12 Δεκεμβρίου έχω τα γενέθλια μου-Τι λένε τα άστρα;

Μία αστρολογική εκτίμηση και πρόβλεψη για όσους έχουν τα γενέθλια τους σήμερα.

Παπασταύρου Λίντα
12 Δεκεμβρίου έχω τα γενέθλια μου-Τι λένε τα άστρα;

1. Η συμβολική κάθε μοίρας του ζωδιακού

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρουσιάζεται η συμβολική των 360 μοιρών του ζωδιακού. Με το θέμα έχουν ασχοληθεί πολλοί αστρολόγοι, ξένοι αλλά και Έλληνες, μεταφέροντας-αποδίδοντας, κυρίως την εκδοχή του Ιταλού αστρολόγου Adriano Carelli.

Εμείς θα σας θυμίζουμε μέρα-μέρα την συμβολική της μοίρας που «πατάει» ο Ήλιος βοηθώντας όσες ή όσους έχουν τα γενέθλια τους να πάρουν μια εικόνα για τις προδιαγραφές τους. Φυσικά, αντί για τον Ήλιο, μπορεί κανείς να έχει σε αυτήν την μοίρα, τον Ωροσκόπο, την Σελήνη, έναν πλανήτη ή κάποιο άλλο ευαίσθητο σημείο του χάρτη του.

20η Τοξότη

Μοίρα σύνθεσης και διλημμάτων.

Σύμβολο: «Το εξάγωνο αστέρι ή η σφραγίδα του Δαυίδ».

Αποδιδόμενες τάσεις: Ιδιαιτερότητες στις σχέσεις και τον γάμο. Ανεξαρτησία.

Οργανικές ευαισθησίες: Προβλήματα στην ομιλία, τραύλισμα.

Ερμηνεία: Από μια άποψη, η σφραγίδα του Δαυίδ αντιστοιχεί με το

Σταυρό καθώς και τα δυο συμβολίζουν τη θεϊκή τάξη, την κοσμική ισορροπία των τεσσάρων αντίθετων στοιχείων. Διαφέρουν όμως στο εξής: Ο Σταυρός, και μόνο αυτός, συμβολίζει τα πάθη του Κυρίου, ενώ η σφραγίδα του Δαυίδ εικονίζει με τον πιο δραματικό τρόπο την ατελείωτη μάχη της ύλης με το πνεύμα. Η 20η μοίρα συμβολίζει καθαρά την διαπάλη των αντίθετων δυνάμεων που βρίσκονται μέσα στον άνθρωπο, ο οποίος είναι παράλληλα «ανώτερος» και «κατώτερος». Το ζητούμενο είναι ο αυτοέλεγχος, η ισορροπία μεταξύ πνεύματος και ύλης.

Κάθε ισορροπία μπορεί να είναι δυναμική ή στατική κι αυτό μπορεί να φανεί από το ωροσκόπιο σαν σύνολο. Αν υπάρχουν ενδείξεις πρωτοβουλίας, αποφασιστικότητας και ζωτικότητας, ο άνθρωπος θα μπορεί να εκμεταλλευτεί την δραστηριότητά του, θα διψά για την αλήθεια και την δικαιοσύνη και η κρίση, η αυτοπεποίθηση και η σοφία του μπορούν να τον αναδείξουν σε μπροστάρη μιας υπόθεσης.

Αν αντίθετα, υπάρχουν ενδείξεις παραίτησης, τεμπελιάς και ουτοπίας, η επιρροή αυτής της μοίρας θα ενισχύσει την αναποφασιστικότητά του και θα τον κάνει καχύποπτο για όλα και για όλους, χωρίς να αναδεικνύεται τελικά πουθενά.

Το απόφθεγμα της μοίρας: «Η πρωτοβουλία είναι μια πετυχημένη ανυπακοή» John Fenton

Χ.Δ.

Οι τάσεις μέχρι τα επόμενα γενέθλια

Αισθηματικά

«Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες». Αυτή η λαϊκή ρήση ταιριάζει γάντι με τις προβλεπόμενες εξελίξεις και μπορεί να αναφέρεται το ίδιο σε σας ή σε πρόσωπα του «στενού» περιβάλλοντος σας. Τα ισχυρά πάθη εναλλάσσονται με τις ανατροπές και ...τίποτε δεν είναι σίγουρο! Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο το φετινό «δελτίο καιρού» να προειδοποιεί για αναστατώσεις που δεν συνδέονται άμεσα με ερωτικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα σε συγγενικά πρόσωπα, τελικά όμως σε κάθε περίπτωση η θάλασσα των συναισθημάτων σας δείχνει εξαιρετικά ...φουρτουνιασμένη!

Οικονομικά

Η ανάπτυξη των δημοσίων σχέσεων είναι για την φετινή χρονιά ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας σας. Η ευρεία δημοσιοποίηση των δραστηριοτήτων σας, συνδυασμένη με την υποστήριξη από ισχυρούς κύκλους μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα, τόσο στην επαγγελματική, όσο και την οικονομική σας πρόοδο.

Κατά τα άλλα, δεν είστε ανεπηρέαστοι από τις γενικότερες εξελίξεις στην Ελλάδα και αν στοχεύετε σε μια θεαματική βελτίωση των οικονομικών σας θα πρέπει μάλλον να ενδώσετε στο «να τα φάτε μαζί» με τους ...γνωστούς διαπλεκόμενους, αφού παρά τις όποιες διακηρύξεις περί του αντιθέτου «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε, ούτε την κεφαλή του»!

Γ.Ρ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved