Αν ξέρεις να χάνεις, τότε ξέρεις και να κερδίζεις

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16/10 έως 22/10

Αν ξέρεις να χάνεις, τότε ξέρεις και να κερδίζεις

Συμβόλαιο ελευθερίας

Ο Ερμής στον Σκορπιό πηγαίνει α λα μπρατσέτα με τον Άρης στον Υδροχόο, σε ένα τετράγωνο διαρκείας, που απειλεί να αναδείξει την οργή και τα απωθημένα σου σε πρωταγωνιστές.

Μα μόνο αυτά; θα ρωτήσεις… Δεν υπάρχουν και οι μαγικές εμπνεύσεις της στιγμής, που παραβιάζουν τις άγονες και στερεότυπες βεβαιότητές σου;

Φυσικά και υπάρχουν και μακάρι να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Γιατί ο ψυχικός αυτοματισμός, που πρώτοι οι σουρεαλιστές ανέδειξαν σε δημιουργική δύναμη, γίνεται βαρβαρότητα, όταν απουσιάζουν η πνευματική καλλιέργεια και η ενσυνείδηση. Κι εσύ, από όσο τουλάχιστον θυμάσαι, δε θες πολύ για να βγάλεις τον κακό σου εαυτό.

Αυτόν, για παράδειγμα, που αλυχτά στο σκοτάδι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτόν που καταδικάζει κι εκτελεί μαζί, «πνιγμένος» από το «δίκιο» του.

Αυτόν που κηρύσσει τον πόλεμο, κυριαρχημένος από φθόνο, αλλά και μπόλικη βλακεία, αφού ποτέ δεν σκέφτεται πως το σύστημα και οι κομισάριοί του έχουν χίλιους δύο τρόπους να τον κάνουν πιόνι των συμφερόντων τους κι εργαλείο στα σχέδιά τους. Αυτόν που νομίζει ότι πράττει αυτόβουλα, συρμένος στην αρένα των σκλάβων.

Και δεν είναι μόνο μια απλή υπόθεση «αγανακτισμένου» που στο όνομα της «αλήθειας», προπηλακίζει, βιαιοπραγεί, σπάει και καταστρέφει. Πίσω του κρύβεται το «άρρωστο ζώο» του Καρλ Γιουγκ κι ο «Ανθρωπάκος» του Βίλχελμ Ράιχ.

Αν όμως σου συμβαίνουν όλα αυτά, είναι επειδή το μυαλό σου έχει εγκλωβιστεί σε πρότυπα και ρόλους, που σου έχουν υπαγορεύσει άλλοι, «πατώντας» πάνω στα σκοτεινότερα των ενστίκτων σου, τον «μπάτσο» που κρύβεται μέσα σου και στην εξυπνακίστικη εξυπνάδα σου. Κι ακόμη θεωρείς πως όλα θα στρώσουν, όταν «θα τους δείξεις εσύ»…

Χωρίς να δουλέψεις καν με τον εαυτό σου, χωρίς να περάσεις εκείνες τις δυνατές πνευματικές εμπειρίες που θα ανασύρουν την πραγματική αλήθεια σου, κάτω από τόνους απωθημένων, ενοχών και εμμονών, που την υποδύονται. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες θα καταφέρεις να βρεις τον εαυτό σου, εσύ όμως βιάζεσαι και μπερδεύεσαι.

Η ζωή σου θα έπρεπε να θυμίζει νησιώτικο λίκνισμα, μπάλο ή σούστα. Εσύ όμως την κάνεις βαρύ ζεϊμπέκικο, «παραγγελιά» για την πάρτη σου, με τον σουγιά στην κωλότσεπη.

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε»;

Η λαχτάρα σου να «νικήσεις», ξορκίζοντας -νομίζεις- όλες τις βαριές ήττες που έχεις υποστεί από τότε που γεννήθηκες, σε τυφλώνει και βιώνεις το λάθος, ξανά και ξανά.

Είναι, λες, θέμα ζωής και θανάτου για σένα, μα αυτή η σπουδή είναι που προκαλεί τη δυστυχία σου. «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», λες και δίνεις τα πάντα για να επικρατήσεις, σκοτώνεις την ειρήνη, θεωρώντας, μάλιστα, ότι το σύμπαν θα δικαιώσει την προσπάθειά σου. Το προσωπικό σου σύμπαν, βέβαια, με τους δέκα «κολλητούς», που έχουν τα ίδια μυαλά με σένα. Γιατί το… άλλο σύμπαν δε δικαιώνει παρά μόνο εκείνους που παραμένουν αληθινοί, με την ελευθερία που τους παρέχει η ίδια η ατέλεια τους και το δικαίωμα στην ήττα.

Απόκτησε το βιβλίο του Γιάννη Ριζόπουλου «Αστρολογία του 21ου αιώνα»

Αν ξέρεις να χάνεις, τότε ξέρεις και να κερδίζεις και μόνο μια «ατελής» ζωή σου δίνει το κίνητρο να τη βελτιώσεις, να πας παραπέρα κι όχι πατώντας πάνω στους άλλους όταν τους βρίσκεις σε αδύνατη στιγμή. Μια ζωή που κτίζεται και ζυμώνεται από την διαφορετικότητα, τη δική σου και των άλλων κι όχι με δογματικές πεποιθήσεις και μίση. Μια ζωή-παιχνίδι, που ποτέ δεν ολοκληρώνεται, αφού κάθε μέρα έχει κάτι καινούριο να σου δώσει.

Χαλάρωσε λοιπόν και παίξε με τη ζωή, ενθυμούμενος πάντα ότι χρειάζονται δύο για να χορέψεις ταγκό, αλλά δεν μπορεί να σύρεις με το ζόρι τον παρτενέρ σου. Η βία φέρνει βία.

Θέλεις να «νικήσεις», αλλά δε θα χορτάσεις ποτέ από τις νίκες σου, αν δε νιώσεις ελεύθερος από τα ψυχικά δάνεια και την ψυχική κληρονομιά που σε βαραίνουν. Ελευθερώσου από τα εσωτερικά δεσμά σου γιατί αυτά είναι που μουτζουρώνουν την ύπαρξή σου.

Κι όταν τα καταφέρεις, πίσω από την λάμψη των ματιών σου, θα έχεις την βεβαιότητα πως ό,τι κι αν συμβεί σήμερα ή αύριο, εσύ θα κρατάς σφιχτά στην αγκαλιά σου όλα αυτά που μοιράστηκες με τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή σου. Όλα αυτά που έχουν ευλογήσει την ύπαρξή σου και την πορεία της εξέλιξής σου.

Θα ξέρεις ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κλονίσει την αγάπη σου, όντας πια έτοιμος να αγωνιστείς, όχι στην Ρωμαϊκή αρένα, αλλά με ένα συμβόλαιο ελευθερίας.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved