13 Δεκεμβρίου έχω τα γενέθλια μου-Τι λένε τα άστρα;

Μία αστρολογική εκτίμηση και πρόβλεψη για όσους έχουν τα γενέθλια τους σήμερα
Παπασταύρου Λίντα
13 Δεκεμβρίου έχω τα γενέθλια μου-Τι λένε τα άστρα;





1. Η συμβολική κάθε μοίρας του ζωδιακού





Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρουσιάζεται η συμβολική των 360 μοιρών του ζωδιακού. Με το θέμα έχουν ασχοληθεί πολλοί αστρολόγοι, ξένοι αλλά και Έλληνες, μεταφέροντας-αποδίδοντας, κυρίως την εκδοχή του Ιταλού αστρολόγου Adriano Carelli.



Εμείς θα σας θυμίζουμε μέρα-μέρα την συμβολική της μοίρας που «πατάει» ο Ήλιος βοηθώντας όσες ή όσους έχουν τα γενέθλια τους να πάρουν μια εικόνα για τις προδιαγραφές τους. Φυσικά, αντί για τον Ήλιο, μπορεί κανείς να έχει σε αυτήν την μοίρα, τον Ωροσκόπο, την Σελήνη, έναν πλανήτη ή κάποιο άλλο ευαίσθητο σημείο του χάρτη του.









21η μοίρα Τοξότη

Θέση απλανή αστέρα: (21μ 20') Rasalhague, α Οφιούχου (φύση Κρόνου, Αφροδίτης, Δία, Ερμή, Άρη).

Σύμβολο: «Δυο άνδρες που παλεύουν μέχρις εσχάτων».

Αποδιδόμενες τάσεις: Παρεμβατικότητα, αγωνιστικό πνεύμα, αντιπολίτευση

Ερμηνεία:

Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που χρήζει τον εαυτό του πολεμιστή και θεματοφύλακα των αξιών, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο, αν λειτουργεί απευθυνόμενος στο σύνολο και στα πλαίσια συγκεκριμένων κανόνων ενός συστήματος αξιών που δεν του επιτρέπουν να «ξεφύγει». Από αυτήν την άποψη, ο στρατός ή οποιαδήποτε άλλη πειθαρχημένη ομάδα, ακόμη και ένας πολιτικός φορέας είναι ιδανικές επιλογές.

Στην αρνητική εκδοχή, έχουμε την τέλεια ενσωμάτωση του πείσματος του εγωισμού και της έριδας. Αν άλλα σημεία στο ωροσκόπιο δεν μαλακώνουν αυτή την επιρροή, ο άνθρωπος γίνεται ένας αδυσώπητος επικριτής. Γι' αυτόν η τρέχουσα κοινή γνώμη είναι ανοησίες, η καθιερωμένη τάξη άδικη και βλακώδης και αυτός ο κόσμος, ο χειρότερος δυνατός. Επίσης, οποιαδήποτε ιδέα έχει συλλάβει κάποιος άλλος είναι για τα... σκουπίδια!

Πίσω απ' όλα αυτά υπάρχει μια βουβή δίψα για επιδοκιμασία και μια έντονη αίσθηση έλλειψης χαρισμάτων που οδηγούν στην αναγνώριση. Επομένως, ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται το μόνο «όπλο» που έχει στην διάθεσή του να κριτικάρει, δηλαδή τα δημιουργήματα των άλλων. Γι' αυτό, θα ασκεί μια ακούραστη πολεμική εναντίον όλων, θα αναμιγνύεται εύκολα σε καυγάδες ακόμη και σε δικαστικούς αγώνες.

Το απόφθεγμα της μοίρας:

«Καλή 'ναι η δικαιοσύνη, μα για τους αγγέλους - ο άνθρωπος ο κακομοίρης δεν αντέχει, θέλει έλεος... Μπας και βρίσκεται στον πάτο της Κόλασης, Κύριε, η πόρτα του Παράδεισου;» Νίκος Καζαντζάκης

Χ.Δ.

Οι τάσεις μέχρι τα επόμενα γενέθλια

Αισθηματικά

Οι συναισθηματικές αδυναμίες που οδηγούν σε περίπλοκα «μπλεξίματα» είναι εκείνο που θα χαρακτηρίσει τους επόμενους δώδεκα μήνες και γι’ αυτό είναι σκόπιμο να σκεφθείτε καλά τις επιπτώσεις πριν ενδώσετε στον όποιο «πειρασμό». Έχετε την τάση να έλκετε προβληματικές περιπτώσεις, είτε ως προς τον χαρακτήρα, είτε ως προς τις αντικειμενικές συνθήκες της σχέσης, που θα περιπλέκεται ή θα παρεμποδίζεται από ουσιαστικές δεσμεύσεις. Εδώ, το πρόβλημα δεν είναι η σταθερότητα αλλά η αδυναμία απεμπλοκής από μια κατάσταση που οδηγεί κατ‘ ευθείαν στην... διάψευση! Όσον αφορά μια ήδη υπάρχουσα σχέση, δεν θα λείψουν οι πιέσεις και οι στενοχώριες, όλα αυτά όμως μπορεί να οφείλονται σε εξωτερικά προβλήματα και όχι στην κακή ποιότητα της.

Οικονομικά

Η χρονιά δεν θα είναι εύκολη, γι’ αυτό μια ορθή οικονομική πολιτική θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από λιτότητα και περιορισμούς των εξόδων που δεν είναι εντελώς απαραίτητα. Κινείστε δηλαδή στο πνεύμα της γενικότερης κατάστασης, μόνο που εσάς σας «πιάνει» περισσότερο. Έχετε λοιπόν την ευκαιρία να αξιολογήσετε τις ανάγκες σας απορρίπτοντας τις πλαστές και κρατώντας εκείνες που είναι πραγματικά δικές σας. Αυτό θα είναι το ουσιαστικό σας κέρδος, συν την -πικρή, είναι η αλήθεια- συνειδητοποίηση για τον ρόλο κάποιων «υποστηρικτών» σας. Υπάρχει θέμα εξαπάτησης από άτομα που σας δελεάζουν με -υποτίθεται- «σωτήριες» λύσεις. Καλό θα ήταν επίσης να μην φορτωθείτε ευθύνες τρίτων, αφού στο τέλος εσείς θα κληθείτε να πληρώσετε τα σπασμένα.

Γ.Ρ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved