Πολιτική, Οικονομία, Εθνικά - Μια καταλυτική Πανσέληνος

Η Πανσέληνος είναι στην μοίρα της πονηράδας και της κακίας
Παπασταύρου Λίντα
Πολιτική, Οικονομία, Εθνικά - Μια καταλυτική Πανσέληνος

από τον Karl Heinz Ottinger


Να τη φοβάστε την πανσέληνο.
Να μαζεύεστε στα σπίτια σας νωρίς
και ν' ασφαλίζετε καλά την εξώπορτα.
Να προσεύχεστε
και να κοιμάστε με το βαφτιστικό σας σταυρουδάκι
κρεμασμένο στο στήθος.
Γιατί έξω
κάθε πανσέληνο
κυκλοφορούν οι ποιητές
ίδιοι λυκάνθρωποι.
Κατασπαράζοντας τα ήθη
των αθώων,
διψώντας για το αίμα
των ανύποπτων,
καλώντας με ουρλιαχτά
το Αρχαίο Νερό
που θα ‘ρθει κάποτε και θα σας κατακλύσει.
Να φοβάστε την πανσέληνο.

Στις γωνιές παραμονεύουν τα επικίνδυνα όνειρα.

Σταύρος Ζαφειρίου-από τη συλλογή Ζεστή Πανσέληνος (1988)

Κάπως έτσι είναι η Πανσέληνος του Οκτωβρίου όπου έρχεται να σηματοδοτήσει την δρομολόγηση καταλυτικών πολιτικών αλλά και Εθνικών εξελίξεων. Η Πανσέληνος είναι στην μοίρα της πονηράδας και της κακίας και από μόνη της είναι ένα όχι και τόσο ευοίωνο σημάδι. Η επιρροή της απλώνεται μέχρι την επόμενη του Νοεμβρίου, με ενδιάμεσο σημαντικό σταθμό την Νέα Σελήνη, το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου.

Από την άποψη της κλασικής Αστρολογίας, φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με μια «επιδρομή» μοιραίων -με την έννοια του αναπόφευκτου- γεγονότων. Κι αυτό συνάγεται από το ότι για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών, ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου βρίσκεται στην 18η μοίρα της Παρθένου, σχεδόν πάνω δηλαδή στον άξονα των Δεσμών της Σελήνης του ωροσκοπίου της Ελλάδας, ενώ παράλληλα ο διελαύνων Βόρειος Δεσμός κάνει μια αντίθεση ακριβείας με το Μεσουράνημα του χάρτη της Πανσελήνου.

Θυμίζω πως οι Δεσμοί είναι καταλυτικοί παράγοντες στην εξέλιξη των πραγμάτων και όλα αυτά γίνονται με τους γωνιακούς οίκους να φιλοξενούν τον Ουρανό (στον 7ο οίκο) και τον Πλούτωνα (στον 4ο), προσδιορίζοντας μια ακόμη «ώρα μηδέν» για την Ελλάδα.

Όσο για τον Κρόνο που συνοδεύει τα δύο Φώτα, πριμοδοτεί περιορισμούς και «ποινές» σε σχέση με την Οικονομία (είναι στον άξονα 2ου-8ου).

Άντε, να ξεμπερδεύουμε με όλο αυτό το αρρωστημένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί, εδώ και μήνες, για να δούμε τι θα κάνουμε.

Να όμως τι λένε και οι εξισώσεις της Uranian:

-Ικανότητα μάθησης και αντίληψης. Μεγάλες ιδέες στο κοινό. Δραστήριες γυναίκες. Ξαφνικά γεγονότα προκαλούν οργή. Οι απώλειες με τις οποίες σχετίζονται οι Αρχές, οι Ένοπλες δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας. Η γνωμοδότηση ενός πραγματογνώμονα. Παροδικές και μη φυσιολογικές αυξομειώσεις στο Χρηματιστήριο. Έκρηξη οργής και μίσους. Πολεμικές βαρβαρότητες. Τεχνάσματα αντιπερισπασμού και προπαγάνδας. Απώλεια ενός σημαντικού προσώπου. Μια είδηση αποκλεισμού ή απώλειας δικαιωμάτων που σοκάρει.

-Μια εξαπάτηση η οποία είναι ο διακαής πόθος άλλων. Εις βάρος της χώρας κάποιοι λειτουργοί βγάζουν χρήματα.

1-Πανσέληνος = Ερμής /Kronos =Άρης /Ουρανός = ASC/Ουρανός= Δίας /Πλούτωνας= Κρόνος /Kronos = Ερμής /Cupido= Δίας /Apollon= Hades/Zeus (natal)

2-Πανσέληνος = Αφροδίτη/Vulcanus= Βόρειος Δεσμός / Ποσειδώνας = Apollon/Vulcanus

fool_moon_oct_2011
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved