Aστρολογική Εφημερία, από 7 έως 10 Ιανουαρίου

Η εβδομάδα κλείνει με τον Κρόνο να κάνει μια ακόμη φιλότιμη προσπάθεια να μας βάλει στο «μαντρί»
Παπασταύρου Λίντα
Aστρολογική Εφημερία, από 7 έως 10 Ιανουαρίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG


Η εβδομάδα κλείνει με τον Κρόνο να κάνει μια ακόμη φιλότιμη προσπάθεια να μας βάλει στο «μαντρί». Το τετράγωνο του με τον Ήλιο μας υπενθυμίζει ότι -τουλάχιστον την Παρασκευή- έχουν προτεραιότητα οι υποχρεώσεις, ενώ επιπλέον σε αρκετές περιπτώσεις θα μας θέσει δυσεπίλυτα προβλήματα.

Όπως έχω ξαναγράψει, εκτός από τους Αιγόκερους οι οποίοι μπορούν να αξιοποιήσουν άμεσα τις πιέσεις του «κολλητού» τους και εν πολλοίς να δικαιωθούν για τις επιλογές τους, τα υπόλοιπα παρορμητικά ζώδια (Καρκίνοι, Ζυγοί και Κριοί) θα πρέπει να έχουν το νου τους και να προετοιμαστούν για τα δύσκολα «στοιχήματα» που θα ανακύψουν.

Όσον αφορά τα μεταβλητά ζώδια, ο αστρικός Κρόνος βρίσκεται στην 23η μοίρα της Παρθένου, θέτοντας ενδεχομένως τρικλοποδιές σε όσες και όσους Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες είναι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων τους. Οι Παρθένοι ανήκουν σε ειδική κατηγορία, αφού η μεζούρα του πλανήτη των περιορισμών τους είναι εξαιρετικά οικεία και το μόνο που έχουν να φοβηθούν είναι κάποιες μικρές ενοχλήσεις στην υγεία τους, προερχόμενες από υπερβολική κούραση.

Κάτι που αφορά όλους μας είναι η αναγκαιότητα να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, να επιδιώξουμε συμβιβαστικές λύσεις και φυσικά να πάρουμε αποφάσεις που θα βάζουν «τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του», ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους.

Στα πάνω τους είναι η δουλειά, η κούραση, οι ευθύνες, οι καθυστερήσεις και τα ...σταυρόλεξα. Στα κάτω τους οι προσπάθειες που δεν έχουν ουσιαστικό υπόβαθρο, οι εύκολες λύσεις και η ανυπακοή σε νόμους και κανόνες.

Ευτυχώς όμως, το στρίμωγμα δεν θα κρατήσει πολύ, αφού οι «παιχνιδιάρικες» όψεις που ακολουθούν αναμένεται να δώσουν στην καθημερινότητα μας πιο σπιρτόζικους και χαριτωμένους ρυθμούς.

Οι σύνοδοι του τροπικού Ερμή με τον αστρικό Ήλιο και του αστρικού Ερμή με την τροπική Αφροδίτη πριμοδοτούν ένα παρεΐστικο κλίμα και το σημαντικό είναι ότι αυτός ο ρυθμός θα κρατήσει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Στα πάνω τους λοιπόν είναι οι συναντήσεις, οι επισκέψεις, τα ανώδυνα κους κους, οι βόλτες, οι εκδρομές αλλά και οι διασκεδάσεις, ιδιαίτερα όσες έχουν να κάνουν με παραστάσεις κάθε είδους.

9_jan

Όσον αφορά τις κινήσεις των πλανητών –που θυμίζω ότι μπορείτε να τις βρίσκετε στις «Εφημερίδες», μέρα τη μέρα- δεν μπορώ να μην σταθώ στην είσοδο της Αφροδίτης στον Τοξότη (την Παρασκευή στις 14:30 ώρα Ελλάδας). Ο πλανήτης θα παραμείνει στο ζώδιο μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου, ραίνοντας με άνθη την καθημερινότητα των Τοξοτών, των Διδύμων, των Ιχθύων και των Παρθένων. Λέοντες και Κριοί -τα άλλα δύο ζώδια της φωτιάς- μπορούν επίσης να ελπίζουν σε φλερτάκια και ποικίλα τυχερά, ωστόσο είναι γνωστό ότι οι τριγωνικές όψεις δεν δημιουργούν έντονες καταστάσεις.

Το πρωί του Σαββάτου ο αστρικός Άρης αλλάζει ζώδιο και μπαίνει στον Αιγόκερω, τεστάροντας την ευαισθησία των παρορμητικών ζωδίων στα αστρικά του περάσματα. Το ίδιο και ο αστρικός Ερμής που λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής περνάει το κατώφλι του Τοξότη.

Από την Κυριακή το βράδυ θα αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις των τετραγώνων του τροπικού Ερμή με το Δία και τον Ουρανό, όψεις που σχηματίζονται με ακρίβεια στις 11 Ιανουαρίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για την απάντηση του ...χάους στις προηγηθείσες Κρόνιες αυστηρές επιταγές, αφού εκτός από τον Ερμή θα σιγοντάρει και η Αφροδίτη, που την ίδια στιγμή θα κάνει κι αυτή τα τετράγωνα της με τον αστρικό Δία και τον αστρικό Ουρανό.

Σίγουρα πρόκειται για μια εξαίρετη περίσταση ανανέωσης και φυγής από τα τετριμμένα, ενώ δεν θα λείψουν και οι ευχάριστες η δυσάρεστες εκπλήξεις-ανατροπές, τόσο στην καθημερινότητα μας, όσο και στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Το «ζήτω η διαφορά» και οι εξαιρέσεις γίνονται main stream, στέλνοντας κάθε κανόνα στα αζήτητα.

Για αυτές τις όψεις όμως, οι οποίες επηρεάζουν πρωτίστως όσες και όσους έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων, θα τα ξαναπούμε στην επόμενη «Εφημερία».

Κλείνοντας, οφείλω να επισημάνω τη σύνοδο της Δήμητρας με τον αστρικό Ποσειδώνα στον Υδροχόο, μια όψη που ήδη έχει ενεργοποιηθεί, είναι μακράς διαρκείας (η επιρροή της κρατά τουλάχιστον μια εβδομάδα) και θα συμβάλλει στην ανάδειξη των «Ποσειδώνιων» δραστηριοτήτων (τέχνες, θεραπείες, μεταφυσικές αναζητήσεις), ιδιαίτερα εκείνων που δρομολογούνται σε ένα συλλογικό πλαίσιο. Βέβαια, δεν θα λείψουν και οι εκδηλώσεις της «σκοτεινής» πλευράς του Ποσειδώνα, η οποία έχει να κάνει με τη διευρυμένη χρήση «ουσιών», τις ποικίλες τοξικές μολύνσεις-δηλητηριάσεις και την ευρεία διασπορά μικροβίων.

Ως προς την πολιτική, η ίδια όψη πριμοδοτεί μεν τις ιδεολογικές πλατφόρμες, από την άλλη πλευρά όμως δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ακόμη σειρά από ωραία ...παραμύθια. Είτε πρόκειται για την version Ελλάδα-κοκκινοσκουφίτσα του κ Πάγκαλου, είτε για δημοσκοπήσεις, το βέβαιο είναι ότι στην πράξη όλα αυτά που θα βγουν στη δημοσιότητα δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved