5 Δεκεμβρίου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;

Μία αστρολογική εκτίμηση και πρόβλεψη για όσους έχουν τα γενέθλια τους σήμερα
Παπασταύρου Λίντα
5 Δεκεμβρίου έχω τα γενέθλια μου - Τι λένε τα άστρα;

1. Η συμβολική κάθε μοίρας του ζωδιακού

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρουσιάζεται η συμβολική των 360 μοιρών του ζωδιακού. Με το θέμα έχουν ασχοληθεί πολλοί αστρολόγοι, ξένοι αλλά και Έλληνες, μεταφέροντας-αποδίδοντας, κυρίως την εκδοχή του Ιταλού αστρολόγου Adriano Carelli.

Εμείς θα σας θυμίζουμε μέρα-μέρα την συμβολική της μοίρας που «πατάει» ο Ήλιος βοηθώντας όσες ή όσους έχουν τα γενέθλια τους να πάρουν μια εικόνα για τις προδιαγραφές τους. Φυσικά, αντί για τον Ήλιο, μπορεί κανείς να έχει σε αυτήν την μοίρα, τον Ωροσκόπο, την Σελήνη, έναν πλανήτη ή κάποιο άλλο ευαίσθητο σημείο του χάρτη του.

13η μοίρα Τοξότη

Νότιος Δεσμός του Ουρανού. Μοίρα διανόησης.

Σύμβολο: «Ένας καθηγητής που κρατά ένα ανοιχτό βιβλίο σ' ένα πολύ

ακατάστατο αλλά βολικό δωμάτιο».

Αποδιδόμενες τάσεις: Αναποφασιστικότητα, διαφορετικότητα

Ερμηνεία: Ο άνθρωπος εδώ θ' αναλάβει τις ευθύνες των εγχειρημάτων του και θα υποστηρίξει τα χαρίσματά του με ευφυΐα, αν και η ευφυΐα δεν είναι αυτή καθ' αυτή γνώρισμα αυτής της μοίρας που χαρίζει μόνο αντοχή για πνευματικές επιδιώξεις και λαχτάρα για μάθηση. Αυτό θα στεφανωθεί από μια εξαιρετική μνήμη, δημιουργική και αρμονική φαντασία και φίνο λογοτεχνικό στιλ. Αν αλλά στοιχεία δείχνουν ένα ξεχωριστό μυαλό, ο άνθρωπος θα αναδειχτεί σαν μεγάλος δάσκαλος στον τομέα του.

Μπορεί να έχει μια αυστηρότητα πάνω του, κάτι τυπικό και αξιοπρεπές, που θα δυσκολέψει την δημοτικότητα του. Αλλά μέσα του δεν θα υπάρχει στρεψοδικία, αντίθετα, θα έχει μια επιφανειακή ανεμελιά και μια εσωτερική τάση να χαίρεται τις υγιείς απολαύσεις της ζωής. Σε λιγότερο εξελιγμένους ανθρώπους αυτής της μοίρας, συναντούμε προκαταλήψεις και προλήψεις. Για τον επαγγελματία συγγραφέα-δημιουργό, η φυγή από την πεπατημένη μπορεί να γίνει αιτία να μην κερδίσει την δημοτικότητα που του αναλογεί, από την άλλη όμως, ενδέχεται να ορίσει το υπόβαθρο μιας φήμης που ξεκινά ακριβώς από μια καινοτομία.

Απόφθεγμα της μοίρας

«Η φανταστική λογοτεχνία επινοήθηκε τη μέρα που ο Ιωνάς γύρισε σπίτι του και είπε στην γυναίκα του ότι άργησε τρεις μέρες, επειδή τον είχε καταπιεί μια φάλαινα». Gabriel Garcia Marquez

Χ.Δ.

Οι τάσεις μέχρι τα επόμενα γενέθλια

Αισθηματικά

Καρδιοχτύπια, πικάντικες στιγμές και διαρκείς προκλήσεις συνθέτουν την συναισθηματική πραγματικότητα των επόμενων δώδεκα μηνών, με την ζυγαριά να κλίνει προς τα... ευτυχή γεγονότα. Ο συνδυασμός του αυθορμητισμού της καρδιάς με το πρακτικό πνεύμα μπορεί να οδηγήσει σε άριστες επιλογές αλλά και «τυχερά». Οι γυναίκες έχουν να κερδίσουν πολλά από τις εύστοχες επιλογές τους, ενώ και οι άνδρες μπορεί να ωφεληθούν πολλά από τις γνωριμίες τους. Το μόνο που φαίνεται να «μπάζει» είναι η σταθερότητα, που απέχει πολύ από το να είναι εξασφαλισμένη!

Οικονομικά

Ουσιαστικά πρόκειται για το «σημείο μηδέν», που ορίζει το τέλος μιας πορείας αλλά και την (επιζητούμενη) αφετηρία μιας νέας προσπάθειας. Όμως, πέρα από τις συγκρούσεις, τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις, που «προαναγγέλλονται» από την δραστική επιρροή του Άρη, οι κοσμικές συνθήκες είναι τόσο δεσμευτικές που στην πραγματικότητα δεν επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων. Από αυτήν την άποψη ένα ρίσκο θα μπορούσε να καταλήξει σε... τραγωδία, εκτός και αν η υποστήριξη των ισχυρών είναι εξασφαλισμένη από τα πριν. Για να συμβεί φυσικά αυτό θα πρέπει μάλλον να συνδυαστεί με την παραχώρηση «γης και ύδατος», την απώλεια δηλαδή κάθε οικονομικής ανεξαρτησίας με αντάλλαγμα την όποια στήριξη και προστασία. Συνολικά, στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή, φαίνεται πως έφθασε η ώρα των μεγάλων και δύσκολων αποφάσεων, συχνά μάλιστα μέσα σε ένα «πολεμικό» κλίμα.

Γ.Ρ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved