Αστρολογική Εφημερία 11-13 Ιανουαρίου

Στα πάνω τους είναι οι υπερβολές, οι εξαιρέσεις, τα απροσδόκητα, οι εκπλήξεις
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία 11-13 Ιανουαρίου

από το Γ. Ριζόπουλο

20100627_John Rizopoulos02JPEG

Ο Δίας και ο Ουρανός είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι των ημερών και, αν προσπαθήσουμε να κινηθούμε με βάση προγράμματα και σταθερές, μάλλον θα βρεθούμε εκτός κλίματος.

Τα τετράγωνα των δύο πλανητών με τον Ερμή και τον αστρικό Ήλιο προωθούν κάθε απίθανη πραγματικότητα και βέβαια σε αντιδιαστολή τρελαίνουν όσους από μας θεωρούμε ότι κινούμαστε σε ασφαλή και σίγουρα μονοπάτια.

Τα μεταβλητά ζώδια είναι εκείνα που θα εισπράξουν τον κύριο όγκο μιας σουρεαλιστικής καθημερινότητας και με βάση την ψυχολογία τους τα πιο δυσκολοχώνευτα θέματα αναμένεται να προκύψουν για τους Παρθένους.

Αντίθετα οι Δίδυμοι και οι Τοξότες μάλλον θα μείνουν ικανοποιημένοι από τις πολυποίκιλες αλλαγές πλεύσης και τις συναντήσεις με ιδιαίτερους -προς κάθε κατεύθυνση- ανθρώπους. Αν μάλιστα ο Δίας φουλάρει τις μηχανές του τότε «το μάνα εξ ουρανού» είναι θέμα ...δευτερολέπτων. Συχνά πάντως, με τέτοιου είδους όψεις η συμπεριφορά των ανθρώπων γίνεται περίεργη και δεν λείπουν τα ανεξήγητα ή τα φαινομενικά αναίτια ξεσπάσματα.

Στα πάνω τους είναι οι υπερβολές, οι εξαιρέσεις, τα απροσδόκητα, οι εκπλήξεις, οι ανατροπές, οι νευρικές κρίσεις και η «ανυπακοή» συσκευών και μηχανημάτων -ιδιαίτερα των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών.

Αντάρτικη διάθεση θα επιδείξουν και όσοι από εμάς έχουν στο αίμα τους το ριζοσπαστισμό και δεν ανέχονται εύκολα πιέσεις και καταπιέσεις.

Στον δημιουργικό τομέα αξίζει να προσεγγίσουμε τον εναλλακτικό μας εαυτό, εκείνον δηλαδή που ασχολείται με τα μυστήρια, τα επιστημονικά παράδοξα και τις «προχωρημένες» θεωρίες, ενώ αν επιλέξουμε κάποιο είδος διασκέδασης, αυτό θα έπρεπε να είναι, αν μη τι άλλο, πρωτότυπο.

Στα κάτω τους είναι η σιγουριά, η ασφάλεια, η δικαιοσύνη, ο καθωσπρεπισμός, οι κανόνες, η ηρεμία και οι δεδομένες ισορροπίες.


12_jan_copy

Όσο προχωράμε προς το τέλος της εβδομάδας η αναμπουμπούλα κοπάζει, ωστόσο οι δύο καλοί μας φίλοι -ο Δίας με τον Ουρανό, δηλαδή- δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν από τα σχέδια τους για έναν αλλοπρόσαλλο κόσμο.

Το κρυφό τους χαρτί είναι ο φίλτατος Άρης με τον οποίο σχηματίζουν δύο ωραιότατα εξάγωνα. Και μην σας ξεγελά το «αρμονικόν» της όψης. Πρακτικά η απελευθέρωση της ενέργειας είναι τόσο πλούσια, ώστε από μια πολύ μικρή αιτία μπορεί να οδηγηθούμε σε ιδιαίτερα ακραίες καταστάσεις.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ένας Άρης πλαισιωμένος από το Δία και τον Ουρανό, ευνοεί τους τολμηρούς και όσες/ους ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Ενώ όμως σε προσωπικό επίπεδο το μόνο που απαιτείται για μια δημιουργική αξιοποίηση αυτού του είδους της κοσμικής ενέργειας είναι η γνώση των ορίων μας, σε κοινωνικό ή πιο μαζικό επίπεδο τα «κατορθώματα» των τριών πλανητών δεν είναι μόνον δυσάρεστα αλλά πολλές φορές και τραγικά.

Κι αυτό γιατί με τη μεσολάβηση του Ουρανού, οι κίνδυνοι είναι εντελώς απρόβλεπτοι.

Θυμίζω ότι ο Άρης βρίσκεται ακόμη στον Αιγόκερω και οι εκπρόσωποι του ζωδίου θα πρέπει να είναι αρκετά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν το απροσδόκητο, σε όποια μορφή κι αν τους σερβιριστεί.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved