Αστρολογική Εφημερία από 12 έως 15 Οκτωβρίου

Οι Ταύροι και οι Σκορπιοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 12 έως 15 Οκτωβρίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG

Του ...Κουτρούλη ο γάμος γίνεται στους ουρανούς με την Αφροδίτη στο ρόλο της πολύφερνης νύφης αλλά είναι δεδομένο πως κάποιοι από τους καλεσμένους πλανήτες δεν έχουν και τις καλύτερες των προθέσεων! Ουσιαστικά, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Άρης και ο Πλούτωνας «σκοτώνονται» για την κουμπαριά, με την μέχρις εσχάτων μάχη τους να έχει -αναπόφευκτα- συνέπειες και στον χθόνιο κόσμο μας.

Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Δία, περιγράφεται παραστατικά με το «όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη»! Η όψη προδιαθέτει σε ..τρελά γλέντια, σπατάλες αλλά και επιπολαιότητες που κάτω από τις παρούσες συνθήκες, ενδέχεται να στοιχίσουν ακριβά.

Ο Πλούτωνας που αναλαμβάνει να «διευκολύνει» την αντίθεση των δύο «χαρωπών παιδιών», είναι πρόθυμος να μετατρέψει την κωμωδία σε δράμα ή να της προσδώσει έναν πιο «μαύρο» χαρακτήρα. Προσωπικά εκτιμώ ιδιαίτερα τη σάτιρα και τα πειράγματα, ωστόσο γνωρίζω όπως κι εσείς πως μερικοί/ες «δεν τα σηκώνουν». Έτσι για παράδειγμα και ειδικά στον τομέα των ανθρώπινων σχέσεων μια ανάλαφρη στάση μπορεί να προκαλέσει ξεσπάσματα ζήλειας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Από την άλλη πλευρά δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει την ερωτική-σεξουαλική διάσταση της όψης, που εφ’ όσον εκδηλωθεί θα έχει μια μάλλον υπερβολική χροιά. Κι αυτό σε άλλους θα αρέσει και σε άλλους ...όχι!

Πολύ πιο «σίγουρα» πλεονεκτήματα έχει ο συνδυασμός των τριών πλανητών σε οικονομικά θέματα, με τα κεφάλαια να «στριμώχνονται» στις τσέπες των πιο τυχερών.

Οι Ταύροι και οι Σκορπιοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές του έργου, με τους Αιγόκερους και τους Καρκίνους να μπαίνουν σφήνα είτε ως από μηχανής θεοί, είτε ως αποδιοπομπαίοι τράγοι.

Στα πάνω τους θα είναι τα πάθη, οι νυκτερινές εξορμήσεις, οι πειρασμοί, οι υπερβολές και τα μεγάλα δράματα.

Στα κάτω τους, το μέτρο, οι ηθικές αξίες και τα σεπτά ήθη.

Τα τελευταία βέβαια θα μπορούσε να τα υπερασπιστεί σθεναρά ο Κρόνος, που παράλληλα με τον Δία καλά ...κρατεί!

Όμως, την σύνοδο του με τον Ήλιο, η οποία άμεσα ορίζει ένα συγκεκριμένο -ενίοτε στενό- πλαίσιο, συμβατό με εγκεκριμένους κανόνες και γενικά αποδεκτές πρακτικές, αντιμάχεται ο αστρικός Άρης στον Καρκίνο, που εκ φύσεως θέλει να περάσει το δικό του.

Και τα δύο «αντίπαλα στρατόπεδα» είναι προικισμένα με πείσμα και μια ιδιαίτερη δυναμική, τόσο που ο «μεσολαβητής» Ήλιος θα πρέπει να βάλει λυτούς και δεμένους ώστε να αποτραπεί η σύγκρουση.

Τα καλά νέα είναι ότι ως συγκροτημένος ενεργειακός φορέας μπορεί να το επιτύχει. Τα κακά όμως είναι πως σε αυτήν του την προσπάθεια διακινδυνεύει το να γίνει «μπαλάκι» στις ορέξεις δύο δογματικών. Δύσκολες εποχές για Ζυγούς θα έλεγε κανείς και μάλιστα με την ευρεία έννοια, δηλαδή όσες και όσους επιχειρούν να συνθέσουν αντίθετες απόψεις.

Το «απολύεσαι» ή «διαγράφεσαι» θα είναι πολύ πιο εύκολο από το «έλα να τα βρούμε».

Σε αυτό το παιχνίδι των ισορροπιών συμμετέχουν επίσης τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέοντας, Σκορπιός, Υδροχόος), αφού ο τροπικός Άρης είναι στα «λημέρια» τους και αποκλείεται να μην παραδώσει μερικά ακόμη μαθήματα ...πολεμικών τεχνών. Θυμίζω πως εκτός από τους προσεκτικούς χειρισμούς σε συνεργασίες και συμφωνίες, ένα σχήμα Άρη-Κρόνου επιβάλλει να είμαστε κέρβεροι στις μετακινήσεις μας και ιδιαίτερα στην οδήγηση, όπου πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα και στο πως κινούνται οι άλλοι.

Αλλά και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι) θα κληθούν να υπερασπιστούν τις θέσεις τους, βιώνοντας ενδεχομένως μια απόρριψη ή έναν άκρατο παραλογισμό.

Όσο δε, για τα μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότης, Ιχθύες), οι πιέσεις θα ασκηθούν κυρίως σε εκείνες κι εκείνους που έχουν γεννηθεί την τελευταία εβδομάδα του ζωδιακού τους μήνα.

Δεν έκανα κάποια ιδιαίτερη αναφορά στην Πανσέληνο του Οκτωβρίου, γιατί θεωρώ πως το θέμα έχει καλυφθεί επαρκώς από δύο καλούς συνεργάτες του astrology, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοσμικό επίπεδο. Το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω είναι ότι εκτός από την προφανή επιρροή της στα τέσσερα παρορμητικά ζώδια, οι «δαγκάνες» της μπορεί να ...πιάσουν και τα μεταβλητά (Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες και Διδύμους) του τελευταίου δεκαημέρου. Οι πιο κρίσιμες μοίρες είναι η 24η, η 25η και η 26η αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει και τις ...παράπλευρες απώλειες.

15_oct


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved