Αστρολογική Εφημερία, από 18 έως 20 Ιανουαρίου

Στις «καλές» της, η Αφροδίτη του βάθους με κεντρικό άξονα τη σεξουαλικότητα μπορεί να μας οδηγήσει στον κολοφώνα της ηδονής, συνδυάζοντας την μάλιστα και την μεστή επαφή σε πολλά επίπεδα.
Αστρολογική Εφημερία, από 18 έως 20 Ιανουαρίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Όποιος ψάχνει, βρίσκει... Οι πρώτες ημέρες της εβδομάδας είναι αρκούντως Πλουτώνιες με τον πλανήτη του βάθους να παίρνει ...αμπάριζα τρεις από τους «προσωπικούς» πλανήτες (Άρη, Ερμή και Αφροδίτη), φέρνοντας στην επιφάνεια εσώψυχα, κρυμμένους φόβους αλλά και θησαυρούς.

Ένα από τα αιτήματα του πλανήτη είναι οι συμβολικές ή πραγματικές «εκκαθαρίσεις» που ξεκινούν από λεπτομερείς εργασίες καθαριότητας-τακτοποίησης και φθάνουν μέχρι την αναμόχλευση του παρελθόντος με σκοπό την «εξουδετέρωση» του . Ακόμη και το συμβολικό κάψιμο μιας φωτογραφίας μπορεί να συμβάλλει στην ψυχολογική απεμπλοκή μας από υποθέσεις που μας ήταν βάρος.

Ο Πλούτωνας βέβαια έχει και μια οικονομική διάσταση, η οποία ενδέχεται να εκδηλωθεί μέσα από διάφορα -αναμενόμενα ή μη- ραβασάκια της Εφορίας ή με συζητήσεις-ρυθμίσεις θεμάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με κληρονομιές, ασφάλειες και επενδυτικά μυστικά.

Ακόμη, φέρνει στο φως λεπτομέρειες από τη ζωή στον «κάτω κόσμο» και δεν εννοώ μόνον τις μεταφυσικές η αποκρυφιστικές δραστηριότητες αλλά και την δράση του κοινωνικού περιθωρίου.

Για την «κρυφή» σύνοδο Άρη-Πλούτωνα της οποίας η επιρροή έχει και μεγαλύτερη χρονική εμβέλεια έγραψα ήδη στην περασμένη «Εφημερία»:

Η «ηφαιστειακή» δράση της όψης δεν αποκλείεται να μας αποκαλύψει πλευρές αρκούντως σκοτεινές, τόσο ώστε να απορήσουμε για το πως είναι δυνατόν να συνυπήρχαν με τις υπόλοιπες. Πάντα όμως στο υλικό που αναδύεται υπάρχουν και θησαυροί που ήταν βαθιά κρυμμένοι και «τυλιγμένοι» γύρω από τις φρικτότερες αδυναμίες μας. Και το μόνο που χρειάζεται για να τους χαρούμε είναι το να δούμε μέσα μας με καθαρή καρδιά.

Να συμπληρώσω εδώ ότι όσον αφορά τις εξωστρεφείς μας απόπειρες-εξερευνήσεις, σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να είμαστε «υποψιασμένοι» και ιδιαίτερα αν κινούμαστε σε χώρους αμφισβητούμενης «καθαρότητας» οι οποίοι εξ ορισμού συνδέονται με υπόγειες διαδικασίες, διαπλοκές και παραβατικές πράξεις.

Μέχρι και την Τρίτη, η σύνοδος Ερμή Πλούτωνα από τη μια θέτει φραγές στην επικοινωνία, είτε αποτρέποντας συναντήσεις, είτε σπέρνοντας ποικίλους «δαίμονες» στον τεχνικό εξοπλισμό.

Συνάμα όμως, επιτρέπει την σε βάθος διερεύνηση υποθέσεων και την άντληση πληροφοριών που διαφορετικά θα έμεναν αναξιοποίητες.

Φυσικά υπάρχει και η άλλη πλευρά των διερευνήσεων. Προσωπικά δεδομένα βγαίνουν στη φόρα, ενώ το άγρυπνο μάτι του εκάστοτε Big Brother μας παρακολουθεί, συνήθως χωρίς τη θέληση μας.

Στα πάνω τους, τα ασυνείδητα περιεχόμενα, τα μυστήρια, η κατασκοπεία, οι έρευνες, οι υποψίες αλλά και οι απανταχού «καλοθελητές».

Στα κάτω τους, η αθωότητα, η απρόσκοπτη επικοινωνία και οι καλές ειδήσεις.

Οι Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι αναμένεται να βιώσουν εντονότερα την "δύναμη της πληροφορίας", οι Δίδυμοι θα αναγκαστούν να υποκύψουν στην αναγκαιότητα μιας εμβάθυνσης, ενώ οι Σκορπιοί είναι οπωσδήποτε απόλυτα συντονισμένοι με τους κοσμικούς ρυθμούς και θα αντλήσουν ποικίλα πλεονεκτήματα.

 

Η σύνοδος του αστρικού Πλούτωνα με την Αφροδίτη θα επηρεάσει την καθημερινότητα μας τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

Εκτός από τη συμβολή της όψης στη διαμόρφωση του Πλουτώνιου κλίματος με ότι αυτό συνεπάγεται, εκείνο που αξίζει να επισημανθεί είναι η ερωτική-σεξουαλική διάσταση της.

Στις «κακές» της μια απόλυτη Αφροδίτη συνδέεται συνήθως με ισχυρά και ανικανοποίητα πάθη που βγαίνουν εκτός ελέγχου και κυρίως με μια αίσθηση απώλειας που παράγεται είτε από πραγματικά γεγονότα (χωρισμούς, δυσάρεστα περιστατικά κλπ), είτε από φανταστικά σενάρια-φόβους.

Αντίθετα στις «καλές» της, η Αφροδίτη του βάθους με κεντρικό άξονα τη σεξουαλικότητα μπορεί να μας οδηγήσει στον κολοφώνα της ηδονής, συνδυάζοντας την μάλιστα και την μεστή επαφή σε πολλά επίπεδα.

Βλέπετε, η γνωστή συνταγή του «όλα ή τίποτα» αποδεικνύεται υπέρτατα σοφή όταν η κοσμική μπίλια κάτσει στο «όλα».

Οι Τοξότες και οι Δίδυμοι καλούνται πρώτοι να επιλέξουν τον κρουπιέρη τους.

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου το βράδυ της Τετάρτης (23:21 ώρα Ελλάδος) αναμένεται ως είθισται να ενισχύσει τις συναισθηματικές εξάρσεις, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Για την ίδια την Πανσέληνο και το πως θα επηρεάσει τα ζώδια, υπάρχει ειδικό άρθρο αλλά επιβάλλεται να επισημανθεί η καταλυτική της επιρροή στην ήδη «αγριεμένη» Αφροδίτη. Η «νύχτα των λυκανθρώπων» είναι μια συμβολική αλλά άκρως περιγραφική αναλογία και κάθε συνειρμός προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ...επιτρεπτός.

Ύστερα από όλα τα παραπάνω, το εξάγωνο του Ήλιου με το Δία, που σχηματίζεται και αυτό την Τετάρτη, δείχνει σαν τη μύγα μες στο γάλα...

Υποψιάζομαι μάλιστα ότι οι επεκτατικές τάσεις του «ευεργέτη πλανήτη» σε συνδυασμό με την επιρροή της Πανσελήνου και τη σύνοδο του Δία με τον ανατρεπτικό Ουρανό, θα διογκώσουν τις ακρότητες, επιφέροντας συχνά αντί για την αναμενόμενη ευεργεσία μια εφ’ όλης της ύλης κάθαρση με αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά.

Εκτός από τους Λέοντες και τους Υδροχόους που βρίσκονται ήδη στην ...πρίζα, οι Αιγόκεροι και οι Ιχθύες είναι επίσης από τους βασικούς αποδέκτες του κοσμικού μηνύματος και θα πρέπει να κρατήσουν μικρό καλάθι στις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις και κυρίως να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από μια υπερβολική έκθεση των αδυναμιών τους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved