέα ζωή, αποβάλλοντας τα ξένα «δάνεια» και τους «ξύλινους» κώδικες. Η προνοητικότητα, η σύνεση αλλά και η συνειδητή στάση πέρα από μοιρολατρίες, θα σας βοηθήσουν να περάσετε με επιτυχία τις εξετάσεις και είναι τελικά στο χέρι σας το αν οι πιέσεις θα αποδειχθούν εφαλτήριο για μια συγκροτημένη προσπάθεια ή αντίθετα θα σας ρίξουν στο «καναβάτσο». Σε κάθε περίπτωση, καλείστε να βρείτε ασφαλιστικές δικλείδες που να σας προστατέψουν από τα λάθη των άλλων, ιδιαίτερα αν όλα κρίνονται από μια σημαντική συνεργασία.

Γ.Ρ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved