Αστρολογική Εφημερία από 7 έως 10/9

Ο Ποσειδώνας δίνει το βροντερό παρόν,
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 7 έως 10/9

από τον Γιάννη Ριζόπουλο



20100627_John Rizopoulos02JPEG


Ύστερα από μια ακόμη ρελάνς των Ουρανοπλουτωναίων και τους πύρινους καυγάδες της κυρά Δήμητρας με τον Άρη, σειρά έχει ο Ποσειδώνας, αφού η glamorous αντίθεσή του με τον Ερμή είναι αυτή που δίνει τον ρυθμό ή μάλλον την ...αρρυθμία στην καθημερινότητα μας.

Λάθη, αφηρημάδες, ψεματάκια και ψεματάρες μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη, ενώ πολλά από αυτά που ήταν να γίνουν αναβάλλονται ή απλά ...εξαφανίζονται, μαζί με τα κλειδιά ή τα πολύτιμα έγγραφα που ανάθεμα κι αν θυμόμαστε που τα βάλαμε.

Η απραξία-απεργία εξαπλώνεται μέχρι τις συσκευές και τα μηχανήματα που αίφνης δεν λειτουργούν ή κάνουν περίεργα ...μαγικά! Φαντάσματα παντού λοιπόν -κάτι που οι Ταύροι, οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι απεχθάνονται ιδιαίτερα- αλλά είναι γνωστό πως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις...

Επιτέλους! Θα αναφωνήσουν σίγουρα οι λάτρεις της ευτυχίας, πραγματικής τε πλαστής... Τουλάχιστον, αυτός ο τύπος (ο Ποσειδώνας δηλαδή) κάνει τις δουλειές του στα κρυφά και δεν μας ταράζει τον ύπνο. Αντιθέτως... Τα όνειρα όχι μόνον επιτρέπονται αλλά επιβάλλονται. Και μαζί τους οι ελπίδες και κάθε πέταγμα του νου, είτε προς τα ουράνια, είτε βαθιά μέσα στον εσωτερικό μας παράδεισο.

Ακόμη η έμπνευση κτυπάει κόκκινο οδηγώντας τους απανταχού καλλιτέχνες στον κολοφώνα της δημιουργικότητας τους, οι «υπνοβάτες» πέφτουν κατά λάθος πάνω σε κρυμμένους θησαυρούς, τα δύο λάθη κάνουν ένα σωστό και επιπλέον ο συμπαντικός συνωμότης μας κλείνει τα μάτια και τα αυτιά μπροστά σε οτιδήποτε θα μπορούσε να μας στενοχωρήσει ή να μας σοκάρει και να γίνει η αφετηρία ανεπιθύμητων εξελίξεων.

Ο Ποσειδώνας δίνει το βροντερό παρόν, συχνά αποτρέποντας αυτό που θα μπορούσε να μας βλάψει!

Και τα πράγματα ήρθαν έτσι, ώστε εκτός από τον Ερμή να έχει πιάσει αγκαζέ και την αστρική Αφροδίτη (σχηματίζουν επίσης μια αντίθεση) βάζοντας για τα καλά το ροζ χρώμα -και μερικά ποτηράκια παραπάνω- στην ζωή μας.

Αυτή όμως η ρομαντική, αγνή και άσπιλη διάθεση του Ποσειδώνα διαταράσσεται -φευ- από τον Άρη, ο οποίος δεν λέει να ...ξεκουμπιστεί από το προσκήνιο. Το εξάγωνο του με την Αφροδίτη plus Ποσειδώνα συνθέτει τελικά ένα «αμαρτωλό» τρίγωνο, όπου ο αισθησιασμός αλλά και οι ...πονηριές περισσεύουν.

Ο έρωτας αλλάζει ταχύτητα και τρέχει σαν τρελός στις ραχούλες και τις ρεματιές, ξεχνώντας όμως πως είναι... τυφλός!

Έτσι, αντί για τον Γιώργο πιάνει τον Τάσο, αντί για την Ελένη την Κική και ενίοτε αρπάζει 3-4 ανεξαρτήτως γένους ηλικίας και φυλής. Όχι δεν πρόκειται για το Αντιρατσιστικό φεστιβάλ αλλά για τον θρίαμβο της -επονομαζόμενης και- απιστίας.

Τα εισιτήρια για το ταξίδι στο δάσος με τις... «κερατιές» γίνονται ανάρπαστα και το πάρτι αρχίζει, χωρίς να γνωρίζει ουσιαστικά κανείς με ποιούς και που θα καταλήξει.

Ωραία μέχρι εδώ, θα πει κανείς. Και δεν θα τιμωρηθούν οι αμαρτωλοί μοιχοί όπως μας μάθαιναν στο κατηχητικό;

Μα φυσικά ναι... Ή μήπως νομίζετε ότι το άγρυπνο μάτι του Νόμου-Κρόνου τυφλώθηκε από τις τσίμπλες του άσπονδου φίλου του; Ο μαιτρ των περιορισμών με την σειρά του αποπειράται να ...βουτήξει την Αφροδίτη (κάνουν μια κρυφή σύνοδο) και να την κλείσει στα εργαστήρια του. Εκεί όπου προέχουν οι δουλειές και τα καθήκοντα, ενώ το αισθάνεσθαι είναι αιωνίως εκτός νόμου και τιμωρείται με τα δεσμά της θλίψης, συχνά προερχόμενης από μια διάχυτη αίσθηση προδοσίας. Επιπλέον, δεν λείπουν οι ποινές στέρησης της σεξουαλικής απόλαυσης, με μόνη ίσως διέξοδο τις επινοήσεις του Μαρκήσιου ντε Σαντ...

Στην πραγματικότητα, σε συναισθηματικό επίπεδο διανύουμε μια από τις πλέον μπερδεμένες εβδομάδες του έτους, αφού μια τόσο «διχασμένη» Αφροδίτη, μπολιασμένη ταυτόχρονα με την ενέργεια του Κρόνου και του Ποσειδώνα -χώρια ο Άρης- παραπέμπει απ’ ευθείας σε μπερδέματα, ίντριγκες αλλά και απογοητεύσεις, στην περίπτωση που αποκαλυφθεί η γύμνια των υποσχέσεων ή της πλαστής ευτυχίας.

Όλα αυτά θα ήταν ωραία, αν αποτελούσαν το θέμα ενός λογοτεχνικού βιβλίου ή μιας ταινίας και από αυτήν την άποψη θα ήταν σοφό να τα βιώσουμε με αυτόν τον τρόπο, μέσω δηλαδή της τέχνης ή έστω μιας μεταφυσικής-φιλοσοφικής αναζήτησης γύρω από το αιώνιο θέμα των ανθρώπινων σχέσεων.

Διαφορετικά, το «πακέτο» είναι μεγάλο και δύσκολα θα χωρέσει στην καθημερινότητα μας χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Μάλιστα, εκτός από τα συναισθηματικά ζητήματα, παίζουν και τα οικονομικά, αφού παραδοσιακά η Αφροδίτη συνδέεται με αυτά. Ακατάλληλες οι συνθήκες λοιπόν όχι μόνον για επενδύσεις αλλά και για κάθε είδους σημαντικές αγορές, που ενδέχεται να αποδειχθούν ...άνθρακες.

Προσοχή επίσης χρειάζεται και σε προσβολές από μικρόβια ή μύκητες, είτε σε μας είτε στα ζώα ή τα φυτά που μας κάνουν παρέα.

Κλείνοντας την αναφορά μου σε αυτήν την συναισθηματικά περίπλοκη εβδομάδα, οφείλω να αναφερθώ και σε μια «κοσμική» όψη που μπορεί να επηρεάσει την παγκόσμια κοινότητα και κατ’ επέκταση κι εμάς.

Η κρυφή αντίθεση του τροπικού Κρόνου με τον αστρικό Δία είναι από εκείνες τις όψεις που βάζουν σε αντιπαράθεση δύο έθνη ή γενικότερα δύο στρατόπεδα. Το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει στην γειτονιά μας, όπου η Τουρκία και το Ισραήλ δοκιμάζουν τις αντοχές τους και ας ελπίσουμε ότι το πράγμα θα μείνει εκεί και δεν θα υπάρξουν περαιτέρω συνέπειες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved