Πρωτοχρονιάτικο αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια

Μια ροκ Πρωτοχρονιά
Παπασταύρου Λίντα
Πρωτοχρονιάτικο αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια

από τον Γιάννη Ριζόπουλο








20100627_John Rizopoulos02JPEG


Πάει κι αυτή η χρονιά, την ξεπετάξαμε όπως και όλες τις προηγούμενες!

Και φυσικά ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Το 2012 και ύστερα το 2013, το 2014 στέκουν σαν τον Καίσαρα υπεράνω των μονομάχων. Άβε! Τι είναι ένα, δύο, τρία ...επτά τετράγωνα Ουρανού-Πλούτωνα μπροστά στην αιωνιότητα; Χώρια που θα έχουμε την ευτυχία να ζήσουμε όλα αυτά στα οποία οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ήθελαν διακαώς να είναι αυτόπτες μάρτυρες.

Φυσικά το 2012 έχει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας εξ αιτίας των Μάγια, που δικαιούνται να κορδώνονται για την προφητεία τους, μέχρι τις 21/12. Μετά θα ξεθάψουμε άλλες εσχατολογικές φαντασίες, αφού είναι γεγονός πως δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς βαρβάρους.

Ας μείνουμε όμως στο σήμερα!

Από μια παραξενιά της μοίρας, το 2012 έρχεται με τους αστρολογικούς δείκτες της πρωτοπορίας να βρίσκονται στις επάλξεις. Η Σελήνη στον Κριό, βιαστική όπως πάντα μας προστάζει «άντε ξεκουνήστε, φθάνει το 2013!» Κι ο Άρης όμως -άλλος πρωτοπόρος με το έτσι θέλω- φουριόζος και αψύς είναι έτοιμος να βάλει φωτιά στο Κορδελιό, στις καρδιές μας και στα κουλουράκια ή τα κοψίδια που ψήνονται στο φούρνο. Μαύρα θα βγουν, αν δεν προσέξουμε!

Καψίματα, κοψίματα και πρηξίματα μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη, υπάρχουν όμως και οι εναλλακτικές...

Το τετράγωνο του Άρη με τον Ερμή, «υπόσχεται» να μετατρέψει το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σε μια εορταστική πολεμική αναμέτρηση, όπου θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τις ευχές από τα «μπινελίκια»!

Και στην λογική του «το γοργόν και χάριν έχει» δεν είναι διόλου δύσκολο να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις.

Γι’ αυτό καλού-κακού συστήνονται ανεπιφύλακτα τα (οικολογικά) χάρτινα πιάτα-ποτήρια συν τα ομόλογα μαχαιροπήρουνα, πρώτον για να μην στερηθούμε το καλό μας σερβίτσιο και δεύτερον για να αποφύγουμε τις επώδυνες ανταλλαγές-εκτοξεύσεις αιχμηρών ιπταμένων αντικειμένων.

Φυσικά υπάρχουν και τα σταχτοδοχεία ή άλλα υλικά που μπορεί να αξιοποιηθούν άμεσα από τους άκρως επινοητικούς μονομάχους-απόγονους του Άρη αλλά η παροιμία «φύλαγε τα σερβίτσια σου για να έχεις τα μισά» για κάτι τέτοιες περιπτώσεις βγήκε.

Στην περίπτωση μιας γενικευμένης σύρραξης πάντως, εκτιμώ πως ο τουρτοπόλεμος θα ήταν η άριστη λύση, αφού με αυτόν τον τρόπο και η ένταση θα εκτονωθεί και γλυκά θα φάμε -χρονιάρα μέρα που είναι.

Ένα επίσης τέλειο προληπτικό μέτρο είναι ο χορός μέχρις εσχάτων. Εκτός από τους γείτονες που θα πλαντάξουν από τα ποδοβολητά και τα ντεσιμπέλ -όλος ο Άρης δικός τους- οι υπόλοιποι θα καταλήξουν επαρκώς εξαντλημένοι και εξουδετερωμένοι. Το μόνο που διακινδυνεύουν οι συνδαιτυμόνες μας είναι ένα απλό πάτημα στον κάλο ή τις αδέσποτες βολές από τα ασυμμάζευτες χερούκλες των παράπλευρων εκστασιασμένων χορευτών.

Ένα ακόμη καυτό μέτωπο είναι εκείνο της τσόχας. Πράσινη μεν, φουντωμένη από το πάθος δε. Κάποιοι θα κάνουν ζαβολιές, κάποιοι θα αυθαιρετήσουν και -είναι βέβαιο- κάποιοι άλλοι θα τσινίσουν και θα τσαντιστούν σφόδρα. Ο «πόλεμος του βαλέ» είναι κι αυτός ante portas και ίσως ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν οι ακραίες παρεξηγήσεις είναι το να μην παίξουμε με ευρώ αλλά με ρεβύθια ή στραγάλια (απαγορεύονται όμως τα φυσοκάλαμα). Εξ άλλου, με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε και μια πρόβα τζενεράλε για τις ημέρες που έρχονται. Στην ανάγκη, κόβοντας το στραγάλι στα δύο, θα έχουμε και πλουσιότερο -στο μάτι- γεύμα και διπλάσια σε ποσότητα νομίσματα για τους επόμενους γύρους.

Αυτή η αυστηρά Ελληνική πατέντα κρατάει από το 1921 και είναι του κ Πρωτοπαπαδάκη, του τότε υπουργού Οικονομικών -είχε κόψει τα χαρτονομίσματα στα δύο- που όμως λίγο αργότερα καταδικάστηκε στην «Δίκη των Έξι» και εκτελέστηκε στο Γουδί. Για εμάς όμως το γουδί δεν είναι παρά τόπος μαρτυρίου των σκόρδων, που και αυτά με την βοήθεια του Άρη περνούν αβλεπί στην καθημερινότητα ως μέρος του χημικού μας οπλοστασίου. Με ένα «χαα» ξεπαστρεύονται οι οχτροί στο άψε-σβήσε!

Άμεσοι φορείς, χρήστες ή διαχειριστές της ενέργειας του Άρη, θα είναι τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες), που καλούνται να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Το ζητούμενο είναι η αποφόρτιση της έντασης μέσα από την παραγωγή συγκεκριμένου έργου, γι’ αυτό αν νοιώσουν τον τρελό κατασκευαστή να ξυπνάει μέσα τους ας μην διστάσουν να πιάσουν κατσαβίδια, τρυπάνια και σφυριά -όχι τις ώρες κοινής ησυχίας, εννοείται- και να του δώσουν να καταλάβει.

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα επίσης ένα πρωτοχρονιάτικο τζόγκινγκ, διανθισμένο με push ups και αναρριχήσεις σε κορμούς δέντρων.

Από την Δευτέρα πάντως τα πράγματα αποκτούν μια άλλη διάσταση, αφού ο αστρικός Ερμής στον Σκορπιό πλησιάζει υπό γωνία τον τροπικό Ποσειδώνα στον Υδροχόο, κάτι που αναμένεται να έχει επίσης δραστικές συνέπειες στην καθημερινότητα μας, αφού είναι από τις στιγμές που ο αγγελιοφόρος των Θεών γίνεται ένας ...ψευτάκος!

«Που ‘ντο, που ‘ντο το δαχτυλίδι, νάτο, νάτο δεν θα το βρεις!»

Το παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων αποδίδει με σαφήνεια τις συμπαντικές προθέσεις των ημερών. Οι πονηριές παίρνουν το πάνω χέρι και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν αυτό που βλέπει η ακούει είναι πραγματικό.

Επιπλέον, αυτή η «αλλαγή προσωπικότητας» του Ερμή θα επηρεάσει και πολλά από τα σχέδια μας που απλά ...δεν θα υλοποιηθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται σώνει και καλά για ζημιά. Πολλές φορές το σύμπαν μας προστατεύει από τις κακοτοπιές χωρίς να το γνωρίζουμε.

Το «κρυφό» τετράγωνο των δύο πλανητών θα «αγγίξει» πρωτίστως τα σταθερά και τα μεταβλητά ζώδια, με τους Τοξότες, τους Διδύμους, τους Λέοντες και τους Υδροχόους να πρωταγωνιστούν στα κοσμικά deck.

Βέβαια, υπάρχει και η δημιουργική πλευρά της όψης, που έχει να κάνει με κάθε είδους καλλιτεχνική δραστηριότητα ή διακοσμητικές εργασίες, ενώ παράλληλα ο ενεργός Ποσειδώνας μπορεί να συμβάλλει στην ουσιαστική χαλάρωση μας, ξεκινώντας από τον ύπνο και φθάνοντας μέχρι το «φέρτε μια κούπα με κρασί και κάντε μου παρέα», χικ!.

Όμως σε πρακτικά θέματα και δη οικονομικά, τα περιθώρια δράσης του πλανήτη εξαντλούνται σε αφηρημάδες, λάθη, ασάφειες, ίντριγκες και απάτες, γι αυτό ...ας έχουν γνώση οι φύλακες.

Όσον αφορά τις ποικίλες συσκευές που έχουν φτιαχτεί για να κάνουν την ζωή μας ευκολότερη, είναι πολύ πιθανόν να ...αρνηθούν να λειτουργήσουν, χωρίς κάποια προφανή αιτία. Όμως πριν αρχίσετε να μοιρολογάτε πάνω από το «πτώμα», απλά πατήστε το off κι ύστερα το on. Κλασσική συνταγή για «Ποσειδωνιασμένες» συσκευές.

Μια από τις πιο πονηρές περιπτώσεις πάντως είναι τα πλυντήρια που ξαφνικά την «βλέπουν» καλλιτέχνες και μπορεί να σου βγάλουν τα εσώρουχα ως ιμπρεσσιονιστικό πίνακα του Μονέ στο «Σαλόνι των Απορριφθέντων». Πιτσιλιές παντού, με την κακιά πεθερά να αντικαθιστά επάξια τους δύσκαμπτους κριτικούς τέχνης.

Καλή Χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα!

2_jan
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved