28 Ιανουαρίου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;

Μία αστρολογική εκτίμηση και πρόβλεψη για όσους έχουν τα γενέθλια τους σήμερα

28 Ιανουαρίου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;





H συμβολική κάθε μοίρας του ζωδιακού





Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρουσιάζεται η συμβολική των 360 μοιρών του ζωδιακού. Με το θέμα έχουν ασχοληθεί πολλοί αστρολόγοι, ξένοι αλλά και Έλληνες, μεταφέροντας-αποδίδοντας, κυρίως την εκδοχή του Ιταλού αστρολόγου Adriano Carelli.

Εμείς θα σας θυμίζουμε μέρα-μέρα την συμβολική της μοίρας που «πατάει» ο Ήλιος βοηθώντας όσες ή όσους έχουν τα γενέθλια τους να πάρουν μια εικόνα για τις προδιαγραφές τους. Φυσικά, αντί για τον Ήλιο, μπορεί κανείς να έχει σε αυτήν την μοίρα, τον Ωροσκόπο, την Σελήνη, έναν πλανήτη ή κάποιο άλλο ευαίσθητο σημείο του χάρτη του.










7 έως 8 Υδροχόου

Σύμβολο: «Ένας άνδρας που από το πόδι του κρέμεται μια σπασμένη αλυσίδα».

Ερμηνεία: Εδώ υπάρχει μια ειλικρινής δίψα για ελευθερία, ωστόσο δεν λείπουν οι αντιφάσεις. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι προκλητικός, άμεσος και γενικότερα δυνατός χαρακτήρας, προικισμένος με μεγάλες ικανότητες κι έτοιμος να αγωνιστεί για να κατακτήσει την ελευθερία του. Αλλά πέρα από το ότι αυτό σημαίνει πως νομοτελειακά στην ζωή του θα βρίσκεται κατά περιόδους «δεμένος» από ηθικές ή φυσικές αλυσίδες, τελικά κι αυτός ο ίδιος είναι πιθανόν να έχει την τάση να δεσμεύει τους άλλους. Άρα ο «κρυφός» σκοπός της ζωή του είναι τελικά να μάθει να σέβεται την ελευθερία και την αξιοπρέπεια όχι μόνον την δική του αλλά και των συνάνθρωπων του.

Και η αίσθηση της δικαιοσύνης που σίγουρα διαθέτει μπορεί να μην είναι αρκετή αν υπάρχει πολύ μεγάλος εγωκεντρισμός, ο οποίος τον κάνει να βλέπει τα πράγματα από μια στενή, προσωπική σκοπιά. Αυτό ισχύει και για το μυαλό του, εφ' όσον το «πέταγμα» σε νέες και απεριόριστες περιοχές μπορεί να περιορίζεται από κλισέ και πεποιθήσεις. Αν ο άνθρωπος σταθεί ικανός να σπάσει τα δεσμά του, τότε η σκέψη του, απελευθερωμένη, μπορεί να πετάξει πέρα από το κατώφλι της συνείδησης.

Το απόφθεγμα της μοίρας: «Αν οι άνθρωποι ήξεραν πόσο πολύ δούλεψα για να τελειοποιήσω την τέχνη μου, δεν θα τους φαινόταν τελικά τόσο υπέροχη»

Μιχαήλ Άγγελος

Χ.Δ.

Οι τάσεις μέχρι τα επόμενα γενέθλια

Αισθηματικά

Μάλλον ταραγμένη αναμένεται να είναι η χρονιά που μόλις ξεκίνησε, με δύο τάσεις να «μάχονται» μεταξύ τους, επιφέροντας τελικά και μια αλληλουχία αντιφατικών μεταξύ τους καταστάσεων ή σχέσεων με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Από την μια πλευρά, η έντονη ανάγκη χειραφέτησης από δεσμά και συμβατικές «υποχρεώσεις» μπορεί να σας οδηγήσει στην απόρριψη των παλαιών σχημάτων και την -περιπετειώδη- αναζήτηση των συγκινήσεων που κρύβονται πίσω από τις νέες κατακτήσεις. Από την άλλη πλευρά, επειδή «το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται», θα προκύψουν καταστάσεις-σχέσεις με κύριο χαρακτηριστικό το «απόλυτο» δόσιμο και τις υποσχέσεις του στυλ «για πάντα μαζί»! Δύσκολη, όσο να ‘ναι, η διαχείριση αυτών των διαδοχικών τύπων σχέσης και το «στοίχημα» σας είναι να καταφέρετε να συνδυάσετε δύο σε ένα.

Οικονομικά

Η τύχη είναι ...διατεθειμένη να σας ακολουθήσει καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και βασικά είναι στο χέρι σας να την αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό πρακτικά σημαίνει λιγότερες σπατάλες και σωστή αξιολόγηση των ευκαιριών, αφού μερικά πράγματα δεν συμβαίνουν κάθε μέρα. Έτσι αν το «πουλάκι» πετάξει, μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε πολύ καιρό μέχρι να εμφανιστεί το επόμενο. Καλό είναι επίσης να μην δυσκολεύετε από μόνοι σας τα πράγματα, απαιτώντας σώνει και καλά «ποιοτικά» στάνταρντς, ιδιαίτερα στην δουλειά σας. Η εποχή προσφέρεται για εύκολες λύσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να σας οδηγήσουν τελικά σε αυτό που επιθυμούσατε από την αρχή κι ας μην διαφαίνεται. Αν όμως κλείσετε την πόρτα σε κάτι που σας φαίνεται «χαζό» θα στερήσετε από τον εαυτό σας και την γόνιμη συνέχεια...

Γ.Ρ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved