Οδηγός αγορών και δραστηριοτήτων από 27/9-3/10

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Κρόνο μας επισημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε νέα ξεκινήματα
Παπασταύρου Λίντα

από το Γιάννη Ριζόπουλο









Οι όψεις του Ήλιου με τον Κρόνο, της Αφροδίτης με τον Άρη, του Ερμή με τον Ποσειδώνα (ίδιο-συναστριακή) και της Δήμητρας με τον Ερμή, το Δία και τον Ουρανό είναι αυτές που δίνουν το ρυθμό στις εξελίξεις κάνοντας την τρέχουσα εβδομάδα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Ζητείται διπλωματία
Η σύνοδος του Ήλιου με τον Κρόνο μας επισημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε νέα ξεκινήματα και δεν υπάρχει κανείς λόγος να πάμε ...γυρεύοντας για προβλήματα. Από αυτήν την άποψη, μέχρι και την Πέμπτη έχουν προτεραιότητα οι περιορισμοί και οι διορθωτικές κινήσεις. Το κατά πόσον η Κρόνια επιρροή θα αποδειχθεί δημιουργική στην πράξη έχει να κάνει με την αίσθηση μέτρου και δικαιοσύνης που διακατέχει τους εκάστοτε ...δράστες. Σε κάθε περίπτωση οι ασφυκτικοί και απόλυτοι χειρισμοί δεν θα βοηθήσουν κανέναν, ιδιαίτερα αν γίνουν στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Σέξι επιλογές
Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη, που τυπικά γίνεται ακριβής την Κυριακή αλλά ουσιαστικά ασκεί την επιρροή της εδώ και αρκετές ημέρες, θα κάνει την καθημερινότητα μας πολύ πιο «καυτή» αφού οι δύο πλανήτες εκτός των άλλων θα απελευθερώσουν ακατανίκητα ένστικτα και έντονες επιθυμίες που μπορεί να μας οδηγήσουν τόσο σε ηδονικούς παραδείσους, όσο και στην ...κόλαση των παθών μας.

Όμως η επιρροή της Αφροδίτης και του Άρη δεν περιορίζεται σε θέματα σχέσεων.
Οι αγορές αυτής της περιόδου θα φέρουν τη σφραγίδα των δύο πλανητών και δεν αναφέρομαι μόνον στα ...εκλεκτά προϊόντα των sex shops η της ερωτικής «βιομηχανίας». Ακόμη και επιλογές που δείχνουν αθώες, όπως για παράδειγμα μια φούστα, ένα ζευγάρι παπούτσια, μια τσάντα η ένα πουκάμισο θα «εκπέμπουν» έναν ερωτισμό και έχοντας αυτήν την ιδιαίτερη δυναμική, η χρήση τους θα συνδεθεί μελλοντικά με μια ένθερμη ανταπόκριση-επιθυμητή η όχι-υποψήφιων ερωτικών συντρόφων.
Η απλή επισήμανση «αυτό που φοράς σου πάει πολύ» αποκτά πλέον μια ξεχωριστή διάσταση στην κατεύθυνση του «αυτό που φοράς με τρελαίνει!»
Και τουλάχιστον για τα είδη ένδυσης, μια τέτοια ενεργειακή «ετικέτα» μπορεί να αποβεί ...μοιραία καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσουν θύματα της εκδήλωσης ενός ακραίου πάθους, χωρίς να είναι απαραίτητα προκλητικά.
Ανάλογες ...παράπλευρες συνέπειες μπορεί να έχει και η αγορά άλλων ειδών, από ένα αυτοκίνητο μέχρι ένα πορτατίφ και βέβαια το πράγμα γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον αν πρόκειται για ένα απλό ...κρεβάτι.

Έρχονται τα UFO
Τα τετράγωνα της Δήμητρας με το Δία και τον Ουρανό είναι επίσης ενεργά εδώ και αρκετές ημέρες, ενισχύοντας τις διαφοροποιητικές τάσεις και τις εκπλήξεις σε πολλά επίπεδα. Πολιτικές «ανταρσίες» η ακρότητες, επιστημονικές ανακαλύψεις, εκφραστικές καινοτομίες, προκλητικές η σκανδαλώδεις επιλογές των απανταχού celebrities, μέχρι και εμφανίσεις ...εξωγήινων παίρνουν σειρά στη διεθνή και εγχώρια πραγματικότητα.

Το τετράγωνο της Δήμητρας με το Δία εξασφαλίζει την ογκώδη ανταπόκριση του κοινού στις προσπάθειες εκείνων των επαγγελματιών που το αντικείμενο τους συνδέεται με τη Δήμητρα (κυρίως την επικοινωνία, τις εκδόσεις, τη μόδα και γενικότερα τη show biz), ιδιαίτερα αν στοχεύουν σε κάτι νέο και πρωτοποριακό.
Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν απαραίτητα προσωπικό χαρακτήρα και αναφέρονται περισσότερο σε εξελίξεις γενικού ενδιαφέροντος, στις οποίες μπορεί να συμμετέχουμε, μπορεί και όχι.

Ωστόσο η εμπλοκή του Ερμή σε αυτήν την τριμερή συνδιάσκεψη των πλανητών της επιτρέπει να εκδηλώσει την επιρροή της και στην καθημερινότητα, ιδιαίτερα μετά την Παρασκευή.
Ο επικοινωνιακός «οργασμός» των τελευταίων ημερών της εβδομάδας μπορεί να συμπεριλαμβάνει από συναντήσεις με αξιοπερίεργες προσωπικότητες και συμμετοχή σε αν μη τι άλλο πρωτότυπες δραστηριότητες, μέχρι την αγορά εξεζητημένων προϊόντων είτε ως προς την αισθητική, είτε ως προς τη χρήση τους. Ειδικά τα γκατζετάκια πολλαπλών χρήσεων και γενικότερα τα ηλεκτρονικά είδη θα έχουν την τιμητική τους.
Η συμβολή του Ουρανού στο όλο σχήμα είναι καταλυτική ως προς την «παράδοξη» συμπεριφορά ανθρώπων και συσκευών η μηχανημάτων. Γι αυτό και δεν ενδείκνυται η αγορά ειδών που στα χαρτιά η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους είναι εγγυημένη. Ο Ουρανός κάτι τέτοιες «εγγυήσεις» βάζει στο μάτι και τρελαίνει τα κυκλώματα, κάνοντας τα ψυγεία ...θερμάστρες και τις TV δέκτες των σημάτων της Αμέσου Δράσεως...
Όσον αφορά τα επιτεύγματα της τεχνολογίας που βρίσκονται ήδη κάτω από τις διαταγές μας, ενδέχεται και αυτά να ...αυθαδιάσουν εμφανίζοντας αλλόκοτα συμπτώματα χωρίς κάποια προφανή αιτία. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση βραχυκυκλώματος, όλες οι άλλες παραξενιές μπορούν να ξεπεραστούν με ένα απλό ...κλείσιμο της συσκευής. Αντίθετα οι σπασμωδικές και πανικόβλητες κινήσεις το πιθανότερο είναι να διογκώσουν το πρόβλημα...

Η λέσχη της απάτης
Αν όμως με τη συμβολή του Δία, οι εκπλήξεις και τα απρόβλεπτα θα έχουν και τη διασκεδαστική η τυχερή τους πλευρά δεν συμβαίνει το ίδιο και με την ...πλήρη αστοχία η τους αποπροσανατολισμούς του Ποσειδώνα, ο οποίος αναλαμβάνει δράση τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή μήπως και ...περισώσουμε κάτι από την επιδρομή του πλανήτη στις τσέπες μας. Οι κάθε μορφής «αετονύχηδες» βγαίνουν παγανιά, είτε διαλαλώντας την πραμάτεια τους (ρολόγια SFIKO και τσάντες PRAGA) ως γνήσια και αυθεντική, είτε στοχεύοντας απευθείας στα-ήδη ξεφούσκωτα-πορτοφόλια μας.
Φυσικά, στο «μενού» του Ποσειδώνα συμπεριλαμβάνονται οι ανυπόστατες φήμες, η αφηρημάδα μας και οι άστοχες κινήσεις που δεν φέρουν απολύτως κανένα αποτέλεσμα.
Στον αντίποδα αυτές οι μέρες είναι κατάλληλες για χαλάρωση, διαλογισμό, εμψύχωση, ρομαντικούς περιπάτους, θεάσεις η ακροάσεις παραστάσεων η συναυλιών αλλά και για κάθε είδος πνευματικής η καλλιτεχνικής δημιουργίας, αφού η έμπνευση «κτυπάει κόκκινο».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved