Αστρολογική Εφημερία από 14 έως 17 Ιανουαρίου

Στρώνουν το χαλί για ένα ευχάριστο όσο και χαλαρό διήμερο που θα μοιάζει με μια δροσερή κομεντί
Αστρολογική Εφημερία από 14 έως 17 Ιανουαρίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

Ο Ερμής και η Αφροδίτη φροντίζουν για το καλό μας, αφού όσο τουλάχιστον τους πέφτει λόγος στρώνουν το χαλί για ένα ευχάριστο όσο και χαλαρό διήμερο που θα μοιάζει με μια δροσερή κομεντί.

Η «κρυφή» σύνοδος τους στον Τοξότη (ο αστρικός Ερμής με την τροπική Αφροδίτη) ενεργοποιεί την όρεξη μας για θεάματα, ακροάματα, περιπάτους, εκδρομές και καλή παρέα.

Φυσικά οι Τοξότες είναι εκείνοι που θα δρέψουν πρώτοι τους καρπούς αυτής της κοσμικής συνάντησης, ενώ στους χορούς και τα τραγούδια συμμετέχουν επίσης ολόψυχα οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι και οι Ιχθύες.

Τα παρορμητικά ζώδια θα μπορέσουν με τη σειρά τους να εκμεταλλευτούν την περίσταση, αρκεί βέβαια να απεμπλακούν από τις σκοτούρες και τις ευθύνες που επισείει διαρκώς ο Κρόνος.

Η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη και ο Κρόνος την ευχαρίστηση. Με εξαίρεση τους επαγγελματίες ...μαζοχιστές, όσοι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι επιθυμούν πραγματικά να ξεσκάσουν θα πρέπει να βγάλουν πρώτα από το κεφάλι τους φόβους και ανασφάλειες που μπλοκάρουν την ενέργεια τους. Διαφορετικά το πουλάκι της Αφροδίτης θα πετάξει χωρίς καν να τους αφήσει μια ζωγραφιστή καρδούλα.

Όσο για τα σταθερά (Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους και Σκορπιούς) η τύχη επιφυλάσσει ένα σκληρότερο αλλά ίσως και πιο ενδιαφέρον μέλλον.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (προς Κυριακή) ο Άρης μπαίνει στον Υδροχόο και αλλάζει το ρυθμό θέτοντας και τα τέσσερα ζώδια σε κατάσταση επιφυλακής.

Μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου, η ζωή τους θα μοιάζει με μια τρελή κι απίθανη πτήση όπου τα κενά αέρος θα διαδέχονται το θεσπέσιο γλίστρημα στους αιθέρες. Οι κορυφώσεις θα εναλλάσσονται με θεαματικές «κοιλιές» και η έντονη δράση με φάσεις πλήρους απραξίας.

Προσωπικά, οικογενειακά και επαγγελματικά θέματα τρέχουν με απίστευτους ρυθμούς, με φυσικό επακόλουθο την ένταση και τις διεκδικήσεις ακόμη και εκείνων που φαντάζουν αυτονόητα.

Ο «πόλεμος» βέβαια θα έχει και τις πολύ καλές του στιγμές -τις στιγμές της νίκης- όπου οι τυχεροί αλλά και ικανοί τροπαιούχοι θα απολαύσουν τις κατακτήσεις τους, δίκην Ρωμαίου αυτοκράτορα.

Όσο για τις ενδεχόμενες ήττες, αυτές δεν είναι παρά το εφαλτήριο για μια νέα προσπάθεια. Το καλό με τον Άρη είναι ότι ακόμη και στις πιο ...φρενιασμένες του στιγμές, δεν απειλεί με κάτι χρόνιο. Έτσι ακόμη κι αν «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος, να θυμάστε ότι αυτό που σήμερα δείχνει να είναι αξεπέραστο, αύριο απλά δεν θα υπάρχει.

Πόνοι και πιασίματα, πυρετοί και πρηξίματα ή άλλες ανεπιθύμητες ενοχλήσεις ναι μεν απειλούν να καθηλώσουν στο έδαφος ακόμη και τα πιο ανθεκτικά σκαριά, ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να είναι και για καλό. Εξισορρόπηση ενέργειας λέγεται και δεν είναι τίποτε άλλο από μια ευκαιρία που παίρνουμε με το ...ζόρι, για να φορτώσουμε τις μπαταρίες μας.

16_jan

Όσον αφορά τις γενικότερες εξελίξεις -κοινωνικές η πολιτικές- η σύνοδος του αστρικού Άρη με τον τροπικό Πλούτωνα το βράδυ του Σαββάτου «κεντράρει» σε υπονομευτικές ενέργειες πάσης φύσεως και αγριεμένες επισκέψεις των στοιχείων της φύσης. Ένα χαλί που τραβιέται η μια καταπακτή που ανοίγει απεικονίζει παραστατικά τον τρόπο που λειτουργούν οι δύο πλανήτες, οι οποίοι φυσικά έχουν και τις πολύ κακές τους στιγμές...

Επί προσωπικού παραπέμπει σε μια βαθιά ενδοσκόπηση που ενδέχεται να μας φέρει μπροστά σε φόβους και φαντάσματα, εντέχνως ξεχασμένα. Η «ηφαιστειακή» δράση της όψης δεν αποκλείεται να μας αποκαλύψει πλευρές αρκούντως σκοτεινές, τόσο ώστε να απορήσουμε για το πως είναι δυνατόν να συνυπήρχαν με τις υπόλοιπες. Πάντα όμως στο υλικό που αναδύεται υπάρχουν και θησαυροί που ήταν βαθιά κρυμμένοι και «τυλιγμένοι» γύρω από τις φρικτότερες αδυναμίες μας. Και το μόνο που χρειάζεται για να τους χαρούμε είναι το να δούμε μέσα μας με καθαρή καρδιά.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά και σε καθαρά ενεργειακό επίπεδο ο Άρης με τον Πλούτωνα θα μείνουν εξαιρετικά ικανοποιημένοι -το ίδιο κι εμείς- αν η δυναμική τους εκφραστεί στο ερωτικό-σεξουαλικό πεδίο. Φωτιά στο Σαββατόβραδο λοιπόν (και όχι μόνον...), αρκεί πάντα να υπάρχει η θεμελιώδης συναίνεση!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved