Αστρολογική Εφημερία, από 25 έως 29 Ιανουαρίου

Τα όνειρα φτιάχνουν την πραγματικότητα, αυτή είναι η πίστη κάθε Ποσειδώνιου τύπου
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία, από 25 έως 29 Ιανουαρίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John Rizopoulos02JPEG

Business first! Καιρό είχε να κάνει την εμφάνιση του ο Κρόνος, αφού είχαμε να ακούσουμε νέα του από τις αρχές του μήνα.

Το τετράγωνο του με τον Ερμή, μας επισημαίνει ότι η καθημερινότητα μας ενδέχεται να γίνει πιο δύσκολη και ότι επιπλέον θα πρέπει να βασιζόμαστε στις σίγουρες και δοκιμασμένες λύσεις.

Όσον αφορά την τύχη, στην κόντρα νιάτα-γηρατειά το «διπλό» είναι μάλλον ...άχαστο!

Με δεδομένο το ότι η όψη σχηματίζεται στον παρορμητικό σταυρό, Κριοί, Καρκίνοι και Ζυγοί καλούνται πρώτοι να βρουν το μέτρο και τις ισορροπίες ανάμεσα στα «θέλω» και τα «πρέπει» τους, με τα τελευταία να έχουν σαφώς το «πάνω χέρι». Αντίθετα οι Αιγόκεροι αναμένεται να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και κυρίως την έφεση τους να μαγειρεύουν πριν πεινάσουν.

Το νου τους θα πρέπει να έχουν και οι «μεταβλητοί» Δίδυμοι, Τοξότες και Ιχθύες, αφού οι αστρικές θέσεις των δύο πλανητών είναι στην 23η μοίρα της ποιότητας τους.

Εννοείται πως οι τέταρτοι της παρέας, οι Παρθένοι, έχουν αντίστοιχα το φυσικό πλεονέκτημα, εξ αιτίας του ταλέντου τους στην ιεράρχηση και στην αξιολόγηση των λεπτομερειών.

Στα πάνω τους οι ευθύνες, η δεοντολογία, η αυστηρότητα, η συνέπεια, οι κανόνες, οι ποινές, οι καθυστερήσεις, τα εμπόδια, το άγχος, οι ελλείψεις, τα τεχνικά προβλήματα. η γραφειοκρατία αλλά και οι «σιτεμένοι».

Στα κάτω τους η διασκέδαση, η ανευθυνότητα, η ελαφρότητα, η ανεμελιά, οι νεανικές ...τρέλες και η απρόσκοπτη επικοινωνία.

Ο παππούς του ζωδιακού θα ξανακτυπήσει στο τέλος της εβδομάδας, όταν ως αστρικός θα σχηματίσει ένα «κρυφό» τετράγωνο με την Αφροδίτη στον Τοξότη.

Σίγουρα όχι καλή συγκυρία για ΣΚ αλλά αυτά έχει η ζωή... Ένα σινεμαδάκι και πολύ μας πέφτει...

Η όψη αναμένεται να αναδείξει εκτός των άλλων οικονομικά θέματα, με τις αναγκαιότητες να περικόπτουν σχέδια για ταξίδια, εκδρομές ή μια ...τρελή dolce vita

Όσον αφορά τον ερωτικό τομέα, πολλοί και πολλές θα θυμηθούν την ενδέκατη εντολή «ου μπλέξεις», αφού πλην εξαιρέσεων, κάτω από την υψηλή επιστασία του Κρόνου προωθούνται στην καλύτερη περίπτωση οι «χρήσιμες» σχέσεις και στην χειρότερη εκείνες με χρόνια προβλήματα.

Και είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο τα επτά από τα δώδεκα ζώδια ενδέχεται να πέσουν στις δαγκάνες του. Εξαίρεση αποτελούν τα τέσσερα σταθερά που έχουν ...άλλον στο κεφάλι τους (τον Άρη) και οι βασικές τους προτεραιότητες έχουν να κάνουν με διλήμματα του τύπου «να τον δείρω σήμερα ή αύριο;»

Εξαίρεση φυσικά αποτελούν και οι Αιγόκεροι, οι οποίοι αν δεν είχαν να αντιμετωπίσουν την μεσοβδόμαδη παρεμβολή του Ποσειδώνα, θα δόξαζαν τον Ύψιστο για την απρόσμενη εβδομάδα του μέλιτος.

Όμως για όλες τις ζωδιακές ομάδες ισχύουν και άλλα κριτήρια.

Ο «παλιός είναι αλλιώς», ενώ ο νέος τρέχει στις αγγαρείες... Τα περήφανα γηρατειά θα έχουν τις ευκαιρίες τους κι έτσι είναι το σωστό και το δίκαιο...

Ακόμη, υπάρχουν και οι εξ ορισμού μπλεγμένοι που θα νοιώσουν τον πειρασμό να τους καίει τα σωθικά.

Έτσι, παντρεμένοι, παντρεμένες αλλά και οι άνω των 40 έχουν το σαφές προβάδισμα σε θέματα καρδιάς, το ζήτημα βέβαια είναι το κατά πόσον οι σχέσεις που θα δημιουργηθούν θα μπορέσουν να κυλήσουν χωρίς εμπόδια.

Στα πάνω τους οι κοινωνικές υποχρεώσεις, ο ρεαλισμός, οι διαψεύσεις, οι στενοχώριες αλλά και οι οικονομικές απώλειες.

Στα κάτω τους η απρόσκοπτη διασκέδαση, τα τυχερά και οι μεγάλες προσδοκίες.


27_jan

Για τον φίλτατο Ποσειδώνα ήδη έκανα μια μνεία και απομένει να σας πω τις λεπτομέρειες.

Το «κρυφό» τετράγωνο του με την αστρική Αφροδίτη, το οποίο σχηματίζεται με ακρίβεια την Τετάρτη, αναμένεται να εξυπηρετήσει άμεσα κάθε ...αιθεροβάμονα που ελπίζει πάντα στο καλύτερο και κλείνει τα μάτια στην ασχήμια.

Τα όνειρα φτιάχνουν την πραγματικότητα, αυτή είναι η πίστη κάθε Ποσειδώνιου τύπου, που πασχίζει να εξωραΐσει την πραγματικότητα, ακόμη και με τον κίνδυνο να βρεθεί εντελώς εκτεθειμένος.

Ξέρετε ότι είμαι από τους ένθερμους υποστηρικτές του πλανήτη, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, το ότι προηγείται του Κρόνου μου αφήνει την αίσθηση του «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος». Και μπορεί ο Κρόνος να μην ...χαχανίζει αλλά σίγουρα ξέρει να «τιμωρεί» την αυθάδεια του Ποσειδώνα είτε με απογοητεύσεις στα όρια της κατάθλιψης, είτε με άλλου είδους παθήσεις.

Το διάλειμμα λοιπόν που επαγγέλλεται ο πλανήτης της φαντασίας δεν θα έχει την ανάλογη συνέχεια, κάτι που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι απανταχού Ιχθύες, κρυφοί και φανεροί.

Για την ιστορία πάντως σημειώνω:

Στα πάνω τους η χαλάρωση, τα παραμύθια, τα λουλούδια, τα φρου-φρου, τα αρώματα και ο ρομαντισμός.

Στα κάτω τους η αντικειμενική αλήθεια, ο ρεαλισμός και οι Αιγόκεροι.

Άφησα τελευταίο τον πιο φασαριόζο πρωταγωνιστή της εβδομάδας, που δεν είναι άλλος από τον Άρη.

Η σύνοδος του με τη Δήμητρα στον Υδροχόο ανάβει τα αίματα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ρήξεις και ανατροπές, αυθαιρεσίες ή διεκδικήσεις στα όρια της νομιμότητας, με την ένθερμη συμμετοχή μάλιστα του ανταριασμένου κοινού.

Επί προσωπικού η όψη αφορά άμεσα Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς, οι οποίοι καλούνται να υπερασπιστούν θέσεις, αρχές -ακόμη και τις αυτονόητες- με κίνδυνο να ξεπεράσουν τα όρια μιας απλής διαμάχης.

Οι σχέσεις, τα επαγγελματικά ή τα οικογενειακά θέματα είναι τα κυριότερα πεδία των μαχών και σίγουρα οι νίκες θα διαδέχονται τις ήττες και τανάπαλιν.

Πολεμικό μένος ενδέχεται να πιάσει και όσες/ους εκ των παρορμητικών ζωδίων είναι ευαίσθητοι στις αστρικές διελεύσεις. Η σύνοδος των δύο πλανητών στην αστρική της εκδοχή γίνεται στη μέση του Αιγόκερω, οπότε ας έχουν γνώσιν οι φύλακες...

Σε κοινωνικό επίπεδο πάντως, ανεξαρτήτως ζωδίου, το σφιχταγκάλιασμα των δύο πλανητών σπέρνει θύελλες, ενίοτε «δι ασήμαντον αφορμήν»

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved