Αστρολογική Εφημερία από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου

Κριοί, Ζυγοί, Παρθένοι και Ιχθύες είναι οι βασικοί αποδέκτες της ενέργειας
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John Rizopoulos02JPEG

Ημέρες Ουρανού
Είναι γνωστό πως σε αυτήν την ζωή όλα είναι σχετικά. Όταν είμαστε βολεμένοι η λέξη αλλαγή μας γεμίζει συχνά φόβο και ανησυχία μήπως χάσουμε κάποια από τα στηρίγματα που διαιωνίζουν την δημιουργική μας αδράνεια. Όταν όμως όλα πάνε χάλια, η ίδια λέξη ηχεί θεσπέσια στα αυτιά μας, αφού μας κάνει να ελπίζουμε σε μια νέα αρχή. Αλλαγή να ‘ναι κι ότι να ‘ναι!
Κάπως έτσι διαμορφώνεται το κλίμα στους ουρανούς αποσκοπώντας να ταρακουνήσει όσες και όσους κοιμούνται ακόμη μακαρίως.
Ο ριζοσπαστικός Ουρανός είναι πρόθυμος να παίξει «τα ρέστα του», γυρίζοντας τον κόσμο ...ανάποδα κι εμείς δεν έχουμε παρά να αφουγκραστούμε τις εντολές του και να συντονιστούμε με τις απαιτήσεις του. Οι διαδοχικές αντιθέσεις του με τον Ήλιο και τον Ερμή αναμένεται να δημιουργήσουν του κόσμου τα παράδοξα αλλά και να ενισχύσουν τα απανταχού αντάρτικα, από το σπίτι μας μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και τον Λευκό Οίκο.
Το απρόβλεπτο και οι εκπλήξεις -ευχάριστες ή δυσάρεστες- συμπληρώνουν το μενού ενός τετραήμερου
που χρήζει τα φαβορί «κουτσάλογα» και τα αουτσάιντερ πρωταθλητές.

Ο ίδιος ο πλανήτης βέβαια, που κατά βάθος είναι ένας πεινασμένος διανοητής, θα ήταν εξαιρετικά ευχαριστημένος αν ρίχναμε το βάρος στην έρευνα, τα πειράματα και τις επιστημονικές διατριβές ή αν αποφασίζαμε από μόνοι μας να εγκαταλείψουμε τις «σιγουράτζες» που μας πηγαίνουν κατευθείαν στον ...γκρεμό! Είναι πάντα πρόθυμος να «δώσει» μια σημαντική ανακάλυψη-αποκάλυψη ή να μας δώσει τα φτερά για να δούμε τον κόσμο από ψηλά, εκεί όπου τα τεράστια -και ενίοτε ασφυκτικά- default της καθημερινότητας μας φαντάζουν μικρά και ασήμαντα.
Ατυχώς όμως αυτός δεν είναι ο δρόμος της πλειοψηφίας. Στο πνεύμα λοιπόν του «ανάγκα και θεοί πείθονται» ο πλανήτης των ανατροπών και της διαφορετικότητας δεν έχει άλλα περιθώρια, παρά να «δουλέψει» στην καθημερινότητα μας και το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, με τρόπο που συνήθως δεν είναι αρεστός στους πολλούς.

Στην πραγματικότητα τον δρόμο του Ουρανού τον χαράζουμε εμείς με τις αποφάσεις που παίρνουμε σε κάθε κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής μας -όπως εξ άλλου συμβαίνει με τον κάθε πλανήτη. Και πίσω από κάθε επώδυνη ανατροπή κρύβεται συνήθως ένας «άκακος» συμβιβασμός που κάποια στιγμή πειστήκαμε να υιοθετήσουμε.

Και τουλάχιστον στην παρούσα φάση έχουμε όλες τις προδιαγραφές όχι μόνον να αναθεωρήσουμε εκούσια την πορεία μας προς την σωστή κατεύθυνση αλλά και να έρθουμε, πρόσωπο με πρόσωπο, με τον από μηχανής θεό που είχαμε ...ξεγράψει!
Το ιδιαίτερο στοιχείο των επίκαιρων όψεων του Ουρανού, είναι η συμμετοχή του Δία, ο οποίος από τον Ταύρο «διευκολύνει» τις αντιθέσεις του Ουρανού στην αστρική τους εκδοχή (αυτές γίνονται στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου).
Έτσι, αν είμαστε έτοιμοι να αφεθούμε στην μαγεία του απρόσμενου, σαν μικρά παιδιά μπροστά στην τεράστια οθόνη ενός Πλανητάριου, το ταξίδι μας εκτός από ανανεωτικό μπορεί να αποδειχθεί και εξαιρετικά χρήσιμο.
Παντού και πάντα υπάρχει χώρος για μικρές ή μεγαλύτερες επαναστάσεις και σε αυτές είμαστε προσκεκλημένοι όλοι, από τον πρώτο Κριό μέχρι τον τελευταίο Ιχθύ.
Οι δισταγμοί δεν ωφελούν, αντίθετα σφίγγουν ακόμη περισσότερο τα δεσμά της υποτιθέμενης ασφάλειας μας.

Στο περιθώριο των «συνδιασκέψεων» του Ουρανού με τον Ήλιο, τον Ερμή και το Δία, η καλή μας Αφροδίτη προσπαθεί όσο μπορεί να μας κάνει ευτυχέστερους.
Από την Δευτέρα, η «κρυφή» αντίθεση της με την Δήμητρα αναμένεται να συμβάλλει στην σύσφιξη των δημοσίων σχέσεων και σε γνωριμίες «παντός καιρού». Το μαγικό ραβδάκι της μπορεί να μας επηρεάσει θετικά και σε άλλους τομείς αφού είναι γνωστό πως μια καλή διάθεση είναι το μισό της επιτυχίας. Από αυτήν την άποψη η αρχή της εβδομάδας έχει αρκετά θετικά στοιχεία, τα οποία πολλαπλασιάζονται με την συνδρομή του Δία. Ακόμη μια «κρυφή» αντίθεση, αυτή την φορά της τροπικής Αφροδίτης με τον αστρικό Δία, αφήνει ανοικτά τα περιθώρια ακόμη και για ...σπατάλες κόντρα στην κρίση. Ο Δίας είναι πάντα της άποψης πως αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε την φτώχια, είναι σκόπιμο να την διασκεδάσουμε. Όχι άλλη μιζέρια, φωνάζει δυνατά κι εμείς δεν έχουμε παρά να πιάσουμε το μαντήλι και να σύρουμε το χορό.

Κριοί, Ζυγοί, Παρθένοι και Ιχθύες είναι οι βασικοί αποδέκτες της ενέργειας, τόσο του Ουρανού, όσο και της Αφροδίτης. Ακολουθούν τα υπόλοιπα τέσσερα μεταβλητά και παρορμητικά ζώδια (Δίδυμοι, Τοξότες, Καρκίνοι και Αιγόκεροι).

Όσον αφορά τα σταθερά κουμάντο κάνει ο ...στρατηγός Άρης.
Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι είναι λοιπόν εκείνοι που προς το παρόν κινούν την Ιστορία και γι’ αυτό θα πρέπει να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό, γνωρίζοντας πως δεν γίνεται ομελέτα, αν δεν σπάσεις μερικά αυγά..

27_sept
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved