15 Δεκεμβρίου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;

Μία αστρολογική εκτίμηση και πρόβλεψη για όσους έχουν τα γενέθλια τους σήμερα

Παπασταύρου Λίντα
15 Δεκεμβρίου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;

1. Η συμβολική κάθε μοίρας του ζωδιακού

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρουσιάζεται η συμβολική των 360 μοιρών του ζωδιακού. Με το θέμα έχουν ασχοληθεί πολλοί αστρολόγοι, ξένοι αλλά και Έλληνες, μεταφέροντας-αποδίδοντας, κυρίως την εκδοχή του Ιταλού αστρολόγου Adriano Carelli.

Εμείς θα σας θυμίζουμε μέρα-μέρα την συμβολική της μοίρας που «πατάει» ο Ήλιος βοηθώντας όσες ή όσους έχουν τα γενέθλια τους να πάρουν μια εικόνα για τις προδιαγραφές τους. Φυσικά, αντί για τον Ήλιο, μπορεί κανείς να έχει σε αυτήν την μοίρα, τον Ωροσκόπο, την Σελήνη, έναν πλανήτη ή κάποιο άλλο ευαίσθητο σημείο του χάρτη του.

23η μοίρα Τοξότη

Σύμβολο: «Ένα φίδι που τρώει την ουρά του».

Αποδιδόμενες τάσεις: Αναγέννηση διά πυρός και σιδήρου, πτώση και επανεκκίνηση

Οργανικές ευαισθησίες: Όραση

Ερμηνεία: Η ζωή του ατόμου χαρακτηρίζεται από την αλληλουχία άθλων και μηδενισμών. Στην θετική φάση της ανάπτυξης αναδεικνύονται οι μοναδικές ικανότητες συγκέντρωσης πλούτου και άσκησης εξουσίας. Μόλις όμως επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, τότε εμφανίζονται οι μηδενιστικές τάσεις και είτε το ίδιο το άτομο «χύνει την καρδάρα με το γάλα», είτε η όλη προσπάθεια καταστρέφεται από την υπονομευτική και άνομη δράση των ανταγωνιστών του. Φυσικά ακολουθεί μια νέα τιτάνια προσπάθεια που οδηγεί σε έναν νέο κύκλο κ.ο.κ. Γενικότερα, η επαφή με πρόσωπα και πράγματα του περιθωρίου αλλά και η έκθεση σε «μοιραίες» καταστάσεις πρέπει να θεωρούνται δεδομένες και από αυτήν την άποψη το άτομο οφείλει να «εκπαιδευτεί» ως προς την αντιμετώπιση τους.

Μπορεί επίσης να έχουμε αναχώρηση χωρίς επιστροφή, όπως μετανάστευση, εγκατάλειψη ενός ολόκληρου κόσμου κλπ, με σκοπό τα κέρδη και μια καλύτερη ζωή.

Στην πιο εσωτερική της διάσταση, η μοίρα αυτή δείχνει έναν άνθρωπο ικανό να εξερευνήσει τα μεγαλύτερα βάθη της ύπαρξης, προχωρώντας σε διαδοχικές μεταμορφώσεις, που θα τον κάνουν κατά πολύ σοφότερο και γνώστη των μυστηρίων της Φύσης.

Το απόφθεγμα της μοίρας:

«Είναι ένας κοσμικός νόμος, ότι αυτοί που θέλουν να πεθάνουν είναι δάσκαλοι αυτών που θέλουν να ζήσουν» Ανρί Λακορντέρ

Χ.Δ.

Οι τάσεις μέχρι τα επόμενα γενέθλια

Αισθηματικά

Τα καλά νέα είναι ότι θα υπάρξουν πολλές καλές και χαρούμενες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, ενώ είναι πιθανή και μια «έξτρα» κατάσταση κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού. Σε κάθε περίπτωση, ο ρομαντισμός θα είναι παρών, το ίδιο και οι ονειρικές διαστάσεις της πραγματικότητας. Από την άλλη όμως, οι υπερβολικές προσδοκίες που ενδέχεται να δημιουργηθούν δεν θα έχουν τελικά κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα και από αυτήν την άποψη το να «κολλήσετε» οπουδήποτε, μόνον σύγχυση και απογοήτευση θα σας αφήσει.

Δείτε λοιπόν την ζωή πιο χαλαρά, χωρίς να σας καθορίζουν προαποφασισμένα σχήματα και εμμονές κι όλα θα γίνουν καλύτερα.

Οικονομικά

Χρειάζεται να επιδείξετε μεγάλη προσοχή απέναντι σε πρόσωπα που σας υπόσχονται ένα... Ελντοράντο! Καλά είναι τα όνειρα και οι ελπίδες, όχι όμως όταν γίνονται η «κερκόπορτα» για το πορτοφόλι σας. Το σοφό θα ήταν να αποφύγετε τις επενδύσεις και τα μεγαλεπήβολα σχέδια, αφού στην καλύτερη περίπτωση ο θησαυρός θα αποδειχτεί άνθρακας και στην χειρότερη θα δείτε τα κεκτημένα σας να κάνουν «φτερά». Γενικά δεν θα πρέπει να δίνετε βάση σε υποσχέσεις ή «ταξίματα», αφού όλα αυτά έχουν κυρίως ενθαρρυντικό χαρακτήρα και όχι υλική υπόσταση.

Τα πνευματικά αγαθά και οι ηθικές αξίες έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτήν την περίοδο της ζωής σας και αν θέλετε πραγματικά να προσφέρετε στον εαυτό σας θα πρέπει να ξεκινήσετε από την έμπρακτη αλληλεγγύη σε πάσχοντες. Η χαρά της προσφοράς είναι που θα σας «απογειώσει» και θα σας απομακρύνει από τις Σειρήνες ενός εύκολου πλουτισμού.

Γ.Ρ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved