Φεγγαράκι μου λαμπρό-Η καθημερινή επιρροή της Σελήνης 10/1

Η ανυπομονησία και η ένταση θα στρογγυλοκάθονται στον καναπέ μας
Παπασταύρου Λίντα
Φεγγαράκι μου λαμπρό-Η καθημερινή επιρροή της Σελήνης 10/1

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

saloniki2

Η Σελήνη στον Κριό

Η μυστήρια γυναίκα φοράει την τελευταία σταγόνα από το άρωμα που σφραγίζει την αυτοπεποίθησή της και με ταχύρυθμο βήμα και πολυάσχολο ύφος, ορμά στην πόρτα του ζωδίου του Κριού, εισβάλλοντας σήμερα 10/1 στις 5:24 το απόγευμα.

Στη μυρωδιά που αναδύει περιλαμβάνει και τη χθεσινή σύνοδο με Δία και Ουρανό, αλλά σε πολύ διαφορετικούς τόνους, αφού ως το βράδυ παρόρμηση, ενθουσιασμός, υπερβολή και καλοπροαίρετη αλλά και σαρωτική διάθεση, ξεσηκώνουν τις αισθήσεις μας.

Το πρωί της 11/1 ξεκινά με την επιρροή του τριγώνου με την Αφροδίτη από τον Τοξότη, (00:26) αλλά και το τετράγωνο με τον Πλούτωνα (4:54) δηλαδή σαν ένα πλούσιο τραπέζι στρωμένο για εμάς, αλλά χωρίς μαχαιροπήρουνα.

Χρειάζεται ένα γερό κοντρολάρισμα της συναισθηματικής μας φόρτισης μια που από τη μία αισθανόμαστε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα, από την άλλη το πείσμα και ο αυξημένος εγωισμός της Σεληνιακής αυτής θέσης μπορεί να τσακιστούν από τον Πλούτωνα, οδηγώντας μας σε χαοτικές συμπεριφορές.

Από το απόγευμα και μετά η επιρροή της αντίθεσης με τον Κρόνο που κορυφώνεται στις 12/1 στις 3:48 το πρωί, δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις που ούτως ή άλλως δεν θεωρούνται απαραίτητες από τη Σελήνη στον Κριό.

Έτσι το επόμενο πρωί μας βρίσκει με πονοκέφαλο και ένταση, βάζοντας συνεχώς εμπόδια στις διαρκείς επιδιώξεις και στην εμμονή μας να διορθώσουμε τα προηγούμενα.

Όχι δεν είμαστε ακριβώς άτυχοι, αλλά πεισματικά αμετανόητοι και αυτό έρχεται να το επιβεβαιώσει το τετράγωνο με τον Ήλιο από τον Αιγόκερω στις 1:31 το μεσημέρι.

Το ζόρι μεγαλώνει όσο μας σφίγγουν τα λουριά της Κριαρίσιας σεληνιακής ζώνης και η φιλοδοξία φουσκώνει σαν απειλούμενο φίδι.

Η μόνη λύση είναι μια διαδοχή καταπραϋντικών ροφημάτων, αφού από το απόγευμα η επιρροή του εξαγώνου με τον Ποσειδώνα με κορύφωση στις 11:53 το βράδυ, μπορεί να μας σώσει από το επικείμενο εγκεφαλικό, δημιουργώντας διεξόδους για καλλιτεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες, ή αποδράσεις σε μια θεατρική παράσταση.

Η παράλληλη επιρροή του τετραγώνου με τον Άρη από τον Αιγόκερω με κορύφωση στις 13/1 στις 0:59 το πρωί, δεν εγγυάται πως δεν θα τσακωθούμε με τον διπλανό στο θέατρο, ή πως δεν θα καταστρέψουμε με θυμό ότι δημιουργήσαμε.

Η ανυπομονησία και η ένταση θα στρογγυλοκάθονται στον καναπέ μας διατάσσοντάς μας να τις υπηρετούμε απρόθυμα, κάτω από μια επιρροή που έχει μάθει μόνο να διατάζει.

Στις 4:48 το πρωί, το λυτρωτικό τρίγωνο με τον Ερμή από τον Τοξότη, δίνει μια χαλαρωτική ανάσα και ένα γαλήνιο βλεφάρισμα στην αϋπνία μας, αφού έχουμε την ευκαιρία να αντιληφθούμε σωστά την πραγματικότητα και να παραδοθούμε επιτέλους σε αυτήν.

Αυτή είναι και η τελευταία όψη της Σελήνης στον Κριό, κάτι που σημαίνει ότι σύμφωνα με την αστρολογική παράδοση, η Σελήνη βρίσκεται πλέον σε κενό πορείας.

Στις 5.37 το πρωί, ο συναγερμός λήγει, η Σελήνη αφήνει τον Κριό και πάει να αναπαυτεί στο γήινο και χαλαρωτικό περιβάλλον του Ταύρου, κάτι που θα μοιάζει περισσότερο με ανάρρωση.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved