Πανσέληνος Ιανουαρίου 2012 – Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια;

H Πανσέληνος γίνεται στο ζωδίου του Καρκίνου, στις 9/1 και ώρα 9.30 το πρωί για την Ελλάδα

Παπασταύρου Λίντα
Πανσέληνος Ιανουαρίου 2012 – Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια;

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

katerinanew.jpg

Η πρώτη Πανσέληνος του χρόνου πραγματοποιείται στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου του Καρκίνου, στις 9/1 και ώρα 9.30 το πρωί για την Ελλάδα.

O άξονας Καρκίνου – Αιγόκερω χαρακτηρίζεται στη μια μεριά από παρόρμηση, κυκλοθυμία, υπερευαισθησία, συναισθηματικές κινήσεις και αποφάσεις.

Από την άλλη μεριά, έχουμε το αντιστάθμισμα της ώριμης σκέψης, της πειθαρχίας, της οργάνωσης, της αξιοπιστίας και της τυπικής ιεραρχικής λειτουργίας.

Η Πανσέληνος αυτή από τις 18ο του Καρκίνου, ξεγλιστρά από την συγκρουσιακή επιρροή των Κρόνου, Ουρανού και Πλούτωνα, ενώ σε προσωπικό επίπεδο θα προξενήσει συναισθηματική ένταση και μεγάλη νευρικότητα σε Καρκίνους, Αιγόκερους, Ζυγούς και Κριούς, του δεύτερου δεκαήμερου που επηρεάζονται περισσότερο.

ΣΗΜ. Κάθε Πανσέληνος επηρεάζει 3 ημέρες πριν από την κορύφωσή της και 3 μετά.

ΚΡΙΟΣ

Ούτε μπορείτε ούτε θέλετε να συγκρατήσετε τα νεύρα που θα προκληθούν από το οικογενειακό σας περιβάλλον, με πολλές αφορμές και αρκετές διαδικαστικές εκκρεμότητες. Βλέποντας τις υποχρεώσεις σας να αυξάνονται και τις απαιτήσεις των άλλων να κοντράρουν τη δική σας ευερεθιστότητα, αισθάνεστε σαν τη μαθήτρια στο θεατρικό παράλογο του Ιονέσκο, που ξέρει πολύ καλά τη μαθηματική πράξη της πρόσθεσης, δεν μπορεί όμως να τα καταφέρει με την πράξη της αφαίρεσης. Εκεί που σας χρωστούσανε σας πήραν και το βόδι, αλλά δεν είναι ώρα για να ανταποδώσετε. Γύρω από αυτές τις ημέρες χαλαρώστε όσο μπορείτε.

ΤΑΥΡΟΣ

Ιδιαίτερα επικοινωνιακοί και κοινωνικοί θα είστε γύρω από τις ημέρες της Πανσελήνου, εφόσον «τα αγαθά κόποις κτώνται», αλλά εσείς δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε και πολύ.

Ωστόσο, η κατά τα άλλα φιλική αυτή Πανσέληνος, θα εξάψει τα συναισθήματά σας προς μια εγωιστική και αυταρχική κατεύθυνση.

Οι παροχές που έχετε είναι ήδη αρκετές, γι’ αυτό φροντίστε να μην φανείτε αγνώμονες. Καταπολεμείστε την τάση του «δεν μου φθάνουν, θέλω κι άλλα» και απαλλάξτε τους εαυτούς σας από αχόρταγες επιθυμίες, που θα εκληφθούν ως αυθάδειες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Στην ουδέτερη για εσάς αυτή Πανσέληνο, προβληματίζεστε για οικονομικά και ερωτικά θέματα, που σας ακινητοποιούν σαν σε παγωμένο δωμάτιο, χωρίς προσθήκη ζεστών προμηθειών. Οι εκκρεμότητες που έχετε σας πανικοβάλλουν, σκεφτόμενοι το πώς θα καταφέρετε να κοντρολάρετε τις ανησυχίες σας, χωρίς όμως να προχωράτε στο διά ταύτα.

Οι ελιγμοί σας θα αρκεστούν σε θεωρητικό επίπεδο, καταλαμβάνοντας όσο χώρο σας αφήνουν οι άλλοι, που δεν θα είναι και λίγος. Προτιμήστε τις ευθείς κουβέντες και συνδιαλλαγές από το «στρίβειν δια του αρραβώνος».

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με την Πανσέληνο στο ζώδιό σας αισθάνεστε έντονη συναισθηματική ένταση και αναταραχή, τις οποίες δεν ξέρετε προς ποια κατεύθυνση να διοχετεύσετε. Σκέφτεστε και ξανασκέφτεστε την προσωπική σας ζωή και βλέπετε πως το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί την άβυσσο της κυκλοθυμίας σας. Αν υπάρχουν συναισθηματικές αμφιβολίες και αν αυτά που βιώνετε δεν ασφαλίζουν την εξώπορτα της καρδιάς σας, η Πανσέληνος αυτή προσφέρεται για ξεκαθαρίσματα, στα οποία θα προβείτε σαν ιεροεξεταστής προς τους ευφάνταστους αιρετικούς σας.

ΛΕΩΝ

Διατηρείστε ψύχραιμοι και δραστήριοι υπό το φώς αυτής της Πανσελήνου, η οποία όμως δοκιμάζει τις αντοχές σας. Η εργασιακές υποχρεώσεις πληθαίνουν ενώ αισθάνεστε την ενέργειά σας μειωμένη, αφού κοιτάζετε με το ίδιο βλέμμα σε πολλά διαφορετικά σημεία.

Η προτροπή είναι να διασκορπίσετε το βλέμμα για να δείτε πιο σφαιρικά τα γεγονότα, ανακαλύπτοντας και κάποιες γωνιές, που κρύβουν παγίδες. Η πληθωρική σας στάση και συμπεριφορά ανταμείβονται, αλλά μην ξοδεύετε περισσότερη ψυχική ενέργεια από όση μπορείτε και από όση χρειάζεται.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με γεμάτη ατζέντα και οργανωτική διάθεση σας βρίσκει η φιλική αυτή Πανσέληνος, που σας σουλατσάρει ευχάριστα σε κοινωνικές και φιλικές περιπτύξεις. Δημιουργικοί, ευέλικτοι και πρακτικοί, δημιουργείτε συνθήκες που αναπτερώνουν τις φιλίες, τα φλερτ και τον έρωτα σε οποιαδήποτε μορφή. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η πιθανότητα εμπλοκής σας σε μια κατάσταση που θα ανατρέψει το ως τώρα καλό κλίμα, φανερώνοντας κάποιες πλευρές που δεν είχατε εκτιμήσει σωστά. Δεν αρκεί μόνο η πρόθεση, αλλά και η ικανότητα να προβάλλετε τις προθέσεις σας, ουσιαστικά και με ιδιοτέλεια.

ΖΥΓΟΣ

Όλα τα είχατε, μια Πανσέληνος σαν αυτή σας έλειπε για να επιβεβαιώσει το αλάνθαστο ένστικτό σας, πως βρίσκεστε στο μάτι του κυκλώνα χωρίς περιθώρια διαφυγής.

Αγωνία και πίεση είναι οι αισθήσεις που παίρνετε μαζί σας σε κάθε σας βήμα, σαν ασήκωτες πέτρες στην τσέπη σας. Η συναισθηματική φόρτιση θα είναι εντονότατη, ειδικά στον επαγγελματικό τομέα, αλλά και στη γενικότερη προσπάθειά σας για εδραίωση και καταξίωση σε πολλούς τομείς. Η ψυχολογική σας κούραση χρειάζεται νοσηλεία, ενώ υπομονή και αισιοδοξία, είναι η καλύτερη αγωγή γύρω από αυτές τις ημέρες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δεν υπάρχει λόγος να προετοιμάζετε το κεντρί σας σε αυτή τη φιλική Πανσέληνο, παρόλο που εσείς το κάνετε με τη λογική του «προσέχω για να έχω». Γύρω από τις μέρες της Πανσελήνου γίνετε πιο διαλλακτικοί με τους δικούς σας ανθρώπους και γενικότερα προσπαθήστε να αποβάλλετε τη συστολή που σας δημιουργεί. Μετακινήσεις, ταξίδια, επαφές με εξωτερικό, δικαστικές διαμάχες και δοσοληψίες με το δημόσιο, χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση και θα ευνοηθείτε, αν δεν λειτουργήσετε με πάθος και εμμονή. Αντιθέτως, αν κρύψετε το ισχυρό σας όπλο της καυστικότητας, θα απολαύσετε επιπλέον δύναμη και ισχύ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι βρέχει πέρα από εσάς, τα πουλιά τραγουδούν συνθηματικά και ο χειμώνας είναι μια ευκαιρία για να κάνετε σκι. Στην ουδέτερη αυτή Πανσέληνο προβληματίζεστε όσο πατάει η γάτα για τα αυξημένα σας έξοδα, για κληρονομικές υποθέσεις και για κάποια ερωτικά ζητήματα που έχουν γερές ρίζες αλλά πεσμένα φύλλα. Η επιβάρυνση αυτή θα σας απασχολήσει περισσότερο από όσο πιστεύετε, γι’ αυτό κινητοποιηθείτε ανάλογα ούτως ώστε να αρπάξετε την ευκαιρία να δράσετε, όπως μόνο εσείς ξέρετε, όταν πιέζεστε. Δηλαδή με χιούμορ και ευπαρουσίαστες υποσχέσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος απέναντί σας στοχεύει κατευθείαν στις σχέσεις και στις συνεργασίες σας, φουντώνοντας τα συναισθήματά σας και εξάπτοντας το θυμό σας. Η ήδη βεβαρυμμένη σας διάθεση γίνεται φιλοπόλεμη και δεν σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας. Όσο και να προσπαθείτε να πειθαρχήσετε τα γεγονότα, η ανυπακοή και η ανταρσία υπερισχύουν, κάνοντάς σας ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς και επιθετικούς. Αποφύγετε αντιπαραθέσεις και θυμωμένες αποφάσεις με αγαπημένα πρόσωπα και συνεργάτες και σκεφτείτε με τη σοφία που σας διακρίνει, πως θα έρθουν καλύτερες μέρες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Στρογγυλοκάθεστε σαν το Βούδα σε στάση διαλογισμού, υποδεχόμενοι την πρώτη Πανσέληνο του χρόνου με ιδιαίτερη περίσκεψη. Στην ουδέτερη για εσάς αυτή Πανσέληνο διατηρείτε την ουδετερότητά σας σε κάθε περίπτωση και περίσταση, ενώ καλό θα ήταν να προνοήσετε για κάποια εργασιακά σας θέματα, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια γύρω από αυτές τις μέρες.

Πολλοί θα χρειαστεί να κοιτάξετε λίγο τη σωματική σας υγεία, διότι η διανοητική σκάει και λάμπει. Ωστόσο, φορτίζεστε ψυχολογικά, συνειδητοποιώντας πως δεν χωράνε δύο πόδια μέσα σε ένα παπούτσι, τουτέστιν αποφορτιστείτε από τις εργασιακές ασχολίες.

ΙΧΘΥΕΣ

«Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό», είναι το μότο σας σε αυτήν την πρώτη φιλικότατη Πανσέληνο του χρόνου. Η διάθεσή σας γύρω από τις μέρες της Πανσελήνου θα είναι παιχνιδιάρικη, ερωτική, αισιόδοξη και άκρως δημιουργική. Οι γονείς μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποια θέματα με τα παιδιά, αλλά και πάλι θα φροντίσετε για πλήρη ορατότητα, ενάντια στο νέφος της ανεπιθύμητης ομίχλης. Φυσικά, η συναισθηματική ένταση που προκαλείτε δεν θα λείψει, έχετε όμως τη δύναμη να την αναστρέψετε, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες, χειριζόμενοι τις ανησυχίες όπως οι ταχυδακτυλουργοί τα καπέλα με τους λαγούς.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved