Έφτασε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 8/1 έως 14/1

Έφτασε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων

Δύσκολες αποφάσεις

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας πήραν σειρά για να βγουν στην ουράνια σκηνή σου κι εσύ ανησυχείς για το ποια άδικη και σκληρή μοίρα θα συντροφέψει τις πράξεις σου.

Όταν όμως οι δύο δύστροποι φίλοι σου κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα στις χαρές σου, προασπίζοντας το άλφα ή βήτα σύστημα και τους ταγούς του, τότε είναι που ο Ουρανός αντεπιτίθεται λυσσαλέα με την Ανατροπή. Η νέα τάξη πραγμάτων κόντρα στην παλιά και το αίμα κυλάει ποτάμι στην αρένα με τους μονομάχους.

Εσύ όμως είσαι μέρος της αγέλης που περιμένει το νεύμα του Καίσαρα ή μήπως ήρθε η στιγμή για να ανακαλύψεις ξανά το αυτεξούσιό σου;

Όχι, όχι…

Δεν σου γράφω για το δικαίωμά σου «να κάνεις ό,τι γουστάρεις». Αυτό σου το υποδαυλίζουν δόλια, κάθε φορά που «πρέπει» να δεθείς στο άρμα κάποιου ισχυρού, εκφράζοντας την οργή σου για τον «μοχθηρό» αντίπαλο και τα χαμηλότερα των ενστίκτων σου. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, τα κέντρα εξουσίας δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά σου μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ποδηγετώντας έναν δήθεν αυθορμητισμό. Φυλάξου λοιπόν και μην βιαστείς να συμμετάσχεις στα παιχνίδια εξουσίας, παρά μόνον όταν σου το επιβάλλει η Ανθρωπιά σου. Οι δυνάμεις της «συντήρησης» και οι δυνάμεις της «προόδου» θα σε βάλουν στη μέση και θα σε λιανίσουν, φυσικά, ηθικά και ψυχικά.

Σου γράφω για την πνευματικότητά σου, που σε κρατά μακριά από τα παιχνίδια χειραγώγησης. Για την προσήλωσή σου στον δημιουργό που πάντα ζει μέσα σου και περιμένει να του δώσεις έστω μια από τις χαμένες ευκαιρίες μιας αλλοτινής ζωής.

Ξέρεις πως κανείς δεν μπορεί να σκλαβώσει την συνείδησή σου, παρά μόνο εσύ ο ίδιος.

Ξέρεις ακόμη ότι πολλές φορές μια αποτυχία ή ένα εμπόδιο σου ανοίγει τον δρόμο για κάτι άλλο που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε στο μυαλό σου.

Και στα αδιέξοδα της ζωής, μπροστά σε κάθε επιλογή σου που αποδείχτηκε ανεπαρκής, καλείσαι να κάνεις το παραπάνω, το διαφορετικό βήμα.

Απόκτησε το βιβλίο του Γιάννη Ριζόπουλου «Αστρολογία του 21ου αιώνα»

Φαντάσου ότι είσαι ένας απλός άνθρωπος, που «πέφτει σε τοίχο» για να θυμηθεί ότι «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι». Ότι ζεις σε έναν κόσμο που οι αξίες του τελούν υπό κατάρρευση κι εσύ είσαι αυτός που θα τις ξεδιαλέξει, κρατώντας αρχικά εκείνες που σε έχουν κάνει άνθρωπο κι έχουν θεσπιστεί στην κοινωνία σου και βάζοντας στην συνέχεια κάποιες καινούριες, ολότελα δικές σου.

Φαντάσου ότι γύρω σου δεν συμβαίνουν παρά μόνον ακρότητες -αυτό είναι αλήθεια πως δεν θέλει και πολύ προσπάθεια- κι εσύ είσαι εκείνος που θα κρατήσει ζωντανή την ελπίδα.

Αλλιώς, αν έχεις την ατυχία να βρεθείς στην πλευρά των ηττημένων, ο Ουρανός επιστρατεύοντας την γνωστή αναποδιά του θα σε κοιτάξει κοροϊδευτικά «γυρίζοντας» την παροιμία: «Το καλό το μονοπάτι ξέρει κι άλλο παλικάρι», θα σου πει, που σημαίνει ότι από την στιγμή που φάνηκες ένας ανάξιος πνευματικός κληρονόμος, τότε το μόνο που σου πρέπει είναι το να είσαι αναλώσιμος.

Και ο Κρόνος από την θέση του κοσμικού εισαγγελέα, θα επισφραγίσει την τιμωρία σου με ένα ηχηρό «καταδικάζεται».

Η δική σου συντήρηση είναι, λοιπόν, να σέβεσαι τις αξίες των άλλων, ακόμη κι αν διαφωνείς με αυτές. Να στοχεύεις στην ποιοτική αναβάθμιση, την δική σου και των ανθρώπων που σε περιβάλλουν, της κοινωνίας σου. Όταν οι εξελίξεις σε ξεπερνούν, να αναζητάς τα αίτια και να μην κατηγορείς τους άλλους γι’ αυτό. Να τηρείς τους νόμους, ξεκινώντας όμως από τον υπέρτατο: Όπως είσαι υπεύθυνος για τις Συνταγματικές σου ελευθερίες και οφείλεις να τις υπερασπίσεις, έτσι είσαι και υπεύθυνος για την συνειδητότητά σου και οφείλεις να την υπερασπίσεις.

Η δική σου επανάσταση ξεκινά από το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, όχι από την επιβολή της. Και συνεχίζεται με την ανάδειξη του ελεύθερου πνεύματος σου κι όχι βέβαια αυτού που εξαντλείται στο να βγάλεις τα σεξουαλικά απωθημένα σου. Να βελτιώνεις την ζωή σου και να κάνεις τις αλλαγές σου χωρίς να γκρεμίζεις το σύμπαν. Να ερευνάς, κόντρα σε δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις. Να υπερασπίζεσαι την αλήθεια σου.

Οι πλανήτες σου δείχνουν τον δρόμο, μα εσύ τον χαράζεις!

Απόκτησε το βιβλίο του Γιάννη Ριζόπουλου «Το σταυροδρόμι της Αστρολογίας»

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved