Αστρολογική Εφημερία, από 22 έως 24 Ιανουαρίου

Tα οικονομικά, από την μαθηματική διάσταση των πραγματικών αριθμών περνούν στην μηδενική ή εκείνη των «φανταστικών» αριθμών.
Αστρολογική Εφημερία, από 22 έως 24 Ιανουαρίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Κάπως περίεργα είναι τα πράγματα το τριήμερο που ακολουθεί, αφού παρά την όποια ένταση, περισσότερο έχουν σημασία αυτά που γίνονται και δεν φαίνονται.
Παράλληλα η κατάσταση μου θυμίζει λίγο το «περιμένοντας τους βαρβάρους», όπου οι εκάστοτε «πολιτισμένοι» αντιμετωπίζουν τους χειρότερους εφιάλτες τους και δίνουν μάχη για να κερδίσουν ένα στοίχημα που τουλάχιστον ιστορικά τις περισσότερες φορές είναι χαμένο.


Όπως πάντα βέβαια, σε ατομικό επίπεδο μπορούμε να βγάλουμε από την ...κοσμική μύγα ξύγκι, αξιοποιώντας δημιουργικά ακόμη και τις θεωρητικά «σκληρές» επιρροές.
Αντίθετα, οι επιπτώσεις της δράσης των πλανητών στο κοινωνικό σύνολο είναι πάντα πιο «πρωτόγονες» γι αυτό και μάλλον ανεπιθύμητες.


Την Παρασκευή και το Σάββατο ο Πλούτωνας κλείνει τον κύκλο της επιρροής του σχηματίζοντας μια «κρυφή» σύνοδο με τον αστρικό Ήλιο στον Αιγόκερω.
Οι συνθήκες είναι ιδανικές για να διερευνήσουμε τις μυστικές πτυχές μιας υπόθεσης ή να αναζητήσουμε την καταλυτική υποστήριξη των ισχυρών. Το θέμα είναι βέβαια τι ανταλλάγματα θα δώσουμε αλλά είναι γνωστό ότι δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσουμε μερικά αβγά...
Μπορούμε επίσης να «τελειώσουμε» υποθέσεις, καθιστώντας ενίοτε κάποιες ή κάποιους -ακόμη και τους εαυτούς μας- λιγότερο ευτυχείς.

Πάνω όμως που τα πράγματα γίνονται σοβαρά και βαδίζουμε μέσα στο πυκνό σκοτάδι, ένα φως -αντικατοπτρισμός ή όνειρο, ποιος ξέρει;- μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε. Ο Ποσειδώνας ετοιμάζεται να κάνει δυναμικά την εμφάνιση του, διαγράφοντας με μιας κάθε δυσάρεστη αίσθηση, τουλάχιστον σε όσες και όσους μπορούν να αφεθούν με εμπιστοσύνη στην ελπιδοφόρα αγκαλιά του.

Και η παράλληλη δράση των δύο πλανητών αναδεικνύει αυτό το ΣΚ σε μυστικιστική τελετουργία.


Από την άλλη βέβαια, όλη αυτή η συγχορδία Πλούτωνα-Ποσειδώνα δημιουργεί ανησυχίες για την έκβαση σε καθαρά πρακτικά θέματα, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά, που από την μαθηματική διάσταση των πραγματικών αριθμών περνούν στην μηδενική ή εκείνη των «φανταστικών» αριθμών.

Μέχρι την Κυριακή πάντως που θα αναλάβει δράση ο mister invisible, ο Πλούτωνας θα κάνει ότι μπορεί για να βγάλει στο φως λεπτομέρειες από τη δράση «υπόγειων» κύκλων, φέρνοντας μας κατάφατσα με μια όχι και τόσο αρεστή πραγματικότητα. Ή έστω μια κρυμμένη που σίγουρα θα αλλάξει τα δεδομένα.
Για τους πιο άτυχους έχει και ...bonus. Είπαμε, το «μηδέν» είναι ο αγαπημένος του αριθμός...


Ο Πλούτωνας όμως έχει και παρέα. Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το Σάββατο, ο αστρικός Άρης σε σύνοδο με τον τροπικό Ερμή, αναλαμβάνουν είτε να μας ενεργοποιήσουν για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, είτε απλά να μας ...σπάσουν τα νεύρα. Too much energy και σίγουρα κάποιοι/ες δεν θα το αντέξουν. Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος...
Οι καβγάδες, οι φασαρίες και τα ατυχήματα είναι στο πρόγραμμα, αναστέλλοντας προσωρινά κάθε ειρηνευτική διαδικασία.


Αντίθετα, η Κυριακή είναι ιδανική για ταξίδια του νου, υπερβατικές αναζητήσεις και αναζήτηση λύσεων εκεί που για τους άλλους δεν υπάρχει ...τίποτα. Άγγελοι, πνεύματα και ότι άλλο μπορεί να ζει μέσα μας αναλαμβάνει να μας βγάλει από τα αδιέξοδα και παρ’ όλη την «ανυπαρξία» τους τα καταφέρνουν μια χαρά!
Έτσι κι αλλιώς αν το καλοσκεφθούμε η Ιστορία της ανθρωπότητας είναι η ανατροπή μιας πλάνης-βεβαιότητας από την επόμενη της και το παράδοξο είναι ότι κάθε πλάνη γεννά πραγματική ζωή.
Αχ Ποσειδώνα... Αχ Κούλα...
Καλλιτέχνες, αιθεροβάμονες, μυστικιστές και ρομαντικοί κάθε είδους θα βρουν τον παράδεισο τους κι ας ...καίγεται ο κόσμος!


Την ίδια στιγμή ο Ερμής γίνεται αρκετά πιο φιλικός και η σύνοδος του με την αστρική Δήμητρα στον Αιγόκερω δημιουργεί ένα άκρως επικοινωνιακό περιβάλλον, όπου κάθε ερώτημα έχει την απάντηση του και κάθε πρόβλημα τη λύση του, ιδιαίτερα σε επαγγελματικά θέματα.
Από αυτήν την άποψη μέχρι και τη Δευτέρα η περίοδος είναι κατάλληλη για επαφές, ταξίδια, συσκέψεις, συνομιλίες αλλά και τεχνικές παρεμβάσεις, ενώ γενικότερα η βελτίωση των δημοσίων σχέσεων θα ανοίξει πολλά «παράθυρα».

Α, παραλίγο να το ξεχάσω! Σάββατο στις 19:11, ο φίλος μας ο Δίας ξεκινά το σχετικά σύντομο πέρασμα του από τον Κριό. Φορτσάτος και ορθόδρομος θα διανύσει ολόκληρο το ζώδιο μέχρι τις 4 Ιουνίου, οπότε και θα μετακομίσει στον Ταύρο. Όπερ σημαίνει ότι ο ρυθμός αλλάζει, ιδιαίτερα για τα παρορμητικά ζώδια που ψάχνουν εδώ και καιρό ένα κοσμικό αποκούμπι. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι θα έχουν τις ευκαιρίες τους, με τους τελευταίους να είναι οι πλέον απρόθυμοι να εγκαταλείψουν αρχές και πατροπαράδοτες αντιλήψεις για το χατίρι ενός ...τυχοδιώκτη.

Το αν βέβαια τελικά, ο Δίας θα αποδειχθεί σωτήρας η λαοπλάνος, εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από εμάς.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved