Οι εκλείψεις προ των πυλών

Πανικός; Αντάρα και σεισμός; Τι να περιμένουμε;

Οι εκλείψεις προ των πυλών

Η πρώτη, η Ηλιακή γίνεται στις 2 Ιουλίου, με την Σεληνιακή να ακολουθεί στις 16-17 του ίδιου μήνα.

Πανικός; Αντάρα και σεισμός; Εδώ μπορείς να χαμογελάσεις…

Μαζί με τον ανάδρομος Ερμή –που κι αυτός έρχεται… οσονούπω- η φιλολογία περί των εκλείψεων είναι ίσως το πιο αγαπημένο «pet» των ασχολούμενων με την Αστρολογία, ιδιαίτερα εκείνων όμως που πιστεύουν πως ο άνθρωπος είναι υποχείριο της μοίρας του, η οποία μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει τις χείριστες των προθέσεων απέναντί τους και φυσικά απέναντί σου.

Είσαι όμως πράγματι ένα κουφάρι στο έλεος της κοσμικής παλίρροιας, ένα φοβισμένο ζώο που ψάχνει τρύπα για να κρυφτεί;

Αν είναι έτσι πού πήγε η περιβόητη πνευματικότητά σου;

Σκέψου ακόμη ότι η εξουσία είναι άτιμο πράμα κι εννοώ αυτήν που ασκούν οι μικροί καθημερινοί σου τύραννοι, των αστρολόγων συμπεριλαμβανομένων. Είναι όντως «αφροδισιακό» το να ασκείς επιρροή σε κόσμο και κοσμάκη, που με την σειρά του αναζητά μια αχτίδα φωτός στις δυσοίωνες προβλέψεις. «Μήπως την γλιτώσω τελικά γιατρέ μου»;

Ο κάθε επίδοξος μικρός θεός βγάζει το άχτι του στις πλάτες σου. Προβάλλει επάνω σου τα δικά του φαντάσματα, με την ζέση ενός νεόπλουτου της συμπαντικής κληρονομιάς και κορδώνεται με την εξουσία που σου ασκούν οι δυσοίωνες προβλέψεις του.

Όμως τα βρίσκει και τα κάνει και τώρα που σήμανε ξανά η ώρα των εκλείψεων θα ξαναζήσεις το ίδιο πάνω-κάτω έργο.

Αλλά εσύ, νοήμων και πνευματικός άνθρωπος, τι γυρεύεις στο παζάρι της καταστροφολογίας; Ας αναζητήσουν λοιπόν αλλού το κοινό τους, οι αυτάρεσκοι οιωνοσκόποι της συμφοράς.

Εγώ σου προτείνω να χαμογελάσεις με όλα αυτά, βέβαιος ότι ο κόσμος σου θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από τις εκλείψεις του Ιουλίου. Καλύτερος κι ομορφότερος για σένα, αρκεί να το θέλεις.

Εξ άλλου έχεις να ζήσεις πολλές ακόμη, Σεληνιακές και Ηλιακές εκλείψεις κι αν ρωτάς σε τι μπορεί να σου χρησιμέψει αυτό, ένα έχω να σου πω: Κάθε έκλειψη σε βοηθά να εξαντλήσεις τις δυνατότητές σου, να υπερβείς τα όριά σου, ώστε να έχεις λιγότερες αυταπάτες για το ποιος είσαι και ποιος είναι ο σκοπός σου.

Κάθε έκλειψη είναι το ξυπνητήρι σου. Σου αποκαλύπτει εμφατικά αυτά που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Σε βγάζει από το μαγγανοπήγαδο της καθημερινότητάς σου για να σε ρίξει στα βαθιά, εκεί που πάντα ήθελες να πας κι όλο το ανέβαλες. Κι αν τυχόν τρομάξεις με όσα θα βιώσεις, θυμήσου τους παιδικούς σου φόβους, που αργότερα σε έκαναν να γελάς. Η άγνοιά σου έφταιγε, μα τώρα την προσπέρασες.

Γι’ αυτό, σου προτείνω να αγαπήσεις τις εκλείψεις. Να αγαπήσεις την μαγεία, την μοναδικότητα και τον καταλυτικό χαρακτήρα τους. Για σένα δουλεύουν και μην τρομάζεις. Για σένα υπερβάλλουν κι όχι βέβαια στην κατεύθυνση του κακού, όπως σου λένε. Σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί πάντα θα συμβαίνουν κι όχι μόνον σε περιόδους εκλείψεων. Υπάρχουν μάλιστα κάποιοι που πετυχαίνουν τους πιο σημαντικούς στόχους τους σε αυτές τις φάσεις και περιμένουν πως και πως το επόμενο κοσμικό ραντεβού τους με την επιτυχία. Ελπίζω να ανήκεις σε αυτούς αλλά ακόμη κι αν δεν συμβαίνει αυτό, θα μπορέσεις σίγουρα να διαλύσεις πολλές από τις αμφιβολίες σου.

Κλείνοντας, θα σου τονίσω ότι η προσεχής Ηλιακή έκλειψη έχει πολλά πλεονεκτήματα για σένα, θα επανέλθω όμως την ερχόμενη Παρασκευή για να σου δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για τις κατευθύνσεις της.

Διάβασε επίσης:

Μηνιαίες προβλέψεις 21/06-21/07: «Καυτός» Ιούλιος με δύο εκλείψεις

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved