Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου-Ένταση και πάθος

Οι επιδράσεις σε προσωπικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο
Παπασταύρου Λίντα
Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου-Ένταση και πάθος

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ένταση και πάθος πυροδοτεί η Πανσέληνος του Ιανουαρίου που σχηματίζεται με ακρίβεια στις 23:21 ώρα Ελλάδος της Τετάρτης.

Ο Ήλιος και η Σελήνη κείτονται αντικριστά στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερω και του Καρκίνου αντίστοιχα, όμως η είδηση είναι η «κολεγιά» του Άρη με τα δύο Φώτα και μάλιστα σε γωνιακούς οίκους.

fool_moon_jan

Ο πλανήτης της ενστικτώδους ενέργειας δίνει το δικό του ρυθμό στις εξελίξεις, δείχνοντας τόσο το καλό, όσο και το δύστροπο πρόσωπο του.

Στην πρώτη περίπτωση, ο δυναμισμός και η αμεσότητα θα δώσουν ουσιαστικές λύσεις σε θέματα που κατά κάποιο τρόπο έχουν βαλτώσει, ενώ ο συναγωνισμός και η άμιλλα θα συμβάλλουν στην άμεση επίτευξη δύσκολων στόχων.

Τα «ρεκόρ» όμως που υπόσχεται ο Άρης είναι προς κάθε κατεύθυνση...

Πόνοι, πρηξίματα, πυρετοί, ατυχήματα και έντονα ξεσπάσματα είναι η άλλη όψη μιας δύσκολης καθημερινότητας που «απειλεί» άμεσα τα οκτώ από τα δώδεκα ζώδια.

Εξαίρεση αποτελούν τα μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) που μπορούν πιο ήσυχα -αλλά όχι χλιαρά- να δρέψουν τους καρπούς της διεγερμένης Αφροδίτης.

Η Πανσέληνος θα επηρεάσει κυρίως τα οικονομικά τους, αλλάζοντας το τοπίο προς το καλύτερο, ενώ συνάμα ο έρωτας θα μπαίνει από παντού στο ...σπίτι τους. Από σήμερα μέχρι τουλάχιστον τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές πάθους.

Οι μόνες «σκιές» πέφτουν από τον Πλούτωνα, ο οποίος στα πλαίσια της πολιτικής του «όλα ή τίποτα», ενδέχεται να στενοχωρήσει τις πιο ευαίσθητες ψυχές, συνδυάζοντας το ...πονετικόν μετά του ωφελίμου.

Η συμμετοχή του πλανήτη των απόλυτων μεγεθών στην Πανσέληνο είναι επίσης έντονη και καταλυτική ως προς το κλείσιμο κύκλων στις ζωές μας, όχι πάντα με ευχάριστο τρόπο.

Το αίτημα του είναι πάγιο και γνωστό: Βουλιάζουμε, μηδενίζουμε και μετά αλλάζουμε...

Όπως έχω ξαναγράψει σε μια τέτοια περίπτωση δραματικών εξελίξεων σημασία δεν έχουν μόνον τα γεγονότα αλλά κυρίως το πως τα αντιμετωπίζουμε. Το τελευταίο που πρέπει να συμβεί είναι το να μας πάρουν από κάτω, κάτι που δεν το θέλει ούτε κι ο ίδιος ο Πλούτωνας, αφού μας θέλει πάντα ζωντανούς και ...λαχταριστούς για να μας παιδεύει!

Παράλληλα, ο Mister Deep του ζωδιακού συμβάλλει στη δημιουργία ενός άκρως ερωτικού-σεξουαλικού κλίματος και φυσικά όσο περνάει από το χέρι του, ο κοσμικός ...μπαχτσές έχει για όλους! Οι μέρες και οι νύκτες που θα ακολουθήσουν την αποψινή, γνέφουν δελεαστικά και στα δώδεκα ζώδια, αναδεικνύοντας τον Ιανουάριο σε μήνα ...Top Sex

Μεγαλύτερη ευαισθησία στην επιρροή της Πανσελήνου και ειδικά του Άρη και του Πλούτωνα αναμένεται να έχουν όσες και όσοι έχουν τον Ωροσκόπο, τον Ήλιο, τη Σελήνη ή κάποιον σημαντικό πλανήτη κοντά στην 10η-11η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως).

Σε ανάλογη μοίρα βρίσκονται και οι γεννημένοι στην εσχατιά των τεσσάρων ζωδίων, αφού η Πανσέληνος διεγείρει τις τελευταίες μοίρες τους.

Τα τέσσερα σταθερά ζώδια πάλι (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος), καλούνται να τα κάνουν όλα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Σχέσεις, έρωτες, δουλειές και άλλες απρόβλεπτες υποθέσεις μπλέκονται μεταξύ τους και απαιτούν πλήρη εγρήγορση και μπόλικη σοφία.

Οι απανταχού μάχες και διεκδικήσεις ξεκινούν από τα αυτονόητα και φθάνουν μέχρι τις εξεζητημένες υποθέσεις που μπορεί να βγάλει ο Άρης στον Υδροχόο.

Όλα αυτά ισχύουν περισσότερο για όσες και όσους έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων τους.

Φυσικά υπάρχει και ο Κρόνος.

Η παρουσία του στον 1ο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου μόνον αμελητέα δεν μπορεί να θεωρηθεί και σίγουρα προετοιμάζει φραγές, περιορισμούς και σύνθετα προβλήματα για τα τρία εκ των παρορμητικών ζωδίων (Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους) που καλούνται να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις για το «με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν».

Ανάλογα διλήμματα και πιέσεις μπορεί να έχουν οι γεννημένοι στις αρχές του τρίτου δεκαήμερου των μεταβλητών ζωδίων, εξ αιτίας της επιρροής του αστρικού Κρόνου, ο οποίος βρίσκεται στην 23η μοίρα της Παρθένου.

Οι επιδράσεις στην κοινωνία και την πολιτική

Αν όμως σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει μια ουσιαστική «διαπραγματευτική δυνατότητα» ως προς τον τρόπο που θα λειτουργήσει στον καθένα μας η κοσμική ενέργεια, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις γενικότερες εξελίξεις.

Εκεί ο Άρης και ο Πλούτωνας, εκμεταλλευόμενοι το έλλειμμα συνειδητότητας παίζουν το παιχνίδι τους με διαφορετικούς όρους.

Και ατυχώς, οι ενδείξεις στο χάρτη της Πανσελήνου δεν είναι και οι καλύτερες...

Κατ’ αρχάς η αντίθεση της αστρικής Δήμητρας με το Μεσουράνημα, δείχνει γεγονότα που έχουν διεθνή απήχηση. Και τον τελευταίο καιρό συνήθως η χώρα μας δεν γίνεται γνωστή με ευχάριστο τρόπο.

Αν πρόκειται μόνον για πολιτικές εξελίξεις (ανταρσίες, προκήρυξη εκλογών κλπ), τότε ...χαλάλι τους. Ούτε η πρώτη φορά θα είναι, ούτε φυσικά η τελευταία.

Όμως η παρουσία του Άρη στον 4ο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου, σε αντίθεση με τη Σελήνη που είναι δείκτης του λαού, πριμοδοτεί εσωτερικές συγκρούσεις ή εμπρηστικές αναταραχές. Αφορμή μπορεί να είναι τα ...γνωστά θέματα της Οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων, αλλά με την προέλαση του Άρη στον Υδροχόο -το ζώδιο που ανήκει η Ελλάδα- «παίζουν» και τα Εθνικά.

Ένα άλλο μέτωπο έχει να κάνει με ότι περιέχεται στο 3ο οίκο και αυτά δεν είναι καθόλου λίγα. Επιλέγω ωστόσο τη βιτρίνα: Τα media περνούν μια φάση βαθιάς κρίσης και σίγουρα θα υπάρξουν σημαίνουσες ανακατατάξεις.

Ανάλογες συνέπειες προβλέπονται και για το status quo στα μέσα μεταφοράς. Και δεν είναι μόνον οι απεργίες και οι αναδιαρθρώσεις.

Η σύνοδος του αστρικού Άρη με τον Πλούτωνα, αφήνει επιπλέον «υπονοούμενα» για ένα διακεκριμένο ατύχημα σε μεταφορικό μέσον ή μια καταστροφή που θα τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Αλλά και η σύνοδος του τροπικού Άρη με τον αστρικό Ποσειδώνα κρύβει σημαντικούς κινδύνους τόσο για τη δημόσια υγεία (αυτήν την εκδοχή τη «στηρίζει» και ο διελαύνων Κρόνος στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας), όσο και για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων με αιχμή του δόρατος το επιθετικό υγρό στοιχείο.

Και δυστυχώς τα χρονικά περιθώρια για να συμβεί μια τέτοια μικρή ή μεγαλύτερη τραγωδία δεν κλείνουν αυθημερόν αλλά απλώνονται τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Πανσέληνο του Φεβρουαρίου, με πιο επικίνδυνες ημέρες τις 19,20, 24 και 25/1, όπως επίσης και τις 1, 8, 15 και 16/2.

Τις ημέρες αυτές η διελαύνουσα Σελήνη θα ενεργοποιήσει την Πανσέληνο, αναπαράγοντας το ενεργειακό περιεχόμενο της.

Βέβαια οφείλω να επισημάνω πως από την αστρολογική εμπειρία μου μια Πανσέληνος -η οποία μάλιστα δεν είναι και έκλειψη- ενδέχεται να μην είναι τελικά και τόσο «εκφραστική». Γενικότερα η Νέα Σελήνη είναι πιο «δυνατή» στις επιδράσεις της.

Μακάρι, μήπως και τη σκαπουλάρουμε με αμυχές...

Μέχρι όμως να κλείσει ο κύκλος και να γίνει ο τελικός απολογισμός, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απολαύσουμε το σήμερα, ατενίζοντας το ολόγιομο φεγγάρι, αφήνοντας την κοσμική ενέργεια να πλημμυρίσει τις καρδιές μας και χορεύοντας ακόμη και με τους ...λύκους!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved